Verifiera ditt lokala företag på Google

Kom igång

När du verifierar ditt företag kan du kontrollera att företagsinformationen är korrekt och att det bara är du som har åtkomst till den. De flesta lokala företag verifierar via post. Vissa företag, som företag med serviceområden, har dock andra alternativ som verifiering via e-post, telefon eller Search Console.

Innan du startar verifieringsprocessen ska du skapa eller göra anspråk på en Google My Business-profil

När du har angett verifieringskoden kan din företagsinformation visas på Google Sök, Google Maps och i Googles andra tjänster.

Verifiera ett företag via post

Viktigt! Ändra inte företagets namn, adress eller kategori och begär inte en ny kod medan du väntar på verifieringsvykortet. Detta kan fördröja verifieringsprocessen.

Kontrollera att din adress följer våra adressriktlinjer innan du begär verifiering per post.

Få ditt vykort

Viktigt! På grund av covid-19 kan ditt vykort bli försenat.

På datorn

1. Logga in på Google My Business.
  2. Välj företaget du vill verifiera.
  3. Klicka på Verifiera nu.
  4. Kontrollera att adressen visas korrekt på skärmen där du begär vykort. Du kan också lägga till ett ytterligare valfritt kontaktnamn för att underlätta leveransen av vykortet.
  5. Klicka på Skicka vykort.
  6. Håll utkik efter vykortet i brevlådan. De flesta vykort kommer fram inom 14 dagar.

På en mobil enhet

1. Öppna Google My Business-appen .
  2. Tryck på Skicka vykort.
  3. Välj företaget du vill verifiera.
  4. Tryck på Jag har ingen kod.
  5. Håll utkik efter vykortet i brevlådan. De flesta vykort kommer fram inom 14 dagar.

Ange din verifieringskod

På datorn

1. Logga in på Google My Business när du har fått koden.
  2. Om du har flera platser öppnar du den du vill hantera.
  3. Klicka på Verifiera plats på menyn eller klicka på Verifiera nu.
  4. Ange den femsiffriga koden från vykortet i fältet Kod.
  5. Klicka på Skicka.

På en mobil enhet

1. Öppna Google My Business-appen när du har fått koden .
  2. Välj företaget du vill verifiera.
  3. Bekräfta genom att trycka på Ange kod
    • Om du inte har fått vykortet trycker du på Jag har ingen kod.
Verifiera ett företag via telefon

Om alternativet Verifiera via telefon visas när du begär verifiering kan du verifiera företaget via telefon. Om detta alternativ inte visas ska du verifiera företaget via post i stället.

På datorn

1. Logga in på Google My Business.
  2. Välj företaget du vill verifiera.
  3. Klicka på Verifiera nu följt av Verifiera via telefon.
  4. Se till att du kan svara direkt på företagets telefonnummer för att ta emot verifieringskoden.
  5. Ange koden från det automatiska meddelandet.

På en mobil enhet

1. Öppna  Google My Business-appen .
  2. Tryck på Ring mig nu.
  3. Ange koden från det automatiska meddelandet.
  4. Tryck på Skicka Send Arrow.
Verifiera ett företag via e-post

Alla företag kan inte verifiera sin profil via e-post. Prova en annan verifieringsmetod om du inte ser detta alternativ.

Innan du försöker verifiera ditt företag via e-post måste du se till att du har åtkomst till den e-postadress som visas på verifieringsskärmen.

1. Logga in på Google My Business.
  2.  Välj företaget du vill verifiera.
  3. Klicka på Verifiera nu.
  4. Klicka på E-post på listan över verifieringsalternativ.
  5. Klicka på Verifiera i verifieringsmeddelandet.
    • Du kan även ange koden från meddelandet i översikten i Google My Business.

På en mobil enhet

1. Öppna Google My Business-appen  eller besök Google My Business.
  2. Välj företaget du vill verifiera.
  3. Tryck på Skicka e-post.
  4. Leta efter koden i inkorgen.
  5. Tryck på Ange kod
  6. Ange koden som du hittar i meddelandet.
  7. Tryck på Skicka.
Verifiera ett företag direkt

Om du redan har verifierat ditt företags webbplats med Google Search Console kan du verifiera ditt företag direkt.

Se till att du är inloggad på Google My Business med samma e-postkonto som du använde när du verifierade din webbplats med Search Console. Vissa företagskategorier kan inte verifieras direkt.

Massverifiering

Om du hanterar fler än tio platser för samma företag kan du eventuellt använda massverifiering. Så här massverifierar du tio eller flera platser.

När du har verifierat ditt företag kan du bli ombedd att granska informationen och göra eventuella ändringar. Klicka på Klar med redigering när du är säker på att informationen är aktuell.

Tips! Du kan inte uppdatera företagsnamnet förrän du har slutfört verifieringsprocessen.

Har du problem med verifieringen?