SignalFx-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers inloggen bij zakelijke cloud-apps met hun gegevens voor Google Cloud.

SSO via SAML instellen voor SignalFx

Voordat u SSO configureert, moet u inloggen bij SignalFx en de unieke SAML Integration ID (SAML-integratie-ID) voor uw organisatie ophalen onder Integrations (Integraties).

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Vul SignalFx in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van SignalFx en klik op Selecteren.
  6. Doe het volgende op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens:
    • Download de IdP-metadata.
    • Kopieer de SSO-URL en Entiteits-ID.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL. Vervang {integrationid-provided-by-sp} door de integratie-ID die u eerder heeft opgeslagen.
  9. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op het menu Veld selecteren en wijs de volgende Google-directorykenmerken toe aan de bijbehorende SignalFx-kenmerken:

Google-directorykenmerk SignalFx-kenmerk
    Basic Information > First Name (Algemene informatie > Voornaam) user.FirstName
    Basic Information > Last Name (Algemene informatie > Achternaam) user.LastName
    Basic Information > Primary Email (Algemene informatie > Primaire e-mailadres) user.email
    Basic Information > First Name (Algemene informatie > Voornaam) PersonImmutableId
  10. Klik op Voltooien.
Stap 2: SignalFx instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in bij https://www.signalfx.com met het SignalFx-beheerdersaccount van uw organisatie.
  3. Klik op Integrations (Integraties).
  4. Zoek naar Google Cloud Identity.
  5. Voer een naam in bij SAML Integration (SAML-integratie).
  6. Voer in de volgende velden de informatie in die u in stap 1 van Google heeft gekregen:
    • Certificate (Certificaat): upload het certificaat dat u heeft gedownload.
    • Issuer URL (URL uitgever): plak hier de Entiteits-ID die u heeft gekopieerd.
    • Metadata: Upload de IdP-metadata die u heeft gekopieerd.
  7. Klik op New Integration (Nieuwe integratie).
Stap 3: De SignalFx-app aanzetten
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer SignalFx.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. (Optioneel) Ga als volgt te werk om een service aan of uit te zetten voor een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Aan of Uit.
    3. Klik op Overschrijven om je instelling te bewaren als de service voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd.
    4. Als Overschreven al is ingesteld voor de organisatie-eenheid, kies je een optie:
      • Overnemen: De instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: De nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw SignalFx-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

Opmerking: SignalFx ondersteunt alleen door de IdP gestarte SSO. U kunt SSO niet gebruiken als u rechtstreeks inlogt bij SignalFx.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer SignalFx.
  4. Klik linksboven op SAML-login testen

Als het goed is, wordt SignalFx geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-login opnieuw.

Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar uw SignalFx-account.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.