Tilldela återförsäljarroller och behörigheter för Google Cloud

Återförsäljarroller i Google Cloud ger behörighet att använda Partner Sales Console och hantera kunder.

Användare och grupper med vissa faktureringsroller eller behörigheter för Google Cloud i dina faktureringskonton får automatiskt en Partner Sales Console-roll. Du kan även tilldela användare som har anpassade roller Partner Sales Console-roller.

Google Cloud-faktureringsroll Nivå Roll i Partner Sales Console
(automatiskt tilldelad)
Administratör av faktureringskontot  Återförsäljarens Google Cloud-faktureringskonto Administratör för Google Cloud-återförsäljare
Läsbehörig för faktureringskonto eller
Kostnadsansvarig för faktureringskonto
Återförsäljarens Google Cloud-faktureringskonto Läsbehörig för Google Cloud-återförsäljare
Användare av faktureringskonto Faktureringsunderkonto Ansvarig för berättigande
Läsbehörig för faktureringskonto Faktureringsunderkonto Läsbehörig för berättigande

Roller och behörigheter i Partner Sales Console

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Administratörsroll för Google Cloud-återförsäljare

Användare med administratörsrollen för Google Cloud-återförsäljare kan hantera alla återförsäljningsuppgifter för Google Cloud i Partner Sales Console.

Behörigheter i Partner Sales Console

Behörigheterna är begränsade till de faktureringskonton för återförsäljare som användaren har rollen som administratör av faktureringskonto för.

• Visa en kunds Google Cloud-prenumerationer (faktureringsunderkonton).
  • Visa alla Google Cloud Platform-kundkonton och redigera kontouppgifter.
  • Gör en Google Cloud-beställning (skapa faktureringsunderkonto).
  • Hantera behörigheter för en prenumeration (faktureringsunderkonto).
  • Visa en kunds beställningshistorik. Läs mer
  • Koppla otilldelade faktureringsunderkonton till kunder. Läs mer
  • Stäng prenumerationer i Partner Sales Console. Läs mer
  • Visa översikten. Läs mer
  • Visa och redigera kundkonton som har både Google Cloud- och Google Workspace-prenumerationer och kundkonton utan prenumerationer.
Dela guiden Komma igång med Partner Sales Console med administratörerna för faktureringskontot

Automatisk rolltilldelning

Google Cloud-rollerna som återförsäljaradministratör och administratör för faktureringskonto är länkade. Användare och grupper får automatiskt administratörsrollen för Google Cloud-återförsäljare om de uppfyller dessa krav:

1. De har ett användarkonto på din återförsäljardomän, till exempel användare@återförsäljare.din-domän.com. Grupper kan innehålla externa användare, men dessa användare får inte rollen som återförsäljaradministratör för Google Cloud.
  2. De har rollen Administratör för faktureringskonto på ett eller flera av dina återförsäljarfaktureringskonton. Obs! Befintliga administratörer av faktureringskontot kan tilldela rollen till användare i din organisation. Läs mer

Tips! Administratörer av faktureringskontot kan tilldela användare rollen Administratör för faktureringskonto och ge dem åtkomst till Partner Sales Console.

Tilldelning av anpassad roll

För användare med en anpassad roll eller rollen som administratör för faktureringskontot på organisationsnivå tilldelar eller tar du bort rollen som Google Cloud-återförsäljaradministratör i Partner Sales Console.

Obs! En användares behörigheter för återförsäljarfaktureringskonton synkroniseras inte mellan en anpassad faktureringsroll och rollen som Google Cloud-återförsäljaradministratör.

Användarkrav

• Användaren har ett konto på din återförsäljardomän, till exempel användare@återförsäljare.din-domän.com.
  • Användarens anpassade roll har behörigheterna billing.accounts.get och billing.accounts.update i ett eller flera av dina återförsäljarfaktureringskonton.

Tilldela rollen som Google Cloud-återförsäljaradministratör

1. Logga in på Partner Sales Console med ditt Cloud Identity-konto eller Google Workspace-konto som avancerad administratör.
  2. Klicka på menyn Menyföljt avInställningar högst upp.
  3. Klicka på Återförsäljarroller.
  4. Klicka på nedåtpilen för att visa återförsäljarroller och tilldelningar.
  5. Så här tilldelar du en användare rollen som Google Cloud-återförsäljaradministratör:
    1. Klicka på Lägg till medlem.
    2. Ange en användar- eller gruppadress på återförsäljardomänen.
    3. Välj Google Cloud-återförsäljaradministratör.

List of GCP reseller roles

1. Klicka på Faktureringskonton för Google Cloud. Alla konton visas avmarkerade oavsett användarens eller gruppens behörighet i Google Cloud Console.

Shows list of billing accounts

1. Välj Google Cloud Billing-kontona och klicka på Spara. Det kan ta några minuter innan ändringarna visas i Google Cloud.
Roll som läsbehörig för Google Cloud-återförsäljare

Användare med rollen Läsbehörig för Google Cloud-återförsäljare kan visa kunder och deras prenumerationer (faktureringsunderkonton).

Behörigheter i Partner Sales Console

Behörigheterna är begränsade till de faktureringskonton för återförsäljare där användaren har rollen som läsbehörig för faktureringskonto eller kostnadsansvarig för faktureringskonto.

• Visa en kunds Google Cloud-prenumerationer (faktureringsunderkonton).
  • Visa kundkonton som har både Google Cloud- och Google Workspace-prenumerationer.
  • Visa kundkonton utan prenumerationer.
  • Visa kundmätvärden och trender i översikten. Läs mer
  • Visa beställningshistoriken för en kund.

Rolltilldelning

Användare och grupper får automatiskt rollen som läsbehörig för Google Cloud-återförsäljare om de uppfyller dessa krav:

1. Ett konto på din återförsäljardomän, till exempel användare@återförsäljare.din-domän.com eller grupp@återförsäljare-domän.com. Externa användare i en grupp får inte rollen som läsbehörig för Google Cloud-återförsäljare.
  2. Rollen som läsbehörig för faktureringskonto eller rollen som kostnadsansvarig för faktureringskonto på ett eller flera av dina Google Cloud-faktureringskonton för återförsäljare. Obs! Om rollerna har tilldelats på organisationsnivå beviljas inte rollen som läsbehörig för Google Cloud-återförsäljare.

Rolltilldelningarna synkroniseras i en riktning från Google Cloud till Partner Sales Console. Om du till exempel tar bort en användare från rollen som läsbehörig för faktureringskonto från ett återförsäljarfaktureringskonto, tas även rollen som läsbehörig för Google Cloud-återförsäljare bort.

Läs om hur du visar rolltilldelningar i Partner Sales Console.

List of reseller roles

Hjälp för Partner Sales Console-användare

Dela instruktioner för att visa kunder och information i Partner Sales Console:

Rollen som ansvarig för berättigande

Ansvariga för berättigande kan visa kunder, ange behörigheter för ett faktureringsunderkonto och visa viss information i översikten.

Behörigheter i Partner Sales Console

Behörigheterna är begränsade till en uppsättning faktureringsunderkonton där användaren har rollen som ansvarig för faktureringskontot.

• Hantera behörigheter för en prenumeration (faktureringsunderkonto).
  • Visa en kunds Google Cloud-prenumerationer (faktureringsunderkonton).
  • Visa kundkonton som har både Google Cloud- och Google Workspace-prenumerationer.
  • Visa kundkonton utan prenumerationer.
  • Visa vissa kundmätvärden och trender i översikten. Läs mer
  • Visa beställningshistoriken för en kund.

Rolltilldelning

Användare och grupper får automatiskt rollen som ansvarig för berättigande om de uppfyller dessa krav:

1. Ett konto på din återförsäljardomän, till exempel användare@återförsäljare.din-domän.com eller grupp@återförsäljare-domän.com. Externa användare i en grupp får inte rollen som ansvarig för berättigande.
  2. Rollen som faktureringskontoansvarig för ett eller flera faktureringsunderkonton. Obs! Om rollerna har tilldelats på organisationsnivå beviljas inte rollen som läsbehörig för Google Cloud-återförsäljare.

Rolltilldelningarna synkroniseras i en riktning från Google Cloud till Partner Sales Console. Om du till exempel tar bort en användare från rollen som läsbehörig för faktureringskonto från ett återförsäljarfaktureringskonto, tas även rollen som läsbehörig för Google Cloud-återförsäljare bort.

Så här samverkar konsolerna

• Behörigheter till faktureringskonton för återförsäljare synkroniseras mellan rollen som återförsäljaradministratör för Google Cloud och administratör för faktureringskonto. Om du till exempel tar bort en användares roll som Google Cloud-återförsäljaradministratör från ett återförsäljarfaktureringskonto tas även användarens roll som administratör för faktureringskontot bort.

• Ändringar av en användares administratörsroll för Google Cloud-återförsäljare påverkar inte användarens administratörsbehörigheter för faktureringskonto i organisationen eller ett faktureringsunderkonto.

• Om du vill stänga av en användares åtkomst till Partner Sales Console men behålla personens behörigheter för Google Cloud Console kan avancerade administratörer ta bort enbart användarens administratörsroll som Google Cloud-återförsäljare.

Hjälp för användare

Rekommenderade artiklar:

Rollen som läsbehörig för berättigande

Läsbehöriga för berättigande kan visa kunder och deras prenumerationer samt viss information i översikten.

Behörigheter i Partner Sales Console

Behörigheterna är begränsade till de faktureringsunderkonton som användaren har rollen som läsbehörig för faktureringskonto för.

• Visa en kunds Google Cloud-prenumerationer (faktureringsunderkonton).
  • Visa kundkonton som har både Google Cloud- och Google Workspace-prenumerationer.
  • Visa kundkonton utan prenumerationer.
  • Visa vissa kundmätvärden och trender i översikten. Läs mer
  • Visa beställningshistoriken för en kund.

Rolltilldelning

Användare och grupper får automatiskt rollen som läsbehörig för berättigande om de uppfyller dessa krav:

1. Ett konto på din återförsäljardomän, till exempel användare@återförsäljare.din-domän.com eller grupp@återförsäljare-domän.com. Externa användare i en grupp får inte rollen som ansvarig för berättigande.
  2. Läsbehörig för faktureringskonto eller kostnadsansvarig för faktureringskonto för ett eller flera faktureringsunderkonton.

Rolltilldelningarna synkroniseras i en riktning från Google Cloud till Partner Sales Console. Om du till exempel tar bort en användare från rollen som läsbehörig för faktureringskonto från ett faktureringsunderkonto, tas även rollen som läsbehörig för Google Cloud-återförsäljare bort från faktureringsunderkontot.

Så här samverkar konsolerna

• Behörigheter till faktureringskonton för återförsäljare synkroniseras mellan rollen som återförsäljaradministratör för Google Cloud och administratör för faktureringskonto. Om du till exempel tar bort en användares roll som Google Cloud-återförsäljaradministratör från ett återförsäljarfaktureringskonto tas även användarens roll som administratör för faktureringskontot bort.

• Ändringar av en användares administratörsroll för Google Cloud-återförsäljare påverkar inte användarens administratörsbehörigheter för faktureringskonto i organisationen eller ett faktureringsunderkonto.

• Om du vill stänga av en användares åtkomst till Partner Sales Console men behålla personens behörigheter för Google Cloud Console kan avancerade administratörer ta bort enbart användarens administratörsroll som Google Cloud-återförsäljare.

Hjälp för nya Partner Sales Console-administratörer

Rekommenderade artiklar:

Visa och hantera roller

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Visa rolltilldelningar
  1. Klicka på menyn Menyföljt avInställningar högst upp.
  2. Klicka på Återförsäljarroller.
  3. Klicka på nedåtpilen för att visa administratörer och deras behörigheter för faktureringskonton för återförsäljare.

List of GCP reseller roles
Ändra administratörsbehörigheter för Google Cloud till återförsäljarfaktureringskonton

Om du ändrar en användares behörigheter som Google Cloud-återförsäljaradministratör på ett faktureringskonto för återförsäljare ändras även användarens behörigheter som administratör för faktureringskontot.

1. Logga in på Partner Sales Console med ditt Cloud Identity-konto eller Google Workspace-konto som avancerad administratör.
  2. Klicka på menyn Menyföljt avInställningar högst upp.
  3. Klicka på Återförsäljarroller.
  4. Klicka på Google Cloud-återförsäljaradministratör för att visa återförsäljarroller och tilldelningar.
  5. Klicka på redigera bredvid användaren eller gruppen.
  6. Markera eller avmarkera återförsäljarens faktureringskonton och klicka på Spara. Det kan ta några minuter innan ändringarna visas i Google Cloud.

Tilldela rollen som Google Cloud-återförsäljaradministratör till användare med en anpassad roll

För användare eller grupper med en anpassad faktureringsroll lägger du till eller tar bort rollen som Google Cloud-återförsäljaradministratör i Partner Sales Console.

Obs! Behörigheter till faktureringskonton för återförsäljare synkroniseras inte mellan en anpassad faktureringsroll och rollen som Google Cloud-återförsäljaradministratör.

Krav på användare

• Användaren har ett konto på din återförsäljardomän, till exempel användare@återförsäljare.din-domän.com.
  • Användarens anpassade roll har behörigheterna billing.accounts.get och billing.accounts.update i ett eller flera av dina faktureringskonton för Google Cloud.

Tilldela rollen som Google Cloud-återförsäljaradministratör

1. Logga in på Partner Sales Console med ditt Cloud Identity-konto eller Google Workspace-konto som avancerad administratör.
  2. Klicka på menyn Menyföljt avInställningar högst upp.
  3. Klicka på Återförsäljarroller.
  4. Klicka på nedåtpilen för att visa återförsäljarroller och tilldelningar.
  5. Så här tilldelar du en användare rollen som Google Cloud-återförsäljaradministratör:
    1. Klicka på Lägg till medlem.
    2. Ange en användar- eller gruppadress på återförsäljardomänen.
    3. Välj Google Cloud-återförsäljaradministratör.

List of GCP reseller roles

1. Klicka på Faktureringskonton på Google Cloud Platform. Alla konton visas avmarkerade oavsett användarens eller gruppens behörighet i Google Cloud Console.

Shows list of billing accounts

1. Välj Google Cloud Billing-kontona och klicka på Spara. Det kan ta några minuter innan ändringarna visas i Google Cloud Console.
Ta enbart bort rollen som Google Cloud-återförsäljaradministratör från en användare

Inaktivera en användares åtkomst till Partner Sales Console utan att ändra behörigheterna för faktureringskonton för återförsäljare.

1. Logga in på Partner Sales Console med ditt Cloud Identity-konto eller Google Workspace-konto som avancerad administratör.Klicka på menyn Menyföljt avInställningar högst upp.
  2. Klicka på Återförsäljarroller.
  3. Klicka på nedåtpilen för att visa alla Google Cloud-återförsäljaradministratörer.
  4. Klicka på redigera bredvid användaren eller gruppen.
  5. Avmarkera enbart rutan Google Cloud-återförsäljaradministratör för att ta bort användarens åtkomst till Partner Sales Console.
  6. Klicka på Spara. Användaren behåller rollen som administratör för faktureringskontot eller sin anpassade roll och sina behörigheter för återförsäljarkonton.
Felsökning och vanliga frågor

Användaren har inte automatiskt tilldelats en Google Cloud-återförsäljarroll eller så visas ingen information i Partner Sales Console

Användaren kan ha tilldelats sin Google Cloud Billing-roll i organisationen. Tilldela rollen som Google Cloud-återförsäljaradministratör med behörigheter på ett eller flera av dina faktureringskonton för återförsäljare.

Felmeddelandet Inloggad användare är inte auktoriserad ...

Användaren kan logga in på Partner Sales Console men inte få åtkomst till några funktioner. Kontrollera att användaren har en Partner Sales Console-roll och behörigheter för ett eller flera av dina återförsäljarfaktureringskonton eller faktureringsunderkonton.

Felmeddelandet Det går inte att hitta e-postadressen på Cloud Identity- eller Google Workspace-kontot

Användaren har inget konto på din återförsäljardomän. Användare utanför domänen kan inte tilldelas rollen Partner Sales Console.

Alla faktureringskonton för återförsäljare visas inte i konsolen

Du saknar kanske rollen som administratör för faktureringskontot för ett av dina återförsäljarkonton. Kontakta en annan avancerad administratör i organisationen.

Relaterade ämnen