Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Hantera uppgraderingsbeställningar för fristående enheter i Chrome

För administratörer som hanterar Chrome OS-enheter för företag eller skolor.

Ibland ändras organisationens behov och du kan behöva uppdatera din ursprungliga beställning. Du kan till exempel behöva köpa fler uppgraderingar så att du kan registrera fler fristående enheter.

Hur du hanterar uppgraderingsbeställningar beror på hur du köpte uppgraderingarna:

• Om du har köpt fristående uppgraderingar via en auktoriserad partner måste du kontakta partnern för att hantera din beställning.
  • Om du har köpt Chrome Enterprise Upgrade med årsavgift från Googles administratörskonsol kan du hantera beställningar och betalningar via administratörskonsolen.

Obs! Om du har ChromeOS-enheter med paketuppgraderingar i organisationen behöver du inte köpa separata uppgraderingar för dem. Varje enhet har en integrerad uppgradering som inte är tidsbegränsad och täcker enhetens livslängd.Mer information om paketenheter finns i artikeln Om ChromeOS-enheter med paketuppgraderingar.

Hantera uppgraderingar

Lägg till uppgraderingar

Om du har köpt Chrome Enterprise Upgrade med årsavgift via administratörskonsolen och har använt alla dina befintliga uppgraderingar kan du enkelt köpa fler när som helst.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Fakturering på administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil bredvid Chrome Enterprise Upgrade.
  4. Klicka på Lägg till licenser bredvid Licens.
  5. Ange antalet ytterligare uppgraderingar du vill köpa och klicka på Fortsätt.
    Var noga med att ange antalet ytterligare uppgraderingar du behöver (inte totalsumman). Om du har 25 uppgraderingar och behöver 25 till anger du 25 för totalsumman 50.
  6. Godkänn villkoren genom att markera kryssrutan och klicka på Fortsätt.

Överföring till en återförsäljare

Om du använder administratörskonsolen för att registrera dig för en provperiod på Chrome Enterprise Upgrade eller för att beställa Chrome Enterprise Upgrade och sedan börjar använda en återförsäljare för dina Google-tjänster, måste du överföra alla dina tjänstuppgraderingar (inklusive Google Workspace) till återförsäljaren. För att göra det måste du överföra domänen till återförsäljarens konto. Efter överföringen blir kontot en ny uppgradering och du blir fakturerad av återförsäljaren i stället för av Google.

1. Kontakta återförsäljaren och fråga om det behövs en överföringstoken.
  2. Om en överföringstoken behövs kontaktar du återförsäljaren och ber honom eller henne följa dessa steg för att överföra din domän till kontot.
  3. Om återförsäljaren inte behöver någon överföringstoken kan det hända att Chromes supportteam kontaktar dig om överföringen.

Återuppta en avstängd tjänst

Om du registrerade dig för Chrome Enterprise Upgrade via administratörskonsolen och din tjänst har stängts av kan du behöva lägga till eller uppdatera dina faktureringsuppgifter. Om dina uppgraderingar inte förnyas automatiskt kan du behöva förnya dem. Ett meddelande med information om problemet bör visas.

Läs mer i Åtgärda problem med betalning och fakturering om du har problem med dina faktureringsuppgifter för Google-konton.

Avbryta testperiod eller beställning

Du kanske inte längre behöver hantera ChromeOS-enheter för organisationen. Om du använde administratörskonsolen för att beställa Chrome Enterprise Upgrade kan du också använda den för att avbryta tjänsten.

Avbryta testperioden eller beställningen direkt

Om du avbryter beställningen debiteras du ändå för den återstående delen av den aktuella faktureringsperioden.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Fakturering på administratörskonsolens startsida.
  3. Bredvid Chrome Enterprise Upgrade klickar du på Åtgärder följt av Avbryt prenumeration.
  4. Välj uppsägningsalternativ.

5. Bekräfta genom att trycka på Fortsätt med avbokning.

Avbryta tjänsten i slutet av perioden

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Fakturering på administratörskonsolens startsida.
  3. Bredvid Chrome Enterprise Upgrade klickar du på nedåtpilen Nedåtpil.
  4. Klicka på Ändra bredvid Förnyelsealternativ.
  5. Välj Avbryt tjänsten när prenumerationen har upphört​ och tryck på Spara.

Hantera betalningar

Lägga till dina faktureringsuppgifter

Om du använde administratörskonsolen för att registrera dig för Chrome Enterprise Upgrade och inte har konfigurerat fakturerings- och betalningsplanen avbryts din Chrome Enterprise Upgrade-tjänst av automatiskt. Om du stängdes av när din kostnadsfria period är slut måste du konfigurera fakturering och betalning om du vill fortsätta använda tjänsten.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Fakturering på administratörskonsolens startsida.
  3. Bredvid Chrome Enterprise Upgrade klickar du på Konfigurera fakturering.
  4. Klicka på Kom igång.
  5. Ange antalet uppgraderingar du vill köpa och klicka på Fortsätt.
  6. Godkänn villkoren genom att markera kryssrutan och klicka på Fortsätt.
  7. Klicka på Fortsätt för att bekräfta.

Uppdatera en betalningsmetod

Om du använde administratörskonsolen för att registrera dig för Chrome Enterprise Upgrade kan du ändra vissa betalningsuppgifter, till exempel ett utgångsdatum för kreditkort.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Fakturering på administratörskonsolens startsida.
  3. Bredvid Chrome Enterprise Upgrade klickar du på Åtgärder  följt av Åtkomst till faktureringskonto.
  4. Under Så här betalar du klickar du på Hantera betalningsmetoder.
  5. Bredvid det kreditkort som du vill uppdatera klickar du på Redigera eller Åtgärda.
  6. Uppdatera informationen och klicka på Uppdatera.

Obs! Om tjänsten stängdes av på grund av att faktureringsuppgifterna inte var aktuella kan det ta några timmar innan Chrome Enterprise Upgrade återaktiveras. Betala av ditt saldo om du vill återuppta tjänsten omedelbart.

Betala av ditt saldo

Om du använde administratörskonsolen för att registrera dig för Chrome Enterprise Upgrade och din tjänst har stängts av måste du först uppdatera faktureringsinställningarna för att återställa din primära betalningsmetod. Sedan kan du betala ditt saldo och återuppta tjänsten med en gång. Annars kan det ta några timmar.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Fakturering på administratörskonsolens startsida.
  3. Bredvid Chrome Enterprise Upgrade klickar du på Åtgärder  följt av Åtkomst till faktureringskonto.
  4. Klicka på länken under Ditt saldo om du vill betala utestående belopp.

5. Välj eller lägg till en betalningsmetod på skärmen Gör en inbetalning :
    • Om du vill använda betalningsmetoden som visas gör du ingenting och fortsätter till steg 6.
    • Om du vill använda en annan betalningsmetod än den befintliga klickar du på nedåtpilen Nedåtpil bredvid betalningsmetoden som visas och väljer en annan.
    • Om du vill lägga till en ny betalningsmetod klickar du på nedåtpilen Nedåtpil, väljer betalningsalternativ och anger nödvändig information.
  6. Ange hur mycket du vill betala. Den minsta betalningen är 10 USD.
  7. Klicka på Gör en inbetalning.
  8. Kontrollera att betalningsinformationen är korrekt och klicka sedan på Bekräfta .

Ditt saldo uppdateras så fort betalningen har bekräftats. När du gör en manuell betalning återgår kontot till den vanliga faktureringsperioden.

Obs! Om du betalar av saldot nu kan det hända att vårt system ändå genomför den automatiska betalningen, vilket leder till att du blir dubbelt debiterad. Om detta händer dras all resterande kredit av från din nästa betalning.

Relaterade ämnen

Om du har frågor om köp eller fakturering kontaktar du supportteamet för Chrome.