NetSuite-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor NetSuite

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de NetSuite-app.

Voordat u begint

Maak een aangepast gebruikerskenmerk met uw NetSuite-account-ID, .Voer als categorie 'Netsuite' in voeg het aangepaste veld 'Account-ID' toe. Zie Een aangepast kenmerk toevoegen voor instructies.

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Voer NetSuite in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van NetSuite en klik op Selecteren.
  6. Kopieer op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens de SSO-URL en download de IdP-metadata.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Klik op de pagina Serviceprovidergegevens op Doorgaan.
  9. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op het menu Veld selecteren en wijs de volgende Google-directorykenmerken toe aan de bijbehorende Netsuite-kenmerken:

Google-directorykenmerk NetSuite-kenmerk
    Basic Information > Primary Email (Algemene informatie > Primaire e-mailadres) email
    NetSuite > Account-ID account
  10. Klik op Voltooien.
Stap 2: NetSuite instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Ga in een nieuw browsertabblad naar de SAML-configuratiepagina van NetSuite.
  2. Selecteer Setup (Installatie) > Integration (Integratie) > SAML Single Sign-on.
  3. Voer in het veld Identity Provider Login Page (Inlogpagina identiteitsprovider) de SSO-URL in die u heeft gekopieerd bij Google in stap 1 hierboven.
  4. Voeg SAML-rechten toe aan gebruikersrollen.
  5. Selecteer Upload IdP metadata (IdP-metadata uploaden) en upload het Google IdP-metadatabestand dat u heeft opgeslagen in stap 1.
  6. Klik op Submit (Verzenden).
Stap 3: De NetSuite-app inschakelen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer NetSuite.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw NetSuite-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

NetSuite ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer NetSuite.
  4. Klik linksboven op Test SAML login (SAML-login testen).

Als het goed is, wordt NetSuite geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-inlog opnieuw.

Door SP gestart

1. Open https://uw-domeinnaam.netsuite.com. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
  3. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar NetSuite.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.