TargetProcess-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun gegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor TargetProcess

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Voer TargetProcess in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van TargetProcess en klik op Selecteren.
  6. Download op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens het certificaat en kopieer de SSO-URL.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL en Entiteits-ID. Vervang {your_domain} door de domeinnaam van uw bedrijf die u heeft gekregen tijdens de SAML-installatie bij TargetProcess.
  9. Klik op Doorgaan.

Opmerking: Kenmerktoewijzingen zijn niet vereist voor TargetProcess.

10. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op Voltooien.
Stap 2: TargetProcess instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in bij TargetProcess met het TargetProcess-beheerdersaccount van uw organisatie.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Authentication and Security (Verificatie en beveiliging) and then Single Sign-On.
  5. Vink het vakje aan voor Enable Single Sign-on (Single sign-on aanzetten).
  6. Voer de SSO-URL in die u in stap 1 heeft gekopieerd.
  7. Plak het certificaat dat u in stap 1 heeft gedownload.
  8. Klik op Save (Opslaan).
Stap 3: De TargetProcess-app aanzetten
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer TargetProcess.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. (Optioneel) Ga als volgt te werk om een service aan of uit te zetten voor een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Aan of Uit.
    3. Klik op Overschrijven om je instelling te bewaren als de service voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd.
    4. Als Overschreven al is ingesteld voor de organisatie-eenheid, kies je een optie:
      • Overnemen: De instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: De nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw TargetProcess-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

TargetProcess ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer TargetProcess.
  4. Klik linksboven op SAML-login testen.

Als het goed is, wordt TargetProcess geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-login opnieuw.

Door SP gestart

1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://{your_domain}.tpondemand.com. Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar TargetProcess.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.