UserEcho-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun gegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor UserEcho

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Voer UserEcho in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van UserEcho en klik op Selecteren.
  6. Doe het volgende op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens:
    • Kopieer de SSO-URL en sla deze op.
    • Download het certificaat.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Doe het volgende op de pagina Serviceprovidergegevens:
    • Bewerk de ACS-URL en Entiteits-ID. Vervang {your-domain} door uw domein zoals dit is geregistreerd bij UserEcho.
    • Gebruik het primaire e-mailadres voor de Naam-ID (de standaard).
    • Laat de Indeling naam-ID staan op Niet gespecificeerd.
  9. Klik op Doorgaan.
  10. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op het menu Veld selecteren en wijs de volgende Google-directorykenmerken toe aan de bijbehorende UserEcho-kenmerken:
    Google-directorykenmerk UserEcho-kenmerk
    Basic Information > Primary Email (Algemene informatie > Primaire e-mailadres) email
    Basic Information > First Name (Algemene informatie > Voornaam) First name
    Basic Information > Last Name (Algemene informatie > Achternaam) Last name
  11. Klik op Voltooien.
Stap 2: UserEcho instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in op https://www.userecho.com met het UserEcho-beheerdersaccount van uw organisatie.
  3. Klik op Settings (Instellingen) and then Integrations (Integraties) and then Website and then Single Sign-on (SAML).

4. Voer in het veld SAML SSO URL de SSO-URL in die u in stap 1 heeft gekopieerd.

5. Plak in het veld x.509 Certificate (x.509-certificaat) het certificaat dat u heeft gedownload in stap 1.

6. Klik op Save (Opslaan).
  7. Klik op Settings (Instellingen) and then Project and then Login settings (Inloginstellingen).
  8. Selecteer SAML redirect (Doorsturen via SAML) in de lijst Login type (Inlogtype).
  9. Klik op Save (Opslaan).
Stap 3: De UserEcho-app aanzetten
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer UserEcho.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw UserEcho-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 5: Controleren of SSO werkt

UserEcho ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer UserEcho.
  4. Klik linksboven op SAML-login testen.

Als het goed is, wordt UserEcho geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-login opnieuw.

Door SP gestart

1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://{your-domain}.userecho.com en probeer in te loggen Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar UserEcho.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.