Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Rapport Chrome Insights bekijken

Voor beheerders die de Chrome-browser of ChromeOS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Als beheerder kun je in de Google Beheerdersconsole inzichten bekijken over de ChromeOS-apparaten en Chrome-browers in je organisatie.

Voordat u begint

Zet rapporten aan. Zie Rapporten voor de Chrome-browser aanzetten voor meer informatie.

Het kan 24 uur duren voordat gegevens in de rapporten worden weergegeven. Zie Bekende problemen voor meer informatie.

Het rapport bekijken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenRapportenand thenInsights.
  3. (Optioneel) Selecteer links een organisatie-eenheid. Standaard is het tabblad ChromeOS geselecteerd en worden rapporten voor alle ChromeOS-apparaten getoond.
  4. (Optioneel) Selecteer bovenaan Chrome-browser om rapporten voor de Chrome-browser te bekijken.

Over de pagina met rapporten over Chrome Insights

Op de pagina met rapporten Chrome Insights zie je de volgende rapporten:

Rapporttype Beschrijving
Apparaten die binnenkort de laatste automatische update krijgen

Het aantal apparaten dat in elke maand van de geselecteerde periode de laatste automatische update heeft gekregen.

• Vanuit het rapport kun je rechtstreeks naar de Apparaatlijst gaan om alle apparaten te bekijken die in de geselecteerde periode verlopen.
  • Je kunt de apparaten bekijken die in een bepaalde maand verlopen door op een kolom in het rapport te klikken.
    • Bekijk een lijst per apparaatmodel door de muisaanwijzer op een kolom te plaatsen.
Apparaten die aandacht vereisen

Het aantal apparaten waarvoor het volgende geldt:

• Er is in de afgelopen 28 dagen geen beleid op gesynchroniseerd.
  • Er is in de afgelopen 28 dagen geen gebruikersactiviteit op geweest.
  • Er zijn OS-updates in behandeling.
  • Ze voldoen niet aan het OS-versiebeleid.
    • Als bijvoorbeeld in het apparaatbeleid staat dat ChromeOS versie 94 moet worden uitgevoerd op apparaten, maar bepaalde apparaten ChromeOS versie 90 hebben.
  • Beleid kan niet worden toegepast omdat de OS-versie niet overeenkomt.
    • Als bijvoorbeeld voor een ingestelde beleidsregel die moet worden toegepast geldt dat de ChromeOS-versie minimaal versie 96 moet zijn, maar bepaalde apparaten ChromeOS versie 90 hebben.

Vanuit het rapport kun je rechtstreeks naar een gefilterde Apparaatlijst gaan om alle apparaten te bekijken die aan de opgegeven criteria voldoen.

Rapport voor hardware apparaatinventaris

Het aantal apparaten op basis van de hardware van het apparaat. U kunt kiezen uit de volgende hardwareopties:

• Model: Toont het aantal apparaten van een bepaald model. Bijvoorbeeld Google Pixelbook.
  • Processor: Toont het aantal apparaten met een bepaalde processor. Bijvoorbeeld Intel(R) Celeron(R) CPU N3350 @ 1.10 GHz.
  • Geheugen: Toont het aantal apparaten met een bepaald totaal systeemgeheugen. Bijvoorbeeld: 4 GB.
    • Opslag: Toont het aantal apparaten met een bepaalde totale systeemopslag. Bijvoorbeeld 32 GB.
Browsers die aandacht vereisen

Het aantal browsers:

• Zonder activiteit in de afgelopen 28 dagen.
    • Zonder rapportagegegevens of dat niet is gesynchroniseerd.
  • Met updates in behandeling.
    • Waarop een nieuwe versie van Chrome wordt geïnstalleerd als de browser opnieuw wordt opgestart.
  • Je bent onlangs ingeschreven.
    • Dat in de afgelopen 28 dagen is ingeschreven.

Vanuit het rapport kun je rechtstreeks naar een gefilterde Browserlijst gaan om alle browsers te bekijken die aan de opgegeven criteria voldoen.