Sequr-cloud-app

Als u deze taak wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als superbeheerder.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Sequr

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Sequr®-app.

Stap 1: Google-identiteitsprovidergegevens (IdP) ophalen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en vervolgens SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op de plus (+).
  4. Zoek Sequr in de lijst met apps en klik erop.
  5. Doe het volgende op de pagina Google IdP-gegevens:
    • Kopieer de SSO-URL en sla deze op.
    • Download het certificaat.

Laat de beheerdersconsole open staan. Nadat u de volgende stap heeft uitgevoerd in de Sequr-app, gaat u door met de configuratiewizard.

Stap 2: Sequr instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in bij Sequr met het Sequr-beheerdersaccount van uw organisatie.
  3. Klik in het linkernavigatiemenu op Integrations (Integraties).
  4. Klik in het gedeelte 'Single Sign-on' op Manage (Beheren).
  5. Geef in het veld Identity Provider Single Sign-On URL (URL voor Single sign-on van identiteitsprovider) de SSO-URL op die u heeft gekopieerd bij stap 1.
  6. Plak in het veld Identity Provider X.509 Certificate  (X.509-certificaat voor ideniteitsprovider) het certificaat dat u heeft gedownload bij stap 1.
  7. Klik op Save (Opslaan).
  8. Kopieer en bewaar de RelayState-ID. U heeft deze waarde nodig wanneer u in de volgende stap de configuratie voltooit in de beheerdersconsole.
Stap 3: De SSO-configuratie voltooien in de beheerdersconsole
  1. Klik in de SSO-configuratiewizard op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

2. Klik op Volgende.
  3. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de standaard ACS-URL en vervang {relaystate_id} door de RelayState-ID die u uit Sequr heeft gekopieerd.
  4. Klik op Voltooien.
Stap 4: De Sequr-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en vervolgens SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Sequr.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Sequr-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 5: Controleren of SSO werkt
  1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://login.sequr.io en probeer in te loggen. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw inloggegevens in.
  4. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Sequr.