Eindpuntverificatie in- of uitschakelen

Als beheerder kunt u gegevens bekijken van gebruikersapparaten met Chrome OS of de Chrome-browser die toegang hebben tot de gegevens van uw organisatie. U kunt bijvoorbeeld gegevens zien over het besturingssysteem, het apparaat en de gebruiker. U kunt gegevens zien over de privécomputers van uw gebruikers en over computers die eigendom zijn van uw organisatie.

Ondersteunde computers

• Apparaten met Chrome OS
  • Apple® Mac® OS X® El Capitan (10.11) en hoger
  • Microsoft® Windows® 7 en 10

Eindpuntverificatie instellen

Stap 1: Eindpuntsynchronisatie inschakelen in de beheerdersconsole

Als u computers in uw organisatie wilt bekijken, moet eindpuntsynchronisatie zijn ingeschakeld in de beheerdersconsole. Dit is meestal standaard ingeschakeld. Als u het heeft uitgeschakeld, volgt u deze stappen om het weer in te schakelen:

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apparaatbeheer.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apparaatbeheer te zien.

3. Klik links, onder Mobiel, op Installatie.
  4. Klik op Eindpuntsynchronisatie.
  5. Vink het vakje aan voor Desktoprapporten via browserextensie toestaan.
  6. Klik op Opslaan.
Stap 2: De extensie voor eindpuntverificatie installeren

De Chrome-browser, de extensie voor eindpuntverificatie en een systeemeigen hulp-app moeten worden geïnstalleerd op de computers die u wilt controleren. U kunt de extensie implementeren op computers of Mac- of Windows-gebruikers vragen de extensie handmatig te installeren vanuit de Chrome Web Store.

Als u de extensie implementeert, wordt gebruikers gevraagd akkoord te gaan met de installatie van de extensie voor eindpuntverificatie op hun apparaat (volgens het Privacybeleid van Google). U kunt de extensie op twee manieren implementeren:

Stap 3: De systeemeigen hulp-app installeren (alleen Mac en Windows)

Er moet een systeemeigen hulp-app worden geïnstalleerd op Mac- en Windows-computers voordat u deze kunt controleren.

U kunt de systeemeigen hulp-app op twee manieren installeren:

Stap 4: Goedkeuren van apparaten instellen (optioneel)

Als beheerder kunt u elk apparaat voor eindpuntverificatie dat toegang heeft tot bedrijfsgegevens individueel beoordelen. U kunt deze apparaten de tag Goedgekeurd of Geblokkeerd geven. Met deze tags kunt u toegangsniveaus configureren in Access Context Manager. Zie Bepalen welke apparaten toegang hebben tot uw gegevens voor meer informatie.

Gecontroleerde computers bekijken of verwijderen

Gecontroleerde computers bekijken
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apparaatbeheer.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apparaatbeheer te zien.

3. Klik op Eindpuntverificatie.
  4. (Optioneel) Gebruik de filters aan de linkerkant om naar apparaten te zoeken op besturingssysteem, serienummer of gebruiker.
  5. Klik op een apparaat-ID voor meer informatie over het apparaat. Zie Welke gegevens u kunt controleren voor meer informatie.
Welke gegevens u kunt controleren
U kunt de volgende gegevens zien van computers waarop de extensie voor eindpuntverificatie is geïnstalleerd:
Categorie Eigenschapnaam Beschrijving Ondersteunde apparaten
Apparaatcompliance Status De beheerstatus van het apparaat: Goedgekeurd of Onbekend Mac
Chrome OS
Windows
Gebruikersgegevens Naam De naam van de gebruiker Mac
Chrome OS
Windows
E-mail De e-mail-ID en e-mailaliassen van de gebruiker Mac
Chrome OS
Windows
Beleidsprofiel Eerste synchronisatie De datum en tijd waarop de gebruiker voor het eerst bedrijfsgegevens heeft gesynchroniseerd op het apparaat Mac
Chrome OS
Windows
Laatst gesynchroniseerd De datum en tijd van de meest recente synchronisatie Mac
Chrome OS
Windows
Wachtwoordstatus apparaat

Of het apparaat een wachtwoord voor schermvergrendeling heeft

Opmerking: U ziet hier niet of het apparaat een ander type wachtwoord heeft (zoals een firmwarewachtwoord voor Mac).

Mac (alleen beheerde apparaten)
Windows
Versleutelingsstatus

Of het apparaat is versleuteld

Ondersteunde versleutelingsproviders van derden:
BitLocker voor Windows en Filevault voor Mac.

Mac
Chrome OS
Windows
Apparaateigenschappen Apparaat-ID Het unieke nummer dat is gekoppeld aan het apparaat van de gebruiker Mac
Chrome OS
Windows
Serienummer Het serienummer van het apparaat Mac
Chrome OS
Windows
Type Het merk van het apparaat Mac
Chrome OS
Windows
OS De naam van het besturingssysteem  Mac
Chrome OS
Windows
Toegang geverifieerd

Hiermee ziet u of Chrome OS voldoet aan het beleid van uw organisatie

Gerelateerde onderwerpen:

Chrome OS

Een apparaat verwijderen

Als u een apparaat verwijdert, wordt het verwijderd uit de lijst met beheerde apparaten. Er worden geen gegevens verwijderd van het apparaat. De gebruiker blijft toegang houden tot zijn bedrijfsaccount op het apparaat.
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apparaatbeheer.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apparaatbeheer te zien.

3. Klik op Eindpuntverificatie.
  4. Selecteer het apparaat dat u wilt verwijderen en klik op Verwijderen.

Eindpuntverificatie uitschakelen

Als u eindpuntverificatie uitschakelt, worden er daarna geen computers meer toegevoegd in de beheerdersconsole. U ziet nog wel de computers die daarvoor werden gecontroleerd. maar de apparaatgegevens worden niet geüpdatet.

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apparaatbeheer.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Apparaatbeheer te zien.

3. Klik links, onder Mobiel, op Installatie.
  4. Klik op Eindpuntsynchronisatie.
  5. Haal het vinkje weg voor Desktoprapporten via browserextensie toestaan.
  6. Klik op Opslaan.