Pagerduty-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Pagerduty

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Pagerduty®-app.

Stap 1: Pagerduty instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Beveiliging en dan Single sign-on (SSO) instellen.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Beveiliging te zien.

3. Kopieer de SSO-URL.
  4. Klik op de knop Downloaden om het X.509-certificaat te downloaden.
  5. Ga in een nieuw browsertabblad naar de SAML-configuratiepagina van Pagerduty (https://signup.pagerduty.com/accounts/new).
  6. Selecteer Configuration (Configuratie) > Account Settings (Accountinstellingen) > Single Sign-on.
  7. Klik in de zijbalk op SAML.
  8. Upload het Google X.509-certificaat dat is vereist voor SSO-installatie, dat u heeft gedownload in stap 3.
  9. Plak de inlog-URL van de SAML-instellingen uit de Google-beheerdersconsole in het veld Sign-in page URL (URL inlogpagina) in Pagerduty.
  10. Het veld Sign-out page URL (URL uitlogpagina) is optioneel. U kunt dit ook leeg laten.
  11. Voeg SAML-rechten toe aan gebruikersrollen.
  12. Klik op Submit (Verzenden) en ga naar het volgende gedeelte om Google in te stellen als SAML-identiteitsprovider (IdP).
Stap 2: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Open een nieuw browsertabblad en log in bij de beheerdersconsole als hoofdgebruiker.
  2. Klik op Apps SAML-apps.
  3. Selecteer de link Een service/app toevoegen aan uw domein of klik op de plus (+) in de onderhoek.
  4. Selecteer het item Pagerduty in de lijst. De waarden op de pagina Google-IDP-gegevens worden automatisch ingevuld.
  5. In het venster Algemene app-gegevens worden de waarden App-naam en Omschrijving automatisch ingevuld. U kunt deze bewerken.
  6. (Optioneel) Klik op Bestand kiezen naast het veld Logo uploaden om een png- of gif-bestand te uploaden dat als pictogram wordt weergegeven. Het bestand moet 256 vierkante pixels zijn.
  7. Klik op Volgende.
Stap 3: Serviceprovidergegevens invoeren in de Google-beheerdersconsole
  1. Voer in het gedeelte Serviceprovidergegevens de volgende URL's in de velden Entiteits-ID, ACS-URL en Start-URL in:
            ACS-URL: https://uw-subdomein.pagerduty.com/sso/saml/consume
            Entiteits-ID: https://uw-subdomein.pagerduty.com
            Start-URL: leeg.
  2. Laat het vakje voor Ondertekende reactie leeg. Deze reactie is gespecificeerd in het metadata-bestand. U mag deze indien nodig overschrijven.
    Wanneer het vakje Ondertekende reactie niet is geselecteerd, wordt alleen de verklaring ondertekend. Wanneer het vakje Ondertekende reactie wel is geselecteerd, wordt de gehele reactie ondertekend.
  3. De standaard Naam-ID is het primaire e-mailadres. Het invoeren van meerdere waarden wordt niet ondersteund. U kunt de toewijzing Naam-ID indien nodig wijzigen. U kunt ook aangepaste kenmerken van het gebruikersschema gebruiken nadat deze zijn gemaakt met Google Admin SDK-API's. De aangepaste kenmerken voor het gebruikersschema moeten worden gemaakt voordat u de Pagerduty SAML-app instelt.
  4. Klik op Voltooien.
Stap 4: De Pagerduty-app inschakelen
  1. Log in bij de beheerdersconsole.
  2. Ga naar Apps SAML-apps.
  3. Selecteer Pagerduty.
  4. Klik rechtsboven in het grijze vak op Service bewerken Opstellen.
    Links verschijnen de organisatie op het hoogste niveau en eventuele onderliggende organisatie-eenheden.

5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Controleer of de e-mail-ID's van uw Pagerduty-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 5: Controleren of SSO werkt
  1. Open https://uw-subdomein.pagerduty.com. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw inloggegevens in.
  3. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Pagerduty.