Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Apparaatrapporten

Apparaatgegevens bekijken

Als beheerder van uw organisatie kunt u apparaatrapporten gebruiken om trends te zien of een overzicht te bekijken van apparaten waarop Chrome OS wordt uitgevoerd en de mobiele apparaten die worden gebruikt in uw organisatie.

Stap 1: Het apparaatrapport openen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Rapporterenand thenRapportenand thenApparatenand thenMobiel.
  3. (Optioneel) Klik op Chrome om rapporten voor Chrome-apparaten te bekijken.

Stap 2: De gegevens in de apparaatrapporten begrijpen

Chrome

Deze rapporten worden weergegeven voor domeinen waarvoor u licenties voor Chrome-apparaatbeheer heeft gekocht.

Rapporttype Beschrijving
Chrome-apparaten (actief in de afgelopen 7 dagen)

Het aantal unieke Chrome-apparaten waarop uw gebruikers zijn ingelogd in de afgelopen week.

Releasekanalen van Chrome-apparaten

Het Chrome-releasekanaal van de apparaten.

Opmerking: We raden u aan de meeste gebruikers op de nieuwste stabiele release van Chrome OS of het LTS-kanaal (langdurige support) te houden en 5% van uw gebruikers over te zetten naar het Bètakanaal. U kunt er ook voor kiezen uw IT-team het Bèta- of Dev-kanaal te laten gebruiken. Meer informatie over automatische updates voor Chrome-apparaten.

Opstartmodi van Chrome-apparaten De opstartmodus van uw apparaten. De meeste apparaten, zo niet allemaal, moeten de modus 'Geverifieerde opstart' hebben.
Aantal Chrome-apparaten per versie

Het aantal Chrome-apparaten waarop een bepaalde versie van Chrome wordt uitgevoerd.

Opmerking: We raden u aan de meeste gebruikers op de nieuwste stabiele release van Chrome OS te houden. Daarnaast raden we u aan enkele gebruikers en uw IT-team nieuwere versies van Chrome te laten gebruiken door ze over te zetten op het Bètakanaal. Meer informatie over automatische updates voor Chrome-apparaten.

Mobiel

Deze rapporten bevatten alleen informatie over apparaten met geavanceerd mobiel beheer.

Google Sync-gegevens zijn alleen beschikbaar voor Google Workspace-klanten.

Rapporttype Beschrijving
Beheerde apparaten (7DA)

Het aantal beheerde mobiele apparaten dat actief was in de afgelopen 7 dagen.

Als op een apparaat 2 soorten synchronisatieprogramma's zijn ingesteld (zoals Google Sync en iOS Sync op een iOS-apparaat), wordt dit apparaat meegerekend in beide overeenkomstige diagrammen:

Beheerde apparaten (30DA)

Het aantal beheerde mobiele apparaten dat actief was in de afgelopen 30 dagen.

Als op een apparaat 2 soorten synchronisatieprogramma's zijn ingesteld (zoals Google Sync en iOS Sync op een iOS-apparaat), wordt dit apparaat meegerekend in beide overeenkomstige diagrammen:

Opmerking: Dit rapport wordt standaard niet weergegeven.

Beheerde gebruikers (7DA) Het aantal beheerde gebruikers (Google Sync, Android Sync en iOS Sync) dat actief was in de afgelopen zeven dagen.
Beheerde gebruikers (30DA) Het aantal beheerde gebruikers (Google Sync, Android Sync en iOS Sync) dat actief was in de afgelopen dertig dagen.
Opmerking: Dit rapport wordt standaard niet weergegeven.
Beheerde Android-apparaten (7DA) Het aantal Android-apparaten, per versie (Google Sync en Android Sync), dat actief was in de afgelopen zeven dagen.
Beheerde Android-apparaten (30DA) Het aantal Android-apparaten, per versie (Google Sync en Android Sync), dat actief was in de afgelopen dertig dagen.
Opmerking: Dit rapport wordt standaard niet weergegeven.
Beheerde iOS-apparaten (7DA) Het aantal iOS-apparaten, per versie (Google Sync en iOS Sync), dat actief was in de afgelopen zeven dagen.
Beheerde iOS-apparaten (30DA) Het aantal iOS-apparaten, per versie (Google Sync en iOS Sync), dat actief was in de afgelopen dertig dagen.
Opmerking: Dit rapport wordt standaard niet weergegeven.

Stap 3: De gegevens wijzigen die worden weergegeven in rapporten

1. Open het rapport zoals hierboven beschreven.
  2. Klik op Rapporten beheren.
  3. Als u gegevens wilt verwijderen uit het rapport, klikt u naast de naam van de betreffende gegevens op .
  4. Als u gegevens aan het rapport wilt toevoegen, klikt u naast Nieuwe kolom toevoegen op de pijl-omlaag  en selecteert u opties in de lijst.
  5. Als u de volgorde van gegevens wilt wijzigen, sleept u items naar de gewenste plek.
  6. Klik op Opslaan.

Stap 4: De rapportgegevens exporteren

U kunt de rapportgegevens exporteren naar een Google-spreadsheet of downloaden als csv-bestand.

1. Open het rapport zoals hierboven beschreven in stap 1.
  2. (Optioneel) Wijzig de gegevens die moeten worden geëxporteerd, zoals beschreven in stap 3 hierboven.
  3. Klik bij het rapport op Downloaden .
  4. Selecteer de kolommen die moeten worden geëxporteerd en de indeling van het rapport.
  5. Klik op Downloaden.

U kunt maximaal 210.000 cellen exporteren. Het maximale aantal rijen hangt af van het aantal geselecteerde kolommen.