Verifiera dina lokala företagsuppgifter på Google

Sammanfattning: Verifiera ditt företag hos Google så det visas för kunderna i Sök och Maps. De flesta lokala företag verifierar via post. Vissa företag, t.ex. företag som erbjuder hushålls- och hantverkstjänster, har andra alternativ för verifiering. De kan t.ex. verifieras per e-post, per telefon eller via Search Console.

Om du vill kunna hantera din företagsinformation på Google Sök, Google Maps och på andra Google-tjänster måste du verifiera dina företagsuppgifter. Genom att verifiera ditt företag säkerställer du att företagsuppgifterna är korrekta och att bara du som företagets ägare eller ansvariga har åtkomst till dem.

Innan du kan starta verifieringsprocessen måste du skapa eller göra anspråk på ett företag på Google My Business-lista. Du kan se en eller flera typer av verifiering, beroende på vilken typ av företagsuppgifter du hanterar.

Verifiera företagsuppgifter via post.

Verify your business by mail

Ange din företagsadress i Google My Business om du vill verifiera dina företagsuppgifter via post. Vi skickar ett vykort med en verifieringskod till dig. De flesta vykort kommer fram inom 14 dagar. Innan du begär verifiering per post ska du kontrollera att din företagsadress överensstämmer med våra adressriktlinjer

Ändra inte företagsnamnet, adressen eller kategorin, eller begär inte en ny kod medan du väntar på din verifieringskod.

Dator

Följ stegen nedan om du vill beställa en verifieringskod per post med hjälp av en dator.

1. Logga in på Google My Business.
  2. Välj företaget du vill verifiera och klicka sedan på Verifiera nu
  3. Kontrollera att adressen som visas på skärmen där du begär ett vykort stämmer. Om den är fel ändrar du adressen innan du beställer koden. Om du vill kan du också lägga till ett kontaktnamn så blir det lättare för kortet att nå dig.
  4. Klicka på Skicka vykort
  5. Håll utkik efter vykortet i brevlådan. De flesta vykort kommer fram inom 14 dagar. Ändra inte företagsnamnet, adressen eller kategorin, eller begär inte en ny kod medan du väntar på din verifieringskod. Detta kan fördröja verifieringsprocessen.

Så här anger du verifieringskoden:

1. Logga in på Google My Business när du har fått koden.
  2. Om du har flera platser öppnar du den du vill hantera.
  3. Klicka på Verifiera plats på menyn eller klicka på knappen Verifiera nu).
  4. Ange den femsiffriga koden från vykortet i fältet Kod
  5. Klicka på Skicka.

Om du inte får ett kort med kod kan du beställa ett nytt

Mobil enhet

Följ stegen nedan när du vill beställa ett kort med hjälp av mobilappen.

1. Öppna Google My Business-appen
  2. Tryck på Skicka vykort.
  3. Välj företaget du vill verifiera och tryck sedan på Jag har ingen kod.
  4. Håll utkik efter vykortet i brevlådan. Det borde komma fram till en till två veckor. Ändra inte företagsnamnet, adressen eller kategorin, eller begär inte en ny kod medan du väntar på din verifieringskod. Detta kan fördröja verifieringsprocessen.

Så här anger du verifieringskoden:

1. Öppna appen Google My Business när du har fått koden.
  2. Välj företaget du vill verifiera.
  3. Tryck på Ange kod när du vill slutföra verifieringen eller Jag har ingen kod om du inte fick kortet.

När du har angett verifieringskoden kan dina företagsuppgifter visas på Google Sök, Google Maps och på andra tjänster från Google.

Verifiera företagsuppgifter via telefon (tillgängligt för utvalda företag)

Om alternativet Verifiera via telefon visas när du begär verifiering kan du verifiera företaget via telefon. Om detta alternativ inte visas verifierar du företaget per post.

Dator

Så här verifierar du dina företagsuppgifter via telefon på en dator:

1. Logga in på Google My Business
  2. Välj företaget som du vill verifiera och klicka sedan på Verifiera nu.
  3. Se till att du kan svara direkt på företagets telefonnummer och ta emot verifieringskoden.
  4. Klicka på Verifiera via telefon, så får du koden via ett automatiskt telefonmeddelande.
  5. Ange koden från meddelandet.

Mobil enhet

Så här verifierar du dina företagsuppgifter via telefon i mobilappen:

1. Öppna Google My Business-appen.
  2. Tryck på Ring mig nu.
  3. Ange koden från meddelandet och tryck sedan på pilen Arrow icon.

När du har angett koden kan din företagsinformation visas på Google Maps, Google Sök och på andra tjänster från Google.

Verifiera företagsuppgifter via e-post (tillgängligt för utvalda företag)

Alla företag kan inte verifiera sina uppgifter via e-post. Om du inte ser det här alternativet provar en annan verifieringsmetod.

Innan du påbörjar en verifiering via e-post ska du se till att du har tillgång till den e-postadress som visas i verifieringsfönstret.

Dator

Så här verifierar du dina företagsuppgifter via e-post på en dator:

1. Öppna Google My Business, välj det företag du vill verifiera och klicka på Verifiera nu.
  2. Klicka på E-post i listan över verifieringsalternativ.
  3. Kolla din e-post.
  4. Klicka på knappen Verifiera i verifieringsmeddelandet. (Du kan även ange koden från meddelandet i översikten för Google My Business.)

Mobil enhet

Så här verifierar du dina företagsuppgifter via e-post i mobilappen:

1. Öppna appen Google My Business eller gå till https://business.google.com och välj det företag du vill verifiera.
  2. Tryck på Skicka e-post.
  3. Kolla din e-post.
  4. Tryck på Ange koden och ange sedan koden från e-postmeddelandet.
  5. Tryck på Skicka

När du har angett koden kan dina företagsuppgifter visas på Google Maps, Google Sök och på andra tjänster från Google.

Verifiera företagsuppgifterna direkt (tillgängligt för utvalda företag)

Om du redan har verifierat företagets webbplats med Google Search Console kan du eventuellt verifiera företaget direkt.

Om du vill verifiera dina företagsuppgifter direkt, ser du till att du är inloggad på Google My Business med samma konto som du använde när du verifierade din webbplats med Search Console. Vissa företagskategorier är eventuellt inte kvalificerade för direktverifiering.

Massverifiering (kan användas av företag med fler än tio adresser)

Om du hanterar fler än tio adresser för samma företag kan du eventuellt vara kvalificerad för massverifiering. Läs mer om att verifiera tio eller fler adresser samtidigt.

När du har verifierat din företagsinformation kan det hända att vi ber dig gå igenom uppgifterna och göra slutliga ändringar. Klicka på Klar med redigering när du är säker på att alla uppgifter är korrekta.

Obs! Du kan inte uppdatera ditt företagsnamn förrän du har slutfört verifieringen.