Zoom-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Zoom

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Zoom®-app.

Opmerking: Voordat u SSO configureert, moet u een 'Vanity URL' voor uw domein ophalen bij Zoom. De Vanity URL is gekoppeld aan de domeinnaam van uw organisatie. De Vanity URL voor uwdomein.com is bijvoorbeeld uwdomein.zoom.us. U kunt een Vanity URL aanvragen op https://zoom.us/account. Controleer of Zoom uw Vanity URL heeft goedgekeurd voordat u de SSO-installatiestappen hieronder uitvoert.

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op de plus (+).
  4. Zoek Zoom in de lijst met apps en klik erop.
  5. Doe het volgende op de pagina Google IdP-gegevens:
    • Kopieer de SSO-URL en Entiteits-ID en sla deze op.
    • Download het certificaat.
  6. Klik op Volgende.
  7. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL en de Entiteits-ID. Vervang {vanity-url-subdomain} door het gedeelte met de domeinnaam van uw Vanity URL van Zoom. Als uw Vanity URL van Zoom bijvoorbeeld uwdomein.zoom.us is, vervangt u {vanity-url-subdomain} door uwdomein.
  8. Klik op Voltooien.
Stap 2: Zoom instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in op https://zoom.us met het Zoom-beheerdersaccount van uw organisatie.
  3. Klik links, onder My Profile (Mijn profiel), in het gedeelte Advanced (Geavanceerd) op Single Sign-on.
  4. Voer de volgende gegevens in op het tabblad SAML:
    • Sign-in page URL (URL inlogpagina): de SSO-URL die u in stap 1 hierboven heeft gekopieerd.
    • Identity provider certificate (Certificaat identiteitsprovider): het certificaat dat u heeft gedownload in stap 1.
    • Service Provider (SP) Entity ID (Entiteits-ID serviceprovider): de Vanity URL, zonder het voorvoegsel https://.
    • Issuer (IDP Entity ID) (Uitgever (Entiteits-ID IdP)): de Entiteits-ID die u in stap 1 hierboven heeft gekopieerd.
  5. Klik op Save Changes (Wijzigingen opslaan).
Stap 3: De Zoom-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en dan SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Zoom.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Zoom-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://{uwdomein}.zoom.com en probeer in te loggen. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw inloggegevens in.
  4. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Zoom.