Uw bedrijf laten verifiëren op Google

Als u uw bedrijfsnaam en andere informatie op Google wilt updaten, moet u eerst uw bedrijf bevestigen. Tijdens de verificatie van uw bedrijf checkt u of uw bedrijfsinformatie klopt en of u de enige bent die deze gegevens kan bewerken.

Zorg dat uw adres voldoet aan onze richtlijnen. Zo voorkomt u vertraging. Meer informatie over de richtlijnen voor de invoer van adressen

Aan de slag

De verificatiestatus controleren

Voor de eerste keer verifiëren

1. Uw Bedrijfsprofiel op Google toevoegen of claimen. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt claimen
  2. Als u uw profiel toevoegt of claimt, kunt u het laten verifiëren via telefoon, sms, e-mail of video.
    • U moet uw profiel misschien via meer dan één methode bevestigen.
    • Welke methoden beschikbaar zijn, is afhankelijk van bijvoorbeeld de bedrijfscategorie, openbare informatie, de regio, supporttijden en de volumes.
  3. Kies een type verificatie. Meer informatie over hoe u uw bedrijf bevestigt via de door u geselecteerde methode
  4. Vaak moeten we verificaties beoordelen. Deze beoordelingen zorgen ervoor dat de integriteit van alle profielen behouden blijft. Ze kunnen tot 7 werkdagen duren.
    • Als u bent geverifieerd, krijgt u een melding.
    • Als we uw bedrijf niet kunnen verifiëren met de 1e methode, ziet u opnieuw de knop Geverifieerd worden. Probeer een andere verificatiemethode als dat gebeurt.
  5. Nadat u uw bedrijf heeft bevestigd:

Uw profiel zoeken

• Zoek in Google Zoeken naar mijn bedrijf.
  • Zoek in Google Zoeken of Maps naar de naam en plaats van uw bedrijf.
  • Tik in de Google Maps-app rechtsboven op uw profielfoto of initiaal en dan Uw Bedrijfsprofiel.
Tip: Zoekresultaten kunnen om verschillende redenen variëren. Uw resultaten kunnen verschillen van die van anderen. Meer informatie over hoe Google lokale resultaten rangschikt

Opnieuw verifiëren nadat informatie is gewijzigd

Google kan een geverifieerd bedrijf vragen het verificatieproces opnieuw te doorlopen om de kwaliteit van bedrijfsinformatie op peil te houden. Als u bepaalde informatie over uw bedrijf wijzigt, moet u uw bedrijf mogelijk opnieuw verifiëren. We kunnen u ook vragen uw bedrijfsinformatie te updaten of meer informatie over uw bedrijf te geven.

Als u uw bedrijf opnieuw wilt bevestigen, gaat u naar uw geverifieerde bedrijfsprofiel en voert u de stappen uit.

Standaard verificatiemethoden

Telefoon of sms

Belangrijk: Zorg ervoor dat u uw zakelijke telefoonnummer direct kunt beantwoorden of sms'jes kunt krijgen om uw verificatiecode te krijgen. Interactieve spraakreactiesystemen (ISR's) krijgen de code niet.

1. Ga naar uw Bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Klik op Geverifieerd worden en dan Telefoon of Sms.
  3. Beantwoord de oproep of open de sms met de code.
  4. Vul de code in uw profiel in.
E-mail

Belangrijk: Zorg dat u het e-mailadres op het verificatiescherm kunt gebruiken.

1. Ga naar uw Bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Klik op Geverifieerd worden en dan E-mail.
  3. Voer de stappen in de e-mail uit.
Video-opnamen

Belangrijk: U kunt de video altijd verwijderen. Als u een video-upload annuleert, hebben u en Google geen toegang meer tot de video. Meer informatie over hoe u een video verwijdert

Stap 1: Upload uw video

1. Plan uw video. Neem het volgende op in een ononderbroken opname:
    • Uw huidige locatie. Als u uw Google Maps-locatie wilt laten zien, neemt u borden buiten op, zoals de straatnaam, borden van bedrijven in de buurt of in het gebied rond uw bedrijf.
    • Bedrijf of bedrijfsuitrusting. Leg uw activiteiten vast om te laten zien dat uw bedrijf zich op deze Google Maps-locatie bevindt. Bijvoorbeeld door de producten die u verkoopt te filmen, uw merkapparatuur, uw marketingmateriaal of de tools waarmee u klanten bedient.
    • Bewijs van beheer. Toon aan dat u gemachtigd bent om uw bedrijf te vertegenwoordigen. Toon voorwerpen of gebieden die alleen voor werknemers toegankelijk zijn. Denk daarbij aan een verkooppunt, keuken, opslagruimte of niet-gevoelige bedrijfsdocumenten. U kunt ook uw sleutels gebruiken om uw pand te openen.
  2. Ga op uw mobiele apparaat naar uw Bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden

• Tip: Als u de verificatie start op een computer, kunt u een QR-code scannen om door te gaan op uw mobiele apparaat.
  3. Tik op Geverifieerd worden en dan Video opnemen.
  4. Tik op Opname starten. Volg de stappen en neem uw video op.
  5. Tik op Opname stoppen en dan Video uploaden.

Stap 2: Wacht op de beoordeling

Nadat u een foto of video heeft geüpload, wordt deze beoordeeld. Beoordelingen kunnen tot 5 werkdagen in beslag nemen.

• Als u bent geverifieerd, krijgt u een melding.
  • Als de videomethode niet werkt, ziet u de knop Geverifieerd worden. U kunt een andere verificatieoptie gebruiken.

Stap 3: Verwijder de video

1. Ga in Google Zoeken naar uw Bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Klik rechtsboven op Meer Menu en danGeavanceerde instellingen en dan Video-uploads en dan Video's verwijderen.
Live videogesprek

Stap 1: Bereid u voor op het gesprek

• Ga na of de supportafdeling beschikbaar is voor uw regio en taal.
  • Zorg dat uw met uw mobiele apparaat kunt deelnemen aan een live videogesprek. Onze supportmedewerker helpt u bij het gesprek.
  • Bevestig dat u zich in uw bedrijf bevindt. Zorg ervoor dat u uw locatie en eigendom kunt aantonen in het videogesprek. Voorbeeld:
    • Uw huidige locatie: Laat borden buiten zien, zoals de straatnaam, borden van bedrijven in de buurt of in het gebied rond uw bedrijf.
    • Bedrijf of apparatuur: Leg uw activiteiten vast op film. Denk aan artikelen die te koop zijn, merkapparatuur, marketingmateriaal of tools die u gebruikt om uw klanten te bedienen.
    • Bewijs van beheer: Toon voorwerpen of gebieden die alleen voor werknemers toegankelijk zijn. Denk daarbij aan een verkooppunt, keuken, opslagruimte of niet-gevoelige bedrijfsdocumenten. U kunt ook uw sleutels gebruiken om uw pand te openen.

Tip: Als u in een wachtrij terechtkomt, kunt u contact opnemen met ons Helpcentrum. We reageren meestal binnen 24 uur en kunnen u om meer informatie vragen.

Stap 2: Start een tekstchat met support op een willekeurig apparaat

1. Ga naar uw Bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Klik op Geverifieerd worden en dan Videogesprek en dan Volgende.
  3. Kies uw taal.
  4. Als u een tekstchat met de volgende beschikbare supportmedewerker wilt starten, klikt u op Gesprek starten.

Stap 3: Laat uw bedrijf zien via een videogesprek met een mobiel apparaat

1. Als u er klaar voor bent, helpt een medewerker u bij een videogesprek op uw mobiele apparaat.
  2. Gebruik de camera op uw apparaat om uw bedrijfslocatie en bewijs van eigendom te tonen.
Briefkaart

Als u per post verifieert, sturen we u een briefkaart met een verificatiecode. U moet uw unieke code invullen om te bevestigen dat uw bedrijf zich op het vermelde adres bevindt.

Doe dit juist niet terwijl u op de briefkaart wacht:

• De naam, het adres of de categorie van uw bedrijf bewerken.
  • Een nieuwe code aanvragen.

Als u uw informatie bewerkt of een nieuwe code aanvraagt, annuleren we de code op de verstuurde briefkaart en sturen we een nieuwe. Dat doen we om de integriteit van uw profiel te beschermen.

Elke verificatiecode is uniek voor uw bedrijf en de door u opgegeven locatie. Als u uw bedrijfsadres updatet, werkt alleen de code die voor uw huidige adres is aangevraagd. Verificatiecodes verlopen na 30 dagen.

Stap 1: Vraag de briefkaart aan

De briefkaart komt meestal binnen 14 dagen aan. Door COVID-19 kan dat langer duren.

1. Ga naar uw Bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Klik op Geverifieerd worden en dan Briefkaart.
  3. Check of het adres klopt.
  4. Vraag de briefkaart aan.

Stap 2: Vul uw verificatiecode in

Belangrijk:

• Bescherm uw code.
  • Google belt u niet voor een verificatiecode.
  • Deel uw verificatiecode niet met anderen. Ook niet met derden die u helpen met het beheer van uw bedrijf op Google.
  • De code is uniek voor uw bedrijf. U moet de enige zijn die hem gebruikt.

Nadat u de briefkaart heeft gekregen:

1. Ga naar uw Bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Geef de 5-cijferige verificatiecode van uw briefkaart op in het veld Code.
  3. Klik op Verzenden.

Als u het beheer van uw profiel deelt met een vertrouwde externe partij, kunt u deze toevoegen nadat u uw code zelf heeft ingevuld.

Methoden voor onmiddellijke verificatie

In zeldzame gevallen kunnen we onmiddellijk bevestigen dat een specifiek Google-account eigenaar is van een specifiek bedrijfsprofiel.

Voorbeeld:

• Als u uw website bevestigt met Google Search Console, kan uw profiel mogelijk meteen worden geverifieerd. Meer informatie over hoe u een websiteproperty toevoegt aan Search Console
    • Bestaande Search Console-gebruiker: Als u uw overeenkomende website bevestigt voordat u uw profiel toevoegt of claimt, krijgt u geen melding met 'Geverifieerd worden' te zien. U kunt uw profiel meteen bewerken en contact leggen met klanten.
    • Nieuw bij Search Console: Als u uw overeenkomende website bevestigt nadat u uw profiel heeft toegevoegd of geclaimd, klikt u op Geverifieerd worden. Dan kunt u meteen uw profiel bewerken en contact leggen met klanten.
  • Als een geschikt bedrijf 10 of meer profielen beheert voor locaties van hetzelfde bedrijf, kan dat bedrijf bulkverificatie gebruiken. Meer informatie over hoe u bulkverificatie aanvraagt voor 10 of meer locaties