RingCentral Office-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor RingCentral Office

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de RingCentral Office-app.

Stap 1: Google-identiteitsprovidergegevens (IdP) ophalen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenVerificatieand thenSSO met SAML-apps.

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

3. Ga naar het gedeelte IdP-metadata, download de IdP-metadata en sla deze op.

In de volgende stap stuurt u deze informatie per e-mail naar RingCentral. Zodra ze hebben gereageerd, gaat u in stap 3 hieronder terug naar de Beheerdersconsole om de SSO-configuratie af te ronden.

Stap 2: RingCentral Office instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Ga naar https://service.ringcentral.com/ en log in op uw RingCentral-beheerdersaccount.
  2. Klik op More (Meer)en danSecurity and Compliance (Beveiliging en naleving)en danSingle Sign-on.
  3. Klik onder Contact Customer Support (Contact opnemen met support) op View Detail (Details bekijken).
  4. Volg de instructies om uw RingCentral-supportnummer te vinden.
  5. Bel RingCentral Office-support en vraag ze SSO aan te zetten voor uw RingCentral Office-account. Stuur ze het IdP-metadatabestand dat u in stap 1 hierboven heeft gedownload.
  6. Ga door naar het volgende gedeelte om Google in te stellen als SAML-IDP.
Stap 3: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenand thenApps zoeken.
  4. Vul RingCentral Office in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van RingCentral Office en klik op Selecteren.
  6. Klik op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens op Doorgaan.
  7. Vul in het gedeelte Serviceprovidergegevens de volgende URL's in de velden ACS-URL, Entiteits-ID en Start-URL in:
    • ACS-URL: https://sso.ringcentral.com/sp/ACS.saml2 (wijzig sso in ssoeuro als u zich in het Verenigd Koninkrijk of de EU bevindt)
    • Entiteits-ID: https://sso.ringcentral.com (wijzig sso in ssoeuro als u zich in het Verenigd Koninkrijk of de EU bevindt)
    • Start-URL: https://service.ringcentral.com/mobile/ssoLogin (wijzig .com in .co.uk als u zich in het Verenigd Koninkrijk bevindt of in .co.eu als u zich in de EU bevindt)
  8. De standaard Naam-ID is het primaire e-mailadres. Neem contact op met RingCentral Office-support als u een andere toewijzing voor de Naam-ID nodig heeft.
  9. Klik op Doorgaan.
  10. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op het menu Veld selecteren en wijs de volgende Google-directorykenmerken toe aan de bijbehorende RingCentral Office-kenmerken:
    Google-directorykenmerk RingCentral Office-kenmerk
    Basic Information > Primary Email (Algemene informatie > Primaire e-mailadres) email
  11. (Optioneel) Groepsnamen invoeren die relevant zijn voor deze app:
    1. Klik bij Groepslidmaatschap (optioneel) op Zoeken naar een groep. Voer een of meer letters van de groepsnaam in en selecteer de groepsnaam.
    2. Voeg naar wens extra groepen toe (maximaal 75 groepen).
    3. Vul bij App-kenmerk de naam in van het overeenkomstige groepskenmerk van de serviceprovider.

Ongeacht de hoeveelheid groepsnamen die u invult, bevat de SAML-reactie alleen groepen waarvan een gebruiker lid is (direct of indirect). Ga voor meer informatie naar Over groepslidmaatschappen toewijzen.

12. Klik op Afronden.
Stap 4: De RingCentral Office-app aanzetten
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer RingCentral Office.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt aan- of uitzetten voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Aan voor iedereen of Uit voor iedereen. Klik dan op Opslaan.

6. (Optioneel) Zo zet u service aan of uit voor een organisatie-eenheid:
    1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Aan of Uit om de servicestatus te wijzigen.
    3. Kies een van deze opties:
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overgenomen en u de geüpdatete instelling wilt behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd, klikt u op Overschrijven.
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overschrijven, klikt u op Overnemen om de instelling hetzelfde te maken als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid, of op Opslaan om de nieuwe instelling te behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd.
        Opmerking: Bekijk meer informatie over de organisatiestructuur.
  7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw RingCentral Office-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 5: Controleren of SSO werkt

RingCentral Office ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer RingCentral Office.
  4. Klik linksboven op SAML-login testen.

Als het goed is, wordt RingCentral Office geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden getoond om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-inlog opnieuw.

Door SP gestart

1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://service.ringcentral.com/ en probeer in te loggen. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Voer uw gegevens in.
  4. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar RingCentral Office.
Stap 6: Automatische registratie instellen

Als hoofdbeheerder kunt u gebruikers automatisch laten registreren bij de RingCentral Office-app.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.