Meer informatie over Chrome-beleidsbeheer

Deze pagina is bedoeld voor IT-beheerders die Chrome-browsers of Chrome OS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Als je zakelijke functies voor Chrome-gebruikers wilt implementeren, push je beleid en instellingen naar hun apparaten of naar hun Google-account (Chrome-profiel). Gebruik beleidsregels om de homepage van gebruikers in te stellen, hun apps vooraf te installeren, te bepalen welke sites ze kunnen bezoeken en nog veel meer.

Opties voor het afdwingen van Chrome-beleid

Er zijn verschillende opties om beleid naar gebruikers te pushen. Welke je kiest, hangt af van de apparaten die je beheert en de configuratietools die je wilt gebruiken.

Windows, Mac, Linux managed on-premise by GPOs, managed preferences, and JSON files and Chromebook cloud-managed in Admin console

Wat staat er in het diagram?

• Apparaten van gebruikers: Beheer Chrome-browsers op Windows-, Mac- en Linux-computers of op Chrome-apparaten, zoals Chromebooks.

• Beheerderstools: Gebruik de gewenste lokale tools om het beheer achter de bedrijfsfirewall te houden. Of beheer het beleid via de veilige, cloudgebaseerde beheerdersconsole van Google.

• Beleid: Dwing Chrome-beleidsregels op apparaatniveau af, zodat ze gelden voor iedereen die het apparaat gebruikt. Of pas beleid aan op OS-gebruikersniveau of Chrome-profielniveau.

Prioriteitsvolgorde van Chrome-beleidsregels

Je kunt het Chrome-beleid instellen op apparaatniveau, zodat het geldt voor iedereen die het apparaat gebruikt. Of stel een beleid in op gebruikersniveau, zodat het alleen geldt wanneer gebruikers inloggen bij een beheerd account. Als er een conflict is waarbij hetzelfde beleid op meer dan één niveau wordt ingesteld, wordt slechts één waarde toegepast, zoals hieronder wordt weergegeven.

Chrome policy precedence

1. Beleid op apparaatniveau

• Geldt voor alle gebruikers van een apparaat, ongeacht welke browser ze gebruiken en of ze zijn ingelogd bij een account.
  • Heeft voorrang op al het beleid op gebruikersniveau.
  • Wordt ingesteld via Windows Groepsbeleid, de Google-beheerdersconsole voor Chrome-apparaten of 'Beheerde voorkeuren' op de Mac. Het beleid kan ook worden ingesteld voor Linux. In Windows, Mac en Linux wordt het beleid ook apparaatbeleid genoemd.

2. Beleid op OS-gebruikersniveau

• Geldt wanneer een gebruiker inlogt bij zijn account op een door een bedrijf beheerde Windows- of Mac-computer.
  • Heeft voorrang op instellingen voor Chrome-profielen die in de beheerdersconsole zijn gemaakt.
  • Wordt ingesteld via Windows Groepsbeleid of 'Beheerde voorkeuren' op de Mac.

3. Beleid voor Chrome-profielen

• Verwijst naar de Chrome-functies van een gebruiker wanneer deze is ingelogd bij de Chrome-browser op een Windows-, Mac- of Linux-computer of een Chrome-apparaat.
  • Wordt overschreven door beleid dat lokaal is ingesteld voor pc's die door een bedrijf worden beheerd.
  • Wordt ook wel cloudgebaseerd gebruikersbeleid genoemd en wordt door een beheerder ingesteld via de beheerdersconsole.