Pagerduty-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Pagerduty

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Pagerduty-app.

Stap 1: Pagerduty instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Beveiligingand thenSingle sign-on (SSO) instellen voor SAML-apps.

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

3. Kopieer de SSO-URL en sla deze op.
  4. Klik op de knop Downloaden om het X.509-certificaat te downloaden.
  5. Ga in een nieuw browsertabblad naar de SAML Configuration Page (SAML-configuratiepagina) van Pagerduty (https://signup.pagerduty.com/accounts/new).
  6. Selecteer Configuration (Configuratie) > Account Settings (Accountinstellingen) > Single Sign-on.
  7. Klik in de zijbalk op SAML.
  8. Upload het Google X.509-certificaat dat is vereist voor SSO-installatie, dat u heeft gedownload in stap 1.
  9. Voer in het veld Sign-in page URL (URL inlogpagina) de SSO-URL in die u heeft gekopieerd bij Google in stap 1.
  10. (Optioneel) Voer een waarde in bij Sign-out page URL (URL uitlogpagina) in.
  11. Voeg SAML-rechten toe aan gebruikersrollen.
  12. Klik op Submit (Verzenden) en ga naar het volgende gedeelte om Google in te stellen als SAML-identiteitsprovider (IdP).
Stap 2: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Ga terug naar het browsertabblad met de Beheerdersconsole.
  2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Voer Pagerduty in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van Pagerduty en klik op Selecteren.
  6. Klik op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens op Doorgaan.
  7. Voer in het gedeelte Serviceprovidergegevens de volgende URL's in de velden Entiteits-ID, ACS-URL,en Start-URL in:
            ACS-URL: https://uw-subdomein.pagerduty.com/sso/saml/consume
            Entiteits-ID: https://uw-subdomein.pagerduty.com
            Start-URL: leeg.
  8. Laat het vakje voor Ondertekende reactie leeg.Deze reactie is opgegeven in het metadata-bestand. U mag deze indien nodig overschrijven.
    Wanneer het vakje Ondertekende reactie niet is geselecteerd, wordt alleen de verklaring ondertekend. Wanneer het vakje Ondertekende reactie wel is geselecteerd, wordt de gehele reactie ondertekend.
  9. Klik op Doorgaan.

Opmerking: Kenmerktoewijzingen zijn niet vereist voor Pagerduty.

10. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op Voltooien.
Stap 3: De Pagerduty-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Pagerduty.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Pagerduty-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

Pagerduty ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Pagerduty.
  4. Klik linksboven op Test SAML login (SAML-login testen).

Als het goed is, wordt Pagerduty geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-inlog opnieuw.

Door SP gestart

1. Open https://uw-subdomein.pagerduty.com. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw inloggegevens in.
  3. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Pagerduty.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.