Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Förnya årliga uppgraderingar för fristående enheter

För administratörer som hanterar Chrome OS-enheter för företag eller skolor.

Om du har årsavgift för Chrome Enterprise Upgrade eller Kiosk & Signage Upgrade måste du förnya uppgraderingarna i slutet av varje årsperiod. Uppgraderingar som inte är tidsbegränsade och som täcker enhetens livslängd behöver inte förnyas.

Om du inte förnyar uppgraderingarna innan perioden löper ut stängs tjänsten av. Då kan du inte längre registrera enheter, konfigurera inställningar och tillämpa principer för användare och enheter i din organisation.

Obs! Om du har ChromeOS-enheter med paketuppgraderingar i organisationen behöver du inte köpa separata uppgraderingar för dem. Varje enhet har en integrerad uppgradering som inte är tidsbegränsad och täcker enhetens livslängd. Mer information om paketenheter finns i artikeln Om ChromeOS-enheter med paketuppgraderingar.

Hur förnyar jag uppgraderingarna?

Hur du förnyar beror på hur du köpte uppgraderingarna:

• Om du har köpt en årlig uppgradering av Chrome Enterprise Upgrade eller Kiosk & Signage Upgrade via en auktoriserad partner måste du kontakta dem för att förnya uppgraderingarna.

• Om du har köpt en årlig uppgradering av Chrome Enterprise Upgrade eller Kiosk & Signage Upgrade via Googles administratörskonsol konfigurerar du fakturerings- och betalningsplanen så att uppgraderingarna förnyas automatiskt vid periodens slut.

Förnya uppgraderingar automatiskt

Om du har köpt uppgraderingarna från administratörskonsolen bör du uppdatera faktureringskonto så att kontraktet förnyas automatiskt. På så vis riskerar du inte att tjänsten avbryts när det är dags att förnya den. Ditt åtagande på 12 månader löper då automatiskt vidare för alla uppgraderingar på nästa förnyelsedatum.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Fakturering på administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil till vänster om Chrome Enterprise Upgrade.
  4. Bredvid Förnyelsealternativ klickar du på Ändra.
  5. Välj Förnya mitt kontrakt automatiskt och klicka på Spara.

Vanliga frågor

Vad händer om jag inte förnyar uppgraderingarna?

Om du inte förnyar uppgraderingarna när perioden löper ut stängs hanteringstjänsten av. Du kan inte registrera enheter, göra inställningar eller tillämpa policyer på ChromeOS-enheter i din organisation.

Vad händer om jag har både permanenta och årliga Chrome Enterprise Upgrades?

Uppgraderingar utan tidsbegränsning påverkas inte om dina årliga uppgraderingar löper ut eller minskas. Om du har fler registrerade enheter än uppgraderingar utan tidsbegränsning när de årliga uppgraderingarna löper ut (och inte förnyas) kan du inte längre öppna sidan Enhetsinställningar i administratörskonsolen.
Aktuella policyer gäller fortfarande för användarnas enheter. Öppna sidan Enhetsinställningar igen genom att köpa ytterligare uppgraderingar eller sluta administrera enheter så att du har minst en uppgradering per enhet. Om du har problem med att hantera tjänsten efter att din årliga uppgradering har löpt ut kontaktar du supportteamet för Chrome.

Vad händer om jag förnyar tjänsten men med färre uppgraderingar?

Om du väljer att förnya tjänsten med färre uppgraderingar än din tidigare årliga beställning måste du se till att antalet registrerade enheter är detsamma eller mindre än antalet uppgraderingar som du förnyar. Om du har fler enheter registrerade än uppgraderingsantalet efter förnyelse respitperiod då du kan lösa detta problem. Efter respitperioden slutar enheterna få sina konfigurerade principer tills antalet uppgraderingar du använder är samma som eller färre än det totala antalet uppgraderingar.

Låt till exempel säga att din ursprungliga beställning var på 100 uppgraderingar. Du vill bara förnya 50 uppgraderingar men du har fortfarande 70 enheter registrerade. Du måste avregistrera 20 enheter innan du förnyar dina uppgraderingar. På så sätt matchar antalet uppgraderingar antalet registrerade enheter när du förnyar uppgraderingarna.

Obs! Chrome Enterprise Upgrade och Kiosk & Signage Upgrade är separata tjänster. Om du vill ändra uppgraderingstypen som används på en enhet måste du avregistrera, rensa och registrera enheten på nytt med den uppgraderingstyp som du vill ha.

Vad händer om jag vill ändra uppgraderingstyp?

Om du väljer att köpa en annan uppgraderingstyp i stället för att förnya den befintliga beställningen måste du göra följande:
  1. Köp tillräckligt många uppgraderingar av den uppgraderingstyp som du vill ha för dina registrerade enheter.
  2. Avregistrera enheterna.
  3. Rensa enheterna.
  4. Registrera enheterna på nytt med den nya uppgraderingstypen.

Relaterade ämnen