Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Apps en extensies toestaan of blokkeren

Voor beheerders die Chrome-beleid beheren via de Google-beheerdersconsole.

Wil je ChromeOS-apps en -extensies op afstand beheren? Start vandaag nog kosteloos uw Chrome Enterprise Upgrade-proefperiode

Als Chrome Enterprise-beheerder kun je bepalen welke apps of extensies gebruikers kunnen installeren in beheerde Chrome-browsers of op ChromeOS-apparaten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je beleid kunt instellen voor alle gebruikers en instellingen kunt aanpassen voor verschillende groepen. Bekijk de gids Managing Extensions in Your Enterprise (Extensies beheren in je bedrijf) voor meer informatie.

Voordat u begint

• Als je instellingen wilt opgeven voor een specifieke groep gebruikers of ingeschreven Chrome-browsers, plaats je de gebruikersaccounts of browsers in een groep of organisatie-eenheid. Alleen gebruikersaccounts kunnen worden toegevoegd aan groepen. Zie Groepen en Een organisatie-eenheid toevoegen voor meer informatie.
  • Als je wilt dat instellingen gelden voor gebruikers van de Chrome-browser op Windows-, Mac- of Linux-computers, zet je Chrome-browserbeheer aan voor de organisatie-eenheid waar de gebruikers bij horen. Zie Chrome-browserbeheer aanzetten.
  • Zorg dat de Chrome Web Store-service aanstaat. Anders hebben je gebruikers geen toegang tot de Chrome Web Store om apps en extensies te zoeken of te installeren, inclusief apps en extensies die je op de toelatingslijst hebt gezet.
    De Chrome Web Store-service staat standaard uit voor bepaalde Education-domeinen. Zie Aanvullende Google-services voor meer informatie over hoe je de Chrome Web Store-service aanzet voor gebruikers.
    Opmerking: Zelfs als de Chrome Web Store-service uitstaat, worden afgedwongen geïnstalleerde apps en extensies nog steeds automatisch geïnstalleerd en kunnen gebruikers extensies nog steeds sideloaden.
  • Er is een limiet van 500 voor het totale aantal apps maal het aantal groepen.

Beleid instellen in de Beheerdersconsole

Kan worden toegepast op ingelogde gebruikers op elk apparaat of ingeschreven browsers op Windows, Mac of Linux. Zie Begrijpen wanneer de instellingen gelden voor meer informatie.

Alle apps en extensies toestaan of blokkeren, behalve de apps en extensies die je opgeeft

Bij deze stappen gaan we ervan uit dat je bekend bent met het maken van Chrome-instellingen in de beheerdersconsole.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenApps en extensiesand thenGebruikers en browsers.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenApps en extensiesand thenGebruikers en browsers.

3. (Alleen gebruikers) Doe het volgende om de instelling toe te passen op een groep:
    1. Selecteer Groepen.
    2. Selecteer de groep waarop je de instelling wilt toepassen.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Klik rechts op Aanvullende instellingen Instellingen.
  6. Ga naar de modus Toestaan/blokkeren.
  7. Klik op Bewerken.
  8. Kies voor de Play Store welk type apps en extensies je gebruikers wilt toestaan om te installeren.
    Opmerking: Alleen de primaire accountgebruiker kan apps en extensies installeren uit de Google Play Store.
    • Alle apps toestaan, blokkeringslijst wordt beheerd door beheerder: Gebruikers kunnen alle apps en extensies installeren uit de Google Play Store, behalve de apps en extensies die je blokkeert.
    • Alle apps blokkeren, toelatingslijst wordt beheerd door beheerder: Gebruikers kunnen alleen de apps en extensies installeren uit de Google Play Store die je toestaat.
  9. Kies voor de Chrome Web Store welk type apps en extensies je gebruikers wilt toestaan om te installeren.
    • Alle apps toestaan, blokkeringslijst wordt beheerd door beheerder: Gebruikers kunnen alle apps en extensies installeren uit de Chrome Web Store, behalve de apps en extensies die je blokkeert.
    • Alle apps blokkeren, toelatingslijst wordt beheerd door beheerder: Gebruikers kunnen alleen de apps en extensies installeren uit de Chrome Web Store die je toestaat.
    • Alle apps blokkeren, toelatingslijst wordt beheerd door beheerder, gebruikers mogen verzoeken om extensies op de toelatingslijst te plaatsen: Gebruikers kunnen alleen de apps en extensies installeren uit de Chrome Web Store die je toestaat, maar ze kunnen ook verzoeken dat extensies die ze nodig hebben op de toelatingslijst worden gezet. Daarna kun je extensies die gebruikers hebben aangevraagd toestaan, blokkeren of automatisch laten installeren. Zie Extensieworkflows: Gebruikers toestaan bepaalde extensies aan te vragen voor meer informatie.
  10. Klik op Opslaan.
Eén app toestaan of blokkeren

Bij deze stappen gaan we ervan uit dat je bekend bent met het maken van Chrome-instellingen in de beheerdersconsole.

Tip : Als je voor ingeschreven browsers een extensie wilt blokkeren of toestaan, is het makkelijker om het gebruiksrapport voor apps en extensies te gebruiken. Zie Gebruiksgegevens van apps en extensies bekijken voor meer informatie.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenApps en extensiesand thenGebruikers en browsers.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenApps en extensiesand thenGebruikers en browsers.

3. (Alleen gebruikers) Doe het volgende om de instelling toe te passen op een groep:
    1. Selecteer Groepen.
    2. Selecteer de groep waarop je de instelling wilt toepassen.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Zoek de app waarvoor je beleid wilt configureren.
  6. Kies Blokkeren onder Installatiebeleid.
  7. Klik op Opslaan.
Apps en extensies blokkeren op basis van rechten

Bij deze stappen gaan we ervan uit dat je bekend bent met het maken van Chrome-instellingen in de beheerdersconsole.

Je kunt voorkomen dat gebruikers apps of extensies installeren waarvoor bepaalde rechten zijn vereist die niet worden toegestaan door je organisatie. Je kunt bijvoorbeeld extensies blokkeren die verbinding maken met USB-apparaten of toegang hebben tot cookies.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenApps en extensiesand thenGebruikers en browsers.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenApps en extensiesand thenGebruikers en browsers.

3. (Alleen gebruikers) Doe het volgende om de instelling toe te passen op een groep:
    1. Selecteer Groepen.
    2. Selecteer de groep waarop je de instelling wilt toepassen.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Klik rechts op Aanvullende instellingen Instellingen.
  6. Vink naast Rechten en URL's de rechten aan die je wilt blokkeren. Zie Rechten voor Chrome-apps en -extensies voor meer informatie over elk recht.
  7. Klik op Opslaan.

Beveiligingsinstellingen voor apps en extensies beheren

Bekijk deze demovideo met stapsgewijze instructies

Managing security settings for apps and extensions