Avsluta Cloud Identity

Annullera prenumerationen

Om du köpte din tjänst från en återförsäljare går du hit istället  |  Har jag en återförsäljare?

Om några användare i din organisation inte längre behöver Cloud Identity-tjänsten kan du ta bort dessa användare eller avsluta prenumerationen.

Om du vill sluta använda alla Google-tjänster i organisationen avslutar du dina prenumerationer och tar bort organisationsens Google-konto.

Avsluta Cloud Identity-prenumerationen

Avsluta Cloud Identity Premium

Du kan avsluta Cloud Identity Premium-prenumerationen om användarna inte behöver funktionerna längre. Användarlicenser för andra tjänster, som Google Workspace, finns kvar. När du har avslutat Premium-prenumerationen får användare utan andra licenser kostnadsfria Cloud Identity-licenser om du har den kostnadsfria utgåvan av Cloud Identity.

När du har avslutat prenumerationen debiterar Google automatiskt din primära betalningsmetod när nästa månad börjar.

• Prenumeranter med flexibel avgift debiteras en proportionellt beräknad kostnad för den aktuella månadens användning.
  • Prenumeranter med årsavgift kan hitta kostnaden för resten av sin prenumeration på avbokningssidan.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avPrenumerationer.
  3. Klicka på prenumerationenföljt avAvsluta prenumeration.
  4. Klicka på Fortsätt för att avsluta prenumerationen.
Avsluta Cloud Identity (kostnadsfri utgåva)

Du kan inte avsluta en prenumeration på kostnadsfria Cloud Identity. Användare som inte behöver kostnadsfria Cloud Identity-funktioner eller någon av dina andra prenumerationer kan helt enkelt tas bort från organisationen.

Om du bara har en kostnadsfri Cloud Identity-prenumeration och ingen av användarna behöver tjänsten längre kan du ta bort organisationens Google-konto.

Frågor?

Vad gör jag om jag inte kan se administratörskonsolen?

Prova de här lösningarna om du inte kan komma åt din administratörskonsol.

Kan ni återbetala mitt saldo?

Ja. Kontakta oss om du vill begära återbetalning av återstående kredit.

Varför debiterades jag efter uppsägning?

När du har avslutat prenumerationen debiteras du i början av nästa månad för eventuella utestående summor på ditt konto. Beloppet beräknas enligt din tjänst- och faktureringsplan:

• Flexibel avgift – du debiteras för de dagar du använt tjänsten. Om du till exempel avbryter prenumerationen den 15:e denna månad debiteras du för en halv månads tjänst.
  • Prenumeration med årsavgift/fast längd – du debiteras det återstående saldot för ditt åtagande, om du har ett sådant.
  • Essentials (betalversion) – du debiteras hela månadskostnaden för varje aktiv användare under månaden. Läs mer om hur Essentials-fakturering fungerar.