SignalFX-cloud-app

Als u deze taak wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als superbeheerder.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun inloggegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor SignalFX

Voordat u SSO configureert, moet u inloggen bij SignalFX en de unieke SAML-integratie-ID voor uw organisatie ophalen onder Integrations (Integraties).

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)

Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

1. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

2. Klik rechtsonder op de plus (+).
  3. Zoek SignalFX in de lijst met apps en klik erop.
  4. Download op de pagina Google IDP-gegevens de IDP-metadata en kopieer de SSO-URL en Entiteits-ID.
  5. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

6. Klik op Volgende.
  7. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL door {integrationid-provided-by-sp} te vervangen door de integratie-ID die u van tevoren heeft opgeslagen.
  8. Stel op de pagina Kenmerktoewijzing de velden Selecteer categorie en Selecteer gebruiker als volgt in voor de weergegeven kenmerken:
App-kenmerk Selecteer categorie Selecteer gebruiker
user.FirstName Algemene informatie Voornaam
user.LastName Algemene informatie Achternaam
user.email Algemene informatie Primair e-mailadres
PersonImmutableId Algemene informatie Voornaam
  1. Klik op Voltooien.
Stap 2: SignalFX instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in bij https://www.signalfx.com met het SignalFX-beheerdersaccount van uw organisatie.
  3. Klik op Integrations (Integraties).
  4. Zoek naar Google Cloud Identity.
  5. Voer een naam in bij SAML Integration (SAML-integratie).
  6. Voer in de volgende velden de informatie in die u in stap 1 bij Google heeft gekregen:
    • Certificate (Certificaat): upload het certificaat dat u heeft gedownload.
    • Issuer URL (URL uitgever): plak hier de Entiteits-ID die u heeft gekopieerd.
    • Metadata:​ Upload de IDP-metadata die u heeft gekopieerd.
  7. Klik op New Integration (Nieuwe integratie).
Stap 3: De SignalFX-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer SignalFX.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw SignalFX-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

SignalFX ondersteunt alleen door IdP geïnitieerde toegang. Door SP geïnitieerde toegang wordt niet ondersteund. U kunt dit controleren door de app te starten vanuit de Google-beheerdersconsole.