SpringerLink-cloud-app

Als u deze taak wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als superbeheerder.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor SpringerLink

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de SpringerLink®-app.

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IDP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en vervolgens SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Klik rechtsonder op het pluspictogram (+).
  4. Zoek SpringerLink in de app-lijst en klik erop.
  5. Doe het volgende op de pagina Google IDP-gegevens:
    • Kopieer de SSO-URL en sla deze op.
    • Kopieer de Entiteits-ID en sla deze op.
    • Download het certificaat.
  6. Klik op Volgende.

In het venster Algemene informatie staan de App-naam en Beschrijving die gebruikers zien.

7. Klik op Volgende.

Op de pagina Serviceprovidergegevens zijn de waarden ACS-URL en Entiteits-ID standaard geconfigureerd voor SpringerLink.

8. Klik op Volgende.
  9. Klik op Voltooien.
Stap 2: SpringerLink instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)

Stuur een e-mail naar uw SpringerLink-accountbeheerder of SpringerLink-ondersteuning en vraag of SSO kan worden ingeschakeld voor uw account. Voeg uw e-maildomeinnaam toe en deze identiteitsprovidergegevens (IDP) die u heeft gekopieerd in stap 1:

• SSO-URL
  • Entiteits-ID
  • Voeg het certificaat dat u heeft gedownload in stap 1 als tekstbestand bij aan de e-mail

Opmerking: SSO-toegang wordt verstrekt aan organisaties, niet aan specifieke gebruikers. Nadat SSO is geactiveerd door SpringerLink kunnen gebruikers inloggen met de accountnaam van hun organisatie. Wanneer ze zijn ingelogd, staat de ID of naam van de geautoriseerde organisatie onderaan de pagina.

Stap 3: De SpringerLink-app inschakelen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apps en vervolgens SAML-apps.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apps op de homepage te zien.

3. Selecteer SpringerLink.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u wilt dat instellingen gelden voor alle organisatie-eenheden, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan

6. Ga als volgt te werk om instellingen toe te passen op individuele organisatie-eenheden:

• Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers voor wie u instellingen wilt wijzigen.
    • Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld om de instelling te wijzigen.
    • Klik op Overschrijven om de instelling hetzelfde te houden, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid.
    • Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw SpringerLink-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt
  1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://link.springer.com/ en probeer in te loggen met het account van uw organisatie. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw inloggegevens in.
  4. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar SpringerLink.