Smartsheet-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Smartsheet

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Smartsheet-app.

Stap 1: Smartsheet instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Beveiligingand thenSingle sign-on (SSO) instellen voor SAML-apps.

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

3. Klik op de knop Downloaden om de Google IDP-metadata en het X.509-certificaat te downloaden.
  4. Open de Smartsheet-app in een nieuw browsertabblad.
  5. Selecteer op het formulier Accountbeheerder​ de optie Beveiligingsfuncties​.
  6. Klik op de knop Edit (Bewerken) ​in het gedeelte Authentication (Verificatie) om het verificatieformulier te openen.
  7. Plak de waarde voor de Smartsheet Login URL (Smartsheet inlog-URL) (https://sso.smartsheet.com/Shibboleth.sso/SAML2/POST) in het veld ACS URL (ACS-URL).
  8. Controleer of uw domeinnaam (https://smartsheet.com) is toegevoegd aan de URL's in de velden Entity ID (Entiteits-ID) en Start URL (Start-URL).
  9. Klik op Save (Opslaan) om de configuratiegegevens van de gefedereerde web-single sign-on op te slaan en door te gaan naar het volgende gedeelte, waarin u Google instelt als SAML-identiteitsprovider (IdP).
Stap 2: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Voer Smartsheet in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van Smartsheet en klik op Selecteren.
  6. Klik op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens op Doorgaan.
  7. Er zijn 2 manieren om de installatiegegevens van de serviceprovider te verzamelen:

U kunt de waarden in de velden Entiteits-ID en Single sign-on-URL kopiëren, het X.509-certificaat downloaden en deze 3 waarden plakken in de juiste velden voor de serviceproviderinstallatie.
    of
    U kunt de IdP-metadata downloaden en deze uploaden in de juiste velden voor de serviceproviderinstallatie.
  8. Voer in het gedeelte Serviceprovidergegevens de volgende URL's in de velden Entiteits-ID, ACS-URL, en Start-URL in:
           ACS-URL: https://sso.smartsheet.com/Shibboleth.sso/SAML2/POST
           Entiteits-ID: https://sso.smartsheet.com/saml
           Start-URL: <leeg>
  9. Laat het vakje voor Ondertekende reactie leeg.
    Wanneer het vakje Ondertekende reactie niet is geselecteerd, wordt alleen de verklaring ondertekend. Wanneer het vakje Ondertekende reactie wel is geselecteerd, wordt de gehele reactie ondertekend.
  10. De standaard Naam-ID is het primaire e-mailadres. Het invoeren van meerdere waarden wordt niet ondersteund.U kunt de toewijzing Naam-ID indien nodig wijzigen. U kunt ook aangepaste kenmerken van het gebruikersschema gebruiken nadat deze zijn gemaakt met Google Admin SDK-API's. De aangepaste kenmerken voor het gebruikersschema moeten worden gemaakt voordat u de SAML-app van Smartsheet instelt.
  11. Klik op Doorgaan.
  12. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op het menu Veld selecteren en wijs de volgende Google-directorykenmerken toe aan de bijbehorende Smartsheet-kenmerken:

Google-directorykenmerk Smartsheet-kenmerk
    Basic Information > Primary Email (Algemene informatie > Primaire e-mailadres) emailAddress (e-mailadres)
  13. Klik op Voltooien.
Stap 3: De Smartsheet-app aanzetten
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Smartsheet.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. (Optioneel) Ga als volgt te werk om een service aan of uit te zetten voor een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Aan of Uit.
    3. Klik op Overschrijven om je instelling te bewaren als de service voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd.
    4. Als Overschreven al is ingesteld voor de organisatie-eenheid, kies je een optie:
      • Overnemen: De instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: De nieuwe instelling wordt opgeslagen (zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Smartsheet-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

Smartsheet ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Smartsheet.
  4. Klik linksboven op SAML-login testen.

Als het goed is, wordt Smartsheet geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-login opnieuw.

Door SP gestart

1. Open https://uw-domeinnaam.smartsheet.com. Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  2. Voer uw gegevens in.
  3. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Smartsheet.
Stap 5: Automatische registratie instellen

Als hoofdbeheerder kunt u gebruikers automatisch laten registreren bij de Smartsheet-app.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.