Zendesk-cloud-app

U moet zijn ingelogd als hoofdgebruiker om deze taak te kunnen uitvoeren.

Met Security Assertion Markup Language (SAML) kunnen uw gebruikers hun inloggegevens voor Google Cloud gebruiken om in te loggen bij zakelijke cloud-apps.

SSO via SAML instellen voor Zendesk

Hier leest u hoe u Single sign-on (SSO) via SAML instelt voor de Zendesk-app.

Stap 1: Google instellen als SAML-identiteitsprovider (IdP)
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op App toevoegenen danApps zoeken.
  4. Vul Zendesk in het zoekveld in.
  5. Plaats in de zoekresultaten de muisaanwijzer op de SAML-app van Zendesk en klik op Selecteren.
  6. Kopieer op de pagina Google-identiteitsprovidergegevens de SSO-URL en de SHA-256-vingerafdruk.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Bewerk op de pagina Serviceprovidergegevens de ACS-URL, Entiteits-ID en Start-URL. Vervang {your-account-name} door uw Zendesk-subdomein.
  9. Klik op Doorgaan.
  10. Klik op de pagina Kenmerktoewijzing op het menu Veld selecteren en wijs de volgende Google-directorykenmerken toe aan de bijbehorende Zendesk-kenmerken:

Google-directorykenmerk Zendesk-kenmerk
    Basic Information > Primary Email (Algemene informatie > Primaire e-mailadres) Email
  11. Klik op Voltooien.
Stap 2: Zendesk instellen als SAML 2.0-serviceprovider (SP)
  1. Log in een nieuw browsertabblad als beheerder in bij de Zendesk-app.
  2. Selecteer bij Zendesk Support de optie Admin (Beheer) and then Channels (Kanalen) and then API.
  3. Zet wachtwoordtoegang aan op het tabblad Settings (Instellingen).
  4. Selecteer het icoon Admin (Beheer) en selecteer vervolgens Security (Beveiliging) in de categorie Settings (Instellingen).
  5. Selecteer op het tabblad Global (Algemeen) de optie Manage security settings in Admin Center (Beveiligingsinstellingen beheren in het beheerderscentrum).
  6. Selecteer het tabblad Single sign-on.
  7. Selecteer de optie SAML.
  8. Plak in het veld SAML SSO URL de SSO-URL die u in stap 1 hierboven bij Google heeft gekopieerd.
  9. Het veld Logout URL (Uitlog-URL) is optioneel. U kunt dit veld ook leeg laten.
  10. Vul de SHA-256 fingerprint (SHA-256-vingerafdruk) in die u in stap 1 hierboven bij Google heeft gekopieerd.
Stap 3: De Zendesk-app aanzetten
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Zendesk.
  4. Klik op Gebruikerstoegang.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. (Optioneel) Schakel de service in voor een groep gebruikers.
    Gebruik toegangsgroepen om een service in te schakelen voor specifieke gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden. Meer informatie

8. Controleer of de e-mail-ID's van uw Zendesk-gebruikersaccounts overeenkomen met die in uw Google-domein.
Stap 4: Controleren of SSO werkt

Zendesk ondersteunt zowel door de identiteitsprovider (IdP) als de serviceprovider (SP) gestarte SSO. Volg deze stappen om SSO te verifiëren in een van beide modi:

Door IdP gestart

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Selecteer Zendesk.
  4. Klik linksboven op SAML-login testen.

Als het goed is, wordt Zendesk geopend in een nieuw tabblad. Als dit niet het geval is, gebruikt u de informatie in de SAML-foutmeldingen die worden weergegeven om de IdP- en SP-instellingen te updaten en test u de SAML-login opnieuw.

Door SP gestart

1. Sluit alle browservensters.
  2. Open https://your-domain-name.zendesk.com en probeer in te loggen.
    Als het goed is, wordt u automatisch doorgestuurd naar de inlogpagina van Google.
  3. Vul uw inloggegevens in.
  4. Nadat uw inloggegevens zijn geverifieerd, wordt u automatisch teruggestuurd naar Zendesk.
Stap 5: Automatische registratie instellen

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.