PurelyHR-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor PurelyHR

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de PurelyHR-app.

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Voer PurelyHR in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van PurelyHR en klik op Selecteren.
  6. Doe het volgende op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens:
    • Kopieer de SSO-URL en Entiteits-ID en sla deze op.
    • Download het certificaat.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL. Vervang {bedrijfs-ID} door uw bedrijfs-ID van PurelyHR.

Opmerking: De bedrijfs-ID is onderdeel van de inlog-URL die u kiest als u uw PurelyHR-account maakt (bijvoorbeeld https://bedrijfs-ID.purelyhr.com). De ID staat in het gedeelte Company Information' (Bedrijfsinformatie) op de instellingenpagina van uw PurelyHR-account.

9. Klik op Doorgaan.
  10. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op het menu Veld selecteren en wijs de volgende Google-directorykenmerken toe aan de bijbehorende PurelyHR-kenmerken:

Google-directorykenmerk PurelyHR-kenmerk
    Basic Information > Primary Email (Algemene informatie > Primaire e-mailadres) Email
    Basic Information > First Name (Algemene informatie > Voornaam) Firstname
    Basic Information > Last name (Algemene informatie > Achternaam) Lastname
  11. Klik op Voltooien.
Stap 2: PurelyHR instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in bij PurelyHR en ga naar het Dashboard.
  3. Klik op het tabblad SSO Settings (SSO-instellingen).
  4. Kies bij Connector de optie Generic SAML (Algemene SAML).
  5. Voer de volgende gegevens in:
    • X.509 Certificate (X.509-certificaat): het certificaat dat u heeft gedownload in stap 1.
    • IdP Issuer Url (URL van IdP-uitgever): de entiteits-ID die u heeft gekopieerd bij stap 1.
    • IdP Endpoint Url (URL van IdP-eindpunt): de SSO-URL die u heeft gekopieerd bij stap 1.
  6. (Optioneel) Vink de opties Force SSO (SSO afdwingen) en Auto-Create Users (Gebruikers automatisch maken) aan.
  7. Klik op Save Changes (Wijzigingen opslaan).
Stap 3: De PurelyHR-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer PurelyHR.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw PurelyHR-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

PurelyHR ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer PurelyHR.
  4. Klik linksboven op Test SAML login (SAML-login testen).

Als het goed is, wordt PurelyHR geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-inlog opnieuw.

Door SP gestart

1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://{bedrijfs-ID}.purelyhr.com/sso-initiate en probeer in te loggen. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw inloggegevens in.
  4. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar PurelyHR.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.