Verifiera din lokala företagsuppgift på Google

Kom igång

Sammanfattning: Verifiera ditt företag hos Google så det visas för kunderna i Sök och Maps. De flesta lokala företag verifierar via post. Vissa företag, t.ex. företag som erbjuder hushålls- och hantverkstjänster, har andra alternativ för verifiering. De kan t.ex. verifieras per e-post, per telefon eller via Search Console.

För att kunna hantera din företagsinformation på Sök och Maps och i Googles andra tjänster måste du verifiera din företagsuppgift. Det hjälper oss att säkerställa att informationen är korrekt och att du som företagets ägare eller ansvariga är den enda som har åtkomst till den.

Innan du kan starta verifieringsprocessen måste du skapa eller göra anspråk på en företagsuppgift i Google My Business. Du kan se en eller flera verifieringstyper beroende på vilken typ av företagsuppgift du hanterar.

Verifiera en företagsuppgift via post

Ange din företagsadress i Google My Business om du vill verifiera din företagsuppgift via post. Vi skickar ett vykort med en verifieringskod till dig. De flesta vykort kommer fram inom 14 dagar. Innan du begär verifiering per post ska du kontrollera att din företagsadress överensstämmer med våra adressriktlinjer

Ändra inte företagets namn, adress eller kategori och begär inte en ny kod medan du väntar på verifieringsvykortet.

Dator

Så här beställer du ett verifieringsvykort via en dator:

1. Logga in på Google My Business.
  2. Välj företaget du vill verifiera och klicka på Verifiera nu
  3. Kontrollera att adressen är korrekt. Redigera den annars innan du beställer koden. Du kan också lägga till en kontaktperson så att vykortet hamnar rätt.
  4. Klicka på Skicka vykort
  5. Håll utkik efter vykortet i brevlådan. De flesta vykort kommer fram inom 14 dagar. Ändra inte företagsnamnet, adressen eller kategorin, och begär inte en ny kod medan du väntar på din verifieringskod. Detta kan fördröja verifieringsprocessen.

Så här anger du verifieringskoden:

1. Logga in på Google My Business när du har fått koden.
  2. Om du har flera platser öppnar du den du vill hantera.
  3. Klicka på Verifiera plats på menyn eller klicka på knappen Verifiera nu.
  4. Ange den femsiffriga koden från vykortet i fältet Kod
  5. Klicka på Skicka.

Om du inte har fått vykortet kan du beställa ett nytt

Mobil enhet

Så här beställer du ett vykort via mobilappen:

1. Öppna Google My Business-appen
  2. Tryck på Skicka vykort.
  3. Välj företaget du vill verifiera och tryck på Jag har ingen kod.
  4. Håll utkik efter vykortet i brevlådan. Du bör få det inom en till två veckor. Ändra inte företagets namn, adress eller kategori och begär inte en ny kod medan du väntar på verifieringsvykortet. Detta kan fördröja verifieringsprocessen.

Så här anger du verifieringskoden:

1. Öppna Google My Business-appen när du har fått koden.
  2. Välj företaget du vill verifiera.
  3. Tryck på Ange kod för att slutföra verifieringen eller på Jag har ingen kod om du inte har fått vykortet.

När du har angett verifieringskoden kan din företagsinformation visas på Google Sök, Google Maps och i Googles andra tjänster.

Verifiera en företagsuppgift via telefon (tillgängligt för utvalda företag)

Om alternativet Verifiera via telefon visas när du begär verifiering kan du verifiera företaget via telefon. Om detta alternativ inte visas bör du verifiera företaget via post i stället.

Dator

Så här verifierar du din företagsuppgift via telefon på en dator:

1. Logga in på Google My Business
  2. Välj företaget du vill verifiera och klicka på Verifiera nu.
  3. Se till att du kan svara direkt på företagets telefonnummer för att ta emot verifieringskoden.
  4. Klicka på Verifiera via telefon för att få koden via ett automatiskt telefonmeddelande.
  5. Ange koden från meddelandet.

Mobil enhet

Så här verifierar du din företagsuppgift via telefon i mobilappen:

1. Öppna Google My Business-appen.
  2. Tryck på Ring mig nu.
  3. Ange koden från meddelandet och tryck på pilen Arrow icon.

När du har angett koden kan din företagsinformation visas på Google Maps, Google Sök och i Googles andra tjänster.

Verifiera en företagsuppgift via e-post (tillgängligt för utvalda företag)

Alla företag kan inte verifiera sin uppgift via e-post. Prova en annan verifieringsmetod om du inte ser detta alternativ.

Innan du försöker verifiera ditt företag via e-post ska du se till att du har åtkomst till den e-postadress som visas på verifieringsskärmen.

Dator

Så här verifierar du en företagsuppgift via e-post på en dator:

1. Öppna Google My Business, välj företaget du vill verifiera och klicka på Verifiera nu.
  2. Klicka på E-post på listan över verifieringsalternativ.
  3. Titta efter i inkorgen.
  4. Klicka på Verifiera i verifieringsmeddelandet. (Du kan även ange koden från meddelandet i översikten i Google My Business.)

Mobil enhet

Så här verifierar du en företagsuppgift via e-post i mobilappen:

1. Öppna appen Google My Business eller besök https://business.google.com och välj företaget du vill verifiera.
  2. Tryck på Skicka e-post.
  3. Titta efter i inkorgen.
  4. Tryck på Ange koden och ange koden från e-postmeddelandet.
  5. Tryck på Skicka

När du har angett koden kan din företagsinformation visas på Google Maps, Google Sök och i Googles andra tjänster.

Verifiera en företagsuppgift direkt (tillgängligt för utvalda företag)

Om du redan har verifierat ditt företags webbplats med Google Search Console kanske du kan verifiera din företagsuppgift direkt.

Se till att du är inloggad på Google My Business med samma konto som du använde när du verifierade din webbplats med Search Console. Vissa företagskategorier kan inte verifieras direkt.

Massverifiering (tillgängligt för företag med fler än tio platser)

Om du hanterar fler än tio platser för samma företag kan du eventuellt använda massverifiering. Läs mer om hur du verifierar tio eller fler platser samtidigt.

När du har verifierat din företagsuppgift kan du bli ombedd att granska informationen och göra eventuella ändringar. Klicka på Klar med redigering när du är säker på att alla uppgifter är korrekta.

Obs! Du kan inte uppdatera ditt företagsnamn förrän du har slutfört verifieringen.