Lägg till en Google Workspace-kund

Om du vill sälja produkter till en ny kund lägger du till kunden i återförsäljarkontot.

Krav

• Kunden har en registrerad domän.
  • Kunden har inte Google Workspace for Nonprofits eller G Suite – äldre kostnadsfri utgåva.

Lägga till en Google Workspace-kund

1. Logga in på Partner Sales Console.
  2. På sidan Kunder klickar du på Skapa kund.
  3. I Primär produktfamilj väljer du Google Workspace. Sedan kan du beställa Google Workspace, Ytterligare lagringsutrymme i Google Workspace och andra prenumerationer som hanteras i Googles administratörskonsol.

4. I Organisationsinformation väljer du typ av kund:
    • Domänkund: För Google Workspace- eller Cloud Identity-prenumerationer.
    • Teamkund: För Essentials eller Enterprise Essentials och verifierar kunden sitt konto via e-postadressen (inte per domän).
    • För skolor och högre utbildning markerar du rutan Utbildningsinstitution.

Saker att tänka på för teamkunder

Välj Teamkund enbart om du beställer Essentials eller Enterprise Essentials och kunden verifierar sitt konto via e-postadress (inte via domän).

Om e-postverifierade konton:

• En kund med e-postverifierade konton kan inte köpa andra Google Workspace-tjänster, till exempel Google Arkiv, om inte kunden verifierar sin domän.
  • Flera team kan köpa Essentials. Om team har använt samma kundnamn visar konsolen det unika Cloud Identity-id:t.
  Shows customer names and Cloud Identity IDs
  1. Ange kundens namn, domän och adress
    • I Kontaktuppgifter anger du information för att skapa administratörskontot.
    • E-postadress: Avancerad administratör för Google Workspace- eller Cloud Identity-kontot eller teamadministratören för ett e-postverifierat konto i Google Workspace Essentials.
    • Alternativ adress (krävs inte för kunder med Team-utgåvan): Lösenordsinformation och aviseringar skickas både till e-postadressen och den alternativa adressen. Ange en e-postadress som inte använder kundens primära domän. Du kan använda en adress från kunden eller en adress på din återförsäljardomän.
  2. Klicka på Skapa om du vill lägga till kundens konto.
  3. Klicka på Köp om du vill göra en beställning. Eller klicka på Kundlista för att gå till sidan Kunder. Den nya kundens prenumerationsstatus är tom tills du gör en beställning.

Viktigt! När en kund ändrar sina kontouppgifter på Googles administratörskonsol uppdateras inte ändringarna automatiskt i Partner Sales Console. Läs mer

Håll kunderna informerade när du ändrar organisations-, domän- eller administratörsadresser.

Konfigurationstips

Din åtkomst till en ny kunds administratörskonsol är inaktiverad som standard. Du kan dela instruktioner med kunden för att ge återförsäljaråtkomst. Läs mer om begränsningar för återförsäljaråtkomst.

Uppdatera inställningarna för kundens region och språk:

Obs! En användares tidszon baseras på var användaren befinner sig när han eller hon loggar in på sitt Google Workspace-konto. Läs mer

Relaterade ämnen