Tillåta eller blockera appar och tillägg

För administratörer som hanterar Chrome-policyer från Googles administratörskonsol.

Som Chrome Enterprise-administratör kan du styra vilka appar eller tillägg användare kan installera på Chrome-enheter.

Den här artikeln ger en övergripande översikt över hur du anger policyer för alla användare eller anpassar inställningarna för olika grupper. Mer detaljerad information finns i guiden Hantera tillägg i företaget.

Innan du börjar

• Om du vill göra inställningar för en viss grupp användare eller registrerade Chrome-webbläsare lägger du till användarkontona eller webbläsarna i en organisationsenhet.
  • För att tillämpa inställningar för Chrome-användare på Windows-, Mac- eller Linux-datorer aktiverar du Chrome-webbläsarhantering för den organisationsenhet de tillhör. Se Aktivera Chrome-webbläsarhantering.

Konfigurera policyer på administratörskonsolen

Gäller när användare är inloggade på ett hanterat Google-konto på en Chrome-webbläsare eller enhet som kör Chrome OS.

Tillåt alla appar förutom de du vill blockera

De här stegen förutsätter att du känner till hur du gör Chrome-inställningar på administratörskonsolen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Enheter följt av Chrome-hantering från startsidan för administratörskonsolen.

Om du inte ser Enheter på startsidan klickar du på Fler kontroller längst ned.

3. Klicka på Appar och tillägg.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Klicka på Användare och webbläsare högst upp.
  6. Välj vilken typ av appar du vill låta användare installera:
    • Tillåt alla andra appar och tillägg — användare får installera alla appar och tillägg från Google Play Butik och Chrome Web Store utom de som du blockerar.
    • Tillåt endast andra appar från Google Play Butik – användare får installera alla appar från Google Play Butik förutom de som du blockerar.Användare kan bara installera appar från Chrome Web Store som du tillåter.
    • Tillåt enbart andra appar och tillägg från Chrome Web Store — användare får installera alla appar och tillägg från Chrome Web Store utom de som du blockerar. Användarna kan bara installera de appar från Google Play Butik som du tillåter.
    • Blockera alla andra appar och tillägg – användarna kan bara installera de appar och tillägg som du tillåter.
  7. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.
Blockera eller tillåta en app

De här stegen förutsätter att du känner till hur du gör Chrome-inställningar på administratörskonsolen.

Tips! Om du vill blockera eller tillåta ett tillägg för registrerade Chrome-webbläsare är det lättare att använda listan över webbläsartillägg.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Enheter följt av Chrome-hantering från startsidan för administratörskonsolen.

Om du inte ser Enheter på startsidan klickar du på Fler kontroller längst ned.

3. Klicka på Appar och tillägg.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Klicka på Användare och webbläsare högst upp.
  6. Leta reda på appen som du vill konfigurera policyer för.
  7. Välj Blockera under Installationspolicy.
  8. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.
Blockera appar och tillägg baserat på behörigheter

De här stegen förutsätter att du känner till hur du gör Chrome-inställningar på administratörskonsolen.

Du kan förhindra användare från att köra appar eller tillägg som kräver vissa behörigheter som din organisation inte tillåter. Till exempel kan du blockera tillägg som ansluter till USB-enheter eller får åtkomst till cookies.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Enheter följt av Chrome-hantering från startsidan för administratörskonsolen.

Om du inte ser Enheter på startsidan klickar du på Fler kontroller längst ned.

3. Klicka på Appar och tillägg.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Klicka på Användare och webbläsare högst upp.
  6. Klicka på Inställningar Inställningar längst till höger.
  7. Bredvid Behörigheter och webbadresser blockerar eller tillåter du respektive behörighet.Mer information om behörigheter finns i App- och tilläggsbehörigheter för Chrome.
  8. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Relaterade ämnen