Lue lisää muistutusten muuttumisesta Google Tasksin tehtäviksi

Google Assistantin ja Kalenterin muistutukset muuttuvat Google Tasksin tehtäviksi, jotta kaikki tärkeät asiat löytyvät yhdestä paikasta. Voit tarkastella ja muokata nykyisiä muistutuksia (nyt tehtäviä) Google Assistantilla, Google Kalenterilla tai Google Tasksilla.

Vinkki: Voit edelleen pyytää Google Assistantia lisäämään muistutuksen mobiililaitteella tai Smart Displaylla. Muistutus tallennetaan tehtäväksi Google Tasksiin, ja saat ilmoituksen, kun tehtävä on ajankohtainen.

Mitä muistutukset ovat ja miten niitä luotiin?

Aiemmin muistutuksia pystyi luomaan

• Assistantilla
  • Kalenterissa
  • postilaatikossa.
    • Vinkki: Postilaatikkoa ei enää tueta. Postilaatikossa ennen vuotta 2019 luodut muistutukset säilyvät.
  • Keepissä.

Jos Muistutukset-kalenteri oli päällä, muistutukset näkyivät kalenterissa. Muistutuksia pystyi tarkastelemaan myös osoitteessa reminders.google.com. Kalenteri ilmoitti sinulle pyydetystä toiminnasta haluttuna ajankohtana.

Mitä muistutuksille tapahtuu?

Voit muuttaa muistutukset tehtäviksi itse, tai voit odottaa, että ne muutetaan automaattisesti. Muistutukset muutetaan tehtäviksi seuraavia tilanteita lukuun ottamatta:

• Poistetut muistutukset
  • Keep-muistutukset
    • Keep-muistutukset säilyvät Keepissä, mutta ne eivät enää näy kalenterissa.

Tärkeää:

• Jos muistutus perustuu sijaintiin, sijainti lisätään automaattisesti tehtävän tietokenttään. Et enää saa sijaintiin perustuvia ilmoituksia.
  • Jos muistutus on määritetty sinulle, määrittäjän nimi näkyy tehtävän nimessä. Määrittäjällä ei tämän jälkeen ole enää pääsyä muistutukseen.
    • Esimerkki: "Jaakko: Vie roskat."
  • Jos tehtävä ei ole valmis, se näkyy kalenterissa. Lisäksi tehtävän tilana näkyy "Odottava tehtävä" kalenterin koko päivän osiossa enintään 365 päivän ajan. Yli 365 päivää vanhat tehtävät näkyvät alkuperäisenä määräpäivänä Kalenterissa ja Tasks-sovelluksessa.
  • Jos sinulla on tehtävä, jonka toistumisväli on pidempi kuin 1 000 päivää/viikkoa/kuukautta/vuotta, muutamme toistuvuudeksi kerran 1 000 päivässä/viikossa/kuukaudessa/vuodessa. Esimerkiksi 2 000 päivän välein toistuvan tehtävän toistumisväliksi muutetaan 1 000 päivää.
  • Tehtävät, joiden päivämäärä on vuotta 3000 myöhemmin, muutetaan vuodelle 2900.

Mistä löydän tehtäviksi muutetut muistutukset?

Jos haluat nähdä tehtävät, siirry Tasks-kalenteriin Muistutukset-kalenterin sijaan. Voit katsoa tehtävät myös Google Tasksista tai kysyä Assistantilta.

Vinkkejä:

Mitä jos organisaatio on laittanut Tasksin pois päältä?

Jos sinulla on työpaikan tai oppilaitoksen Google-tili, Google Assistantin ja Google Kalenterin muistutukset siirtyvät automaattisesti Google Tasksiin toukokuusta 2023 alkaen.

Lue lisää muistutusten siirtoon liittyvistä tärkeistä päivämääristä.

Näkyvätkö muistutukset edelleen kalenterissa?

Muistutukset ovat nyt tehtäviä Tehtävät näkyvät kalenterissa tapahtumina, ja niiden vieressä on valintamerkki . Näet tehtävät ottamalla käyttöön Tasks-kalenterin.

Miten tehtäviksi muutettujen muistutusten ylläpito onnistuu?

Voit tarkastella ja muokata tehtäviksi muutettuja muistutuksia

• Assistantilla:
    • "Hey Google, show me my tasks" (Hei Google, näytä tehtävät)
    • "Hey Google, show my reminders" (Hei Google, näytä muistutukset)
  • Kalenterissa
  • Tasksissa:
    • sivupaneelissa Workspacessa tietokoneella
    • mobiilisovelluksilla.

Lue lisää Google Tasksin käytöstä.

Voiko tehtävät muuttaa takaisin muistutuksiksi siirron jälkeen?

Muistutusten siirtäminen tehtäviksi on pysyvää, eikä sitä voi kumota.

Miten luon uuden tehtävän?

Voit luoda uusia tehtäviä ja lisätä niille nimen, päivämäärän ja toistuvuuden

• Assistantilla
  • Kalenterissa
  • Chatissa
  • Gmailissa
  • jakamalla Tasksiin mobiililaitteella
  • Tasksissa.

Vinkki: Sinulle voidaan määrittää tehtäviä jaetuilla alustoilla, kuten tiloissa tai dokumenteissa. Lue lisää jaettujen Google Tasksin tehtävien käytön aloittamisesta.

Mitä muuta Tasksin tehtävillä voi tehdä?

Tasksin tehtävillä voit

• lisätä kuvauksen
  • pitää tehtävät järjestyksessä listojen avulla
  • priorisoida tähdellä merkittyjä tehtäviä
  • muuttaa tehtävien järjestystä valitsemalla "Manuaalinen lajittelu" tai "Lajittele päivämäärän mukaan"
  • viedät tietoja Tasksista. Lue lisää tietojen viennistä Google Tasksista.
    • Jos käytät työpaikan tai oppilaitoksen tiliä, järjestelmänvalvojan on otettava tämä asetus käyttöön.
    • Jos tietojen vienti Tasksista ei onnistu, voit tulostaa tiedot.

Täytyykö minun asentaa Tasks-sovellus, jotta voin jatkaa muistutusten käyttämistä Google Assistantilla?

Ei, Tasks-sovellusta ei tarvita muistutusten käyttämiseen Google Assistantilla.

Voinko edelleen sanoa "Aseta muistutus" Google Assistantille muistutusten siirtämisen jälkeen?

Kyllä, muistutus tallennetaan Tasksiin.

Saanko edelleen ilmoituksia Google Assistantilla luoduista muistutuksista yhteensopivilla Google Assistant ‐laitteilla?

Kyllä, saat edelleen muistutuksia Google Assistant ‐laitteilla. Jos haluat saada ilmoituksia iPhoneen tai iPadiin, asenna joko Google Kalenteri- tai Google Tasks ‐sovellus.

Mitkä sovellukset voivat lähettää tehtäväilmoituksia?

• Google Tasks
  • Google Kalenteri
  • Google Assistant

Jos haluat tehtäväilmoituksia, päivitä ilmoitusasetukset:

Vinkkejä:

• Jos sinulla ei ole Tasks-sovellusta, Kalenteri lähettää ilmoitukset tehtävistä.
  • Android: Jos sinulla ei ole Tasks- tai Kalenteri-sovellusta, Google Assistant lähettää ilmoitukset.
  • Jos luot tehtävän offline-tilassa ja haluat synkronoida tehtävät muille tuetuille laitteille, muodosta internetyhteys.
  • Jos et käytä sovelluksia säännöllisesti, jotkin Android-puhelimet voivat laittaa ilmoitukset pois päältä tai viivästyttää niiden lähettämistä. Jos haluat, että tehtäväilmoitukset pysyvät päällä, anna Tasks- ja Kalenteri-sovellukselle tarvittavat luvat.
  • Jos otat Keskity-tilan käyttöön iPhonella tai iPadilla, et välttämättä saa ilmoituksia. Jos haluat, että tehtäväilmoitukset pysyvät päällä, laita aikaherkät ilmoitukset päälle.