Trello-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Trello

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Trello-app.

Stap 1: Trello instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Beveiligingand thenSingle sign-on (SSO) instellen voor SAML-apps.

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

3. Kopieer de SSO-URL.
  4. Klik op Downloaden om het X.509-certificaat te downloaden.
  5. Ga naar https://trello.com/sso-configuration.
  6. Voer de volgende gegevens in:
    Enterprise name (Bedrijfsnaam): uw geregistreerde bedrijfsnaam
    Contact email address (Contactmailadres): uw e-mailadres
    Select your SAML IDP (Selecteer uw SAML-IdP): Other (Overig)
    Do you plan to enforce SSO login for your users? (Wilt u inloggen via SSO afdwingen voor uw gebruikers?) Yes (Ja)
    Do you want to whitelist any domains for SP-initiated signup? (Wilt u domeinen op de witte lijst zetten voor door de SP gestarte aanmelding?) No (Nee)
    SAML SSO URL: voer de SSO-URL van Google in die u in stap 3 heeft gekopieerd
    SAML Certificate (SAML-certificaat)L voer het X.509-certificaat van Google in dat u in stap 4 heeft gedownload
  7. Klik op Submit (Verzenden).

Trello bevestigt uw bedrijfsnaam en e-mailt u de ACS-URL waarmee u de SSO-installatie bij Google kunt voltooien in de volgende stap.

Stap 2: Google instellen als SAML-IdP
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van Trello en klik op Selecteren.
  5. Klik op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens op Doorgaan.
  6. Voer in het gedeelte Serviceprovidergegevens de ACS-URL in die u heeft gekregen van Trello.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op het menu Veld selecteren en wijs de volgende Google-directorykenmerken toe aan de bijbehorende Trello-kenmerken:

Google-directorykenmerk Trello-kenmerk
    Basic Information > Primary Email (Algemene informatie > Primaire e-mailadres) User.Email
    Basic Information > Last Name (Algemene informatie > Achternaam) User.LastName
    Basic Information > First Name (Algemene informatie > Voornaam) User.FirstName
  9. Klik op Voltooien.
Stap 4: De Trello-app aanzetten
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Trello.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

9. Controleer of de e-mail-ID's van uw Trello-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 5: Controleren of SSO werkt

Trello ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Trello.
  4. Klik linksboven op SAML-login testen.

Als het goed is, wordt Trello geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-login opnieuw.

Door SP gestart

1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://trello.com/auth/saml/login/enterprisename en probeer in te loggen. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw inloggegevens in.
  4. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Trello.
Stap 5: Automatische registratie instellen

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.