Yleiskatsaus kolmantena osapuolina toimiville yrityksille

Google My Businessin avulla yritykset voivat helposti hoitaa verkkonäkyvyyttään sekä pitää yhteyttä nykyisiin ja tuleviin asiakkaisiinsa.

Kolmantena osapuolena toimivat yritykset voivat Google My Businessin avulla hoitaa pienten ja keskisuurten yritysasiakkaidensa tai ketjuyritysasiakkaidensa asioita yhdeltä tililtä. Lue lisää Google My Business ‑organisaatiotilin luomisesta.

Edut

Kolmantena osapuolena toimivat yritykset voivat auttaa asiakasyrityksensä asioiden hoitamisessa useilla eri tavoilla. Ne voivat

Näin se toimii

Rekisteröidessäsi yrityksesi Google My Businessiin luot organisaation.

Organisaation tilin avulla yrityksesi voi hoitaa sijainteja niiden yrityksen omistajien puolesta, joiden kanssa teet yhteistyötä. Voit lisätä ihmisiä organisaatiosi omistajiksi tai jäseniksi, ja he ovat vastuussa sijaintien hoitamisesta. Nämä käyttäjät voivat hyödyntää useita Google My Businessin ominaisuuksia.

Kolmantena osapuolena toimivan yrityksen on käytettävä samaa organisaation tiliä kaikkien sijaintiryhmien hoitamiseen. Huomaa, että organisaation tilillä ei voi olla omia yritystietoja.

Google My Business ‑sovellusliittymä

Sovellusliittymän avulla voit helposti hoitaa asiakkaidesi yritystietoja käyttämällä kehittämiäsi sovelluksia. Lue lisää sovellusliittymän käyttöoikeuksien pyytämisestä.

Kuvat

Lataamalla laadukkaita valokuvia voit esitellä asiakasyrityksesi tuotteita ja palveluja sen nykyisille ja tuleville asiakkaille. Valokuvien avulla käyttäjät löytävät asiakkaasi yrityksen entistä helpommin Googlen palveluista, kuten Hausta ja Mapsista.

Tilastot

Käyttämällä tilastoja saat tietoja siitä, miten käyttäjät löytävät asiakkaasi Google-yritystiedot ja miten he reagoivat niihin. Tilastojen avulla voit selvittää parhaan tavan asiakasyrityksesi esittelemiseen uusien asiakkaiden houkuttelemiseksi.

Postaukset

Voit pitää yhteyttä asiakasyrityksesi asiakkaisiin hyödyntämällä viestejä, joita julkaistaan asiakkaasi yritystiedoissa Google Haussa ja Mapsissa. Postausten avulla voit luoda ilmoituksia, tarjouksia ja tietoja tarjoamistasi uusista tai suosituista tuotteista tai kauppasi tapahtumista ja jakaa niitä suoraan asiakasyrityksesi asiakkaille.

Verkossa mainostaminen

Linkittämällä asiakkaasi Google My Business ‑tilit Google Adsiin voit parantaa asiakkaasi paikallista näkyvyyttä. Käyttämällä tilastoja voit optimoida mainoksesi ja löytää parhaat tavat käyttäjien tavoittamiseen.

Lue lisää Google My Businessin tarjoamista ominaisuuksista.

Parhaat käytännöt

Google My Businessin ominaisuuksien (kuten postausten ja kuvien) avulla yritykset voivat pitää yhteyttä asiakkaisiin ja rakentaa luottamusta. Jotta asiakkaasi voi saada parhaan hyödyn Google My Businessista, muista nämä parhaita käytäntöjä koskevat vinkit:

• Varmista, että kaikkien hoitamiesi sijaintien yritystiedot ovat ajan tasalla ja oikein, jotta käyttäjät voivat tavoittaa yrityksen helpommin.
  • Korosta mainoskampanjoita ja tarjouksia postausten avulla, jotta voit houkutella paikallisia käyttäjiä Google Mapsissa ja Haussa. Monet käyttäjät etsivät tarjouksia tai alennuksia hakiessaan yritystä verkosta. Asiakasyrityksesi voi mainostaa potentiaalisille asiakkaille esimerkiksi alennusmyyntejä tai erikoistapahtumia tarkoin suunnitellun teksti-, video- tai kuvasisällön avulla.
  • Vastaa sekä positiivisiin että negatiivisiin arvosteluihin, niin voit saada käyttäjät luottamaan asiakasyritykseesi entistä enemmän. Monien käyttäjien mukaan yritystiedoissa julkaistut arvostelut auttavat heitä päättämään, haluavatko he käyttää yrityksen palveluita.

Yhteyden ottaminen tukeen

Jos kohtaat ongelmia, voit ottaa yhteyttä tukeen lähettämällä tukipyynnön.

Voit parantaa Google My Business ‑tukipyyntöjen tehokkuutta ottamalla huomioon seuraavat asiat:

• Täytä tukipyyntö huolellisesti ja lisää siihen kaikki tuen yhteydenottolomakkeessa pyydetyt tiedot.
  • Havainnollista ongelmaa kuvakaappausten tai videoiden avulla. Lisää kuvakaappauksiin mahdollisuuksien mukaan aikaleima, jotta tiimin on helpompaa tehdä vianetsintä.
    Älä lisää mitään ongelmaan liittymättömiä tietoja tai arkaluontoisia tietoja, kuten tiedostonimiä tai muiden ihmisten henkilötietoja.
  • Jos lähetät tukipyynnön ongelmasta, joka vaikuttaa useisiin yritystietoihin, lisää yritystiedot laskentataulukkoon.
  • Älä lähetä samaa pyyntöä uudelleen. Samaan ongelmaan liittyvät pyynnöt voivat aiheuttaa sekaannusta ja viivästyttää ongelman ratkaisua.
    Huom. Jos haluat lähettää uuden pyynnön, joka liittyy meneillään olevaan tukitapahtumaan, ilmoita kyseisen tapahtuman tunnus. Tapahtuman tunnus löytyy tukitiimin lähettämän vastausviestin aiheriviltä.