Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Over ChromeOS-apparaatbeheer

Voor beheerders die Chrome OS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Wil je ChromeOS-apparaten op afstand beheren? Start vandaag nog kosteloos uw Chrome Enterprise Upgrade-proefperiode

Als IT-beheerder van een bedrijf of school kun je Chromebooks en andere ChromeOS-apparaten beheren via de Google Beheerdersconsole. Je kunt onder andere beleid afdwingen, Chrome-functies instellen voor gebruikers, toegang geven tot je interne VPN's en wifi-netwerken, en apps en extensies afgedwongen installeren.

Opmerking: Je accounttype bepaalt welke Chrome-functies er beschikbaar zijn. Als je organisatie bijvoorbeeld een onderwijsaccount heeft en je een Chrome OS-apparaat met Chrome Enterprise Upgrade inschrijft, heb je geen toegang tot Chrome-functies die alleen beschikbaar zijn voor werkaccounts.

Nu aan de slag

Hier zie je hoe je ChromeOS-apparaten beheert in je organisatie.

De basisstappen bekijken:    NU AANMELDEN    APPARATEN INSTELLEN

Is je organisatie erg groot? Bekijk de handleiding Aan de slag.

Meer informatie

ChromeOS-apparaten met een gebundelde upgrade kopen

Elk gebundeld apparaat bevat de Chrome Enterprise Upgrade of de Chrome Education Upgrade. Je hoeft upgrades dus niet apart te kopen.

Zie Over ChromeOS-apparaten met gebundelde upgrades.

Upgrades kopen voor zelfstandige ChromeOS-apparaten

Als je zelfstandige ChromeOS-apparaten wilt beheren in je organisatie, moet je de Chrome Enterprise Upgrade, Chrome Education Upgrade of Kiosk & Signage Upgrade hebben. Je moet een upgrade kopen voor elk zelfstandig ChromeOS-apparaat dat je wilt beheren.

Zie Opties voor de Chrome-service | Upgrades voor ChromeOS-apparaten kopen.

ChromeOS-apparaten inschrijven

Nadat je gebundelde apparaten of upgrades voor zelfstandige ChromeOS-apparaten hebt gekocht, moet je de apparaten inschrijven bij je organisatie met een geschikt beheerd gebruikersaccount. Als apparaten zijn ingeschreven, kun je er beleid op afdwingen om het gebruik ervan te beheren.

Zie ChromeOS-apparaten inschrijven.

Beleid afdwingen en apps beheren

Via de Beheerdersconsole kun je meer dan 100 beleidsregels en instellingen afdwingen die worden toegepast als mensen je beheerde apparaten gebruiken. Je kunt onder andere wifi- en proxyopties instellen, automatisch apps en extensies installeren en de toegang beperken tot alleen geautoriseerde gebruikers. Je kunt opties instellen voor verschillende groepen gebruikers, zoals docenten en leerlingen of fulltime medewerkers en uitzendkrachten.

Zie Beleid voor ChromeOS-apparaten beheren.

Kiosks en beheerde gastsessies implementeren

Je kunt ChromeOS-apparaten inzetten voor speciaal gemaakte kiosk-apps. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om examens van leerlingen af te nemen of als verkooppunt in een winkel. Je kunt kiosks implementeren met de Chrome Enterprise Upgrade, Chrome Education Upgrade en Kiosk & Signage Upgrade.

Je kunt ook beheerde gastsessies beheren. Deze kunnen mensen gebruiken zonder dat ze een account nodig hebben. Deze apparaten zijn handig in bibliotheken, internetcafés of zakencentrums. Je kunt beheerde gastsessies implementeren met de Chrome Enterprise Upgrade en de Chrome Education Upgrade.

Zie Kiosk-apps, beheerde gastsessies en smartcards | Chromebooks gebruiken voor examens van leerlingen