Afbeeldingsbeschrijvingen ontvangen in Chrome

Als je een schermlezer gebruikt in Chrome, kun je beschrijvingen van niet-gelabelde afbeeldingen ophalen, bijvoorbeeld afbeeldingen die geen alt-tekst bevatten.

Afbeeldingen worden naar Google gestuurd om de beschrijvingen te maken. Als Google een afbeelding niet kan beschrijven, zegt de schermlezer dat er geen beschrijving beschikbaar is.

Belangrijk: Beschrijvingen van afbeeldingen zijn beschikbaar in het Duits, Engels, Fins, Frans, Hindi, Indonesisch, Italiaans, Kroatisch, Nederlands, Noors, Portugees, Russisch, Spaans, Tsjechisch, Turks en Zweeds.

Afbeeldingbeschrijvingen aan- of uitzetten

Je kunt afbeeldingsbeschrijvingen aanzetten in de Chrome-instellingen of op een pagina die je al hebt geopend.

Afbeeldingsbeschrijvingen van Google aanzetten op een pagina

Je kunt afbeeldingsbeschrijvingen aanzetten voor alle pagina's of voor één specifieke pagina.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-apparaat.
  2. Selecteer Meer Ordenen rechtsboven.
  3. Selecteer Afbeeldingsbeschrijvingen ophalen in het menu.
    • Als afbeeldingsbeschrijvingen al aanstaan, staat in het menu Afbeeldingsbeschrijvingen stoppen.
  4. Als je afbeeldingsbeschrijvingen aan- of uitzet, wordt je misschien gevraagd akkoord te gaan met afbeeldingsbeschrijvingen van Google. Zo zet je afbeeldingbeschrijvingen aan of uit:
    • Voor één pagina: Selecteer Eén keeren dan Beschrijvingen ophalen.
    • Voor alle pagina's: Selecteer Altijd en dan Beschrijvingen ophalen.

Als je afbeeldingsbeschrijvingen voor maar één pagina hebt toegestaan, kun je de pagina verlaten of vernieuwen om ze uit te zetten.

Als je afbeeldingsbeschrijvingen wilt onderbreken als je geen verbinding hebt met wifi, zet je Alleen via wifi aan.

Als je bent ingelogd en synchroniseert met Chrome, worden afbeeldingsbeschrijvingen getoond op alle ingelogde en gesynchroniseerde apparaten.

Afbeeldingsbeschrijvingen aanzetten in de Chrome-instellingen

Je kunt afbeeldingsbeschrijvingen voor alle pagina's ook aan- en uitzetten in de Chrome-instellingen. Afbeeldingsbeschrijvingen voor alle pagina's werken op dezelfde manier als ze zijn aangezet in de instellingen of op een pagina.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-apparaat.
  2. Selecteer naast de adresbalk Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Selecteer Toegankelijkheid en dan Afbeeldingsbeschrijvingen.
  4. Zet Afbeeldingsbeschrijvingen ophalen aan of uit.