Rollbar-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun gegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor Rollbar

Voordat u SSO configureert, heeft u een Rollbar-account nodig. De accountnaam voor UwAccount zou bijvoorbeeld uwaccnaam in https://rollbar.com/uwaccnaam kunnen zijn. U krijgt deze na de registratie.

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Vul Rollbar in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van Rollbar en klik op Selecteren.
  6. Download de IdP-metadata op de pagina met Google-identiteitsprovidergegevens.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL en Entiteits-ID. Vervang {your-account-name} door uw Rollbar-accountnaam.
  9. Klik op Doorgaan.

Opmerking: Kenmerktoewijzingen zijn niet vereist voor Rollbar.

10. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op Voltooien.
Stap 2: Rollbar instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in op https://rollbar.com met het Rollbar-beheerdersaccount van uw organisatie.
  3. Klik rechtsboven op uw gebruikersnaam en selecteer in het menu de instellingen voor uw-accountnaam.
  4. Klik op Identity Provider (Identiteitsprovider).
  5. Kies Google onder SAML Identity Provider (SAML-identiteitsprovider).
  6. Plak in het veld SAML Metadata de URL van de Google IdP-metadata die u in stap 1 hierboven heeft gedownload.
  7. Klik op Save (Opslaan).
  8. Vink het vakje aan om Require login via SAML Identity Provider (Inloggen via SAML-identiteitsprovider vereisen) aan te zetten.
  9. Klik op Save (Opslaan).
  10. (Optioneel) Maak gebruikers in Rollbar:
    • Klik op Teams.
    • Klik op de naam van uw team of klik op New Team (Nieuw team).
    • Voer in het veld Add/Invite Members (Leden toevoegen/uitnodigen) uw gebruikersmailadres van Google in.
    • Klik op Add/Invite (Toevoegen/uitnodigen).
    • Open het gebruikerspostvak van Google en accepteer de uitnodiging van Rollbar.
Stap 3: De Rollbar-app aanzetten
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Rollbar.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. (Optioneel) Ga als volgt te werk om een service aan of uit te zetten voor een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Aan of Uit.
    3. Klik op Overschrijven om je instelling te bewaren als de service voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd.
    4. Als Overschreven al is ingesteld voor de organisatie-eenheid, kies je een optie:
      • Overnemen: De instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: De nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Rollbar-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

Rollbar ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Rollbar.
  4. Klik linksboven op SAML-login testen

Als het goed is, wordt Rollbar geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-inlog opnieuw.

Door SP gestart

1. Open https://rollbar.com/uw_accountnaam. Als het goed is, wordt u doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u teruggestuurd naar Rollbar.

Stap 5: Automatische registratie instellen

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.