Sumo Logic-cloud-app

Als u deze taak wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als superbeheerder.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Sumo Logic

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Sumo Logic®-app.

Stap 1: Google-identiteitsprovidergegevens (IdP) ophalen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en vervolgens SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op de plus (+).
  4. Zoek Sumo Logic in de lijst met apps en klik erop.
  5. Doe het volgende op de pagina Google IdP-gegevens:
    • Kopieer de SSO-URL en sla deze op.
    • Download het certificaat.

Laat de beheerdersconsole open staan. Nadat u de volgende stap heeft uitgevoerd in de Sumo Logic-app, gaat u door met de configuratiewizard.

Stap 2: Sumo Logic instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Open een nieuw incognito browservenster.
  2. Log in bij Sumo Logic met het beheerdersaccount van uw organisatie.
  3. Klik op de Sumo Logic-homepage op het tabblad Security (Beveiliging) en klik vervolgens op het tabblad SAML.
  4. Voer de volgende informatie in:
    • Configuration Name (Configuratienaam): voer de gewenste naam in.
    • Issuer (Uitgever): de entiteits-ID die u heeft gekopieerd in stap 1.
    • Authn Request URL (Verificatieverzoek-URL): de SSO-URL die u heeft gekopieerd in stap 1.
    • x.509 certificate (x.509-certificaat): het certificaat dat u heeft gedownload in stap 1.
  5. Vink het vakje aan voor SP initiated login (SP-geïnitieerd inloggen) en voer een waarde in het veld Login Path (Inlogpad) in.

Opmerking: Sla de waarde van Login Path op. Deze wordt toegevoegd aan de SSO-URL van Sumo Logic die u gebruikt om SSO te verifiëren in stap 5 hieronder.

6. Klik op Save (Opslaan).
  7. Sla de verificatieverzoek-URL op, die uw Sumo Logic-account-ID bevat. U heeft deze URL nodig wanneer u in de volgende stap de configuratie voltooit in de beheerdersconsole.
Stap 3: De SSO-configuratie voltooien in de beheerdersconsole
  1. Klik in de SSO-configuratiewizard op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

2. Klik op Volgende.
  3. Vervang op de pagina Serviceprovidergegevens de standaard ACS-URL door de verificatieverzoek-URL die u bij Sumo Logic heeft gekopieerd en die uw Sumo Logic-account-ID bevat.
  4. Klik op Voltooien.
Stap 4: De Sumo Logic-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en vervolgens SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer Sumo Logic.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Sumo Logic-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 5: Controleren of SSO werkt
  1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://service.us2.sumologic.com/sumo/saml/post/{inlogpad}, waarbij u {inlogpad} vervangt door de waarde die u heeft ingevoerd op de SAML-configuratiepagina van Sumo Logic in stap 2 hierboven, en probeer in te loggen. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw inloggegevens in.
  4. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Sumo Logic.