Paikallisen yrityksen vahvistaminen Googlessa

Aloita

Kun vahvistat yrityksesi, voit tarkistaa, että yritystiedot ovat oikein ja että vain sinulla on pääsy niihin. Useimmat paikalliset yritykset vahvistavat tietonsa postitse. Joillakin yrityksillä, esimerkiksi paikallisilla palveluyrityksillä, on kuitenkin myös muita vahvistustapoja, kuten vahvistus sähköpostitse, puhelimitse tai Search Consolen avulla.

Luo Google My Business ‑profiili tai ilmoittaudu sellaisen omistajaksi ennen vahvistusprosessin aloittamista.

Kun olet lisännyt vahvistuskoodin, yritystietosi voidaan näyttää Haussa, Mapsissa ja muissa Googlen palveluissa.

Yrityksen vahvistaminen postitse

Tärkeää: Älä muokkaa yrityksesi nimeä, osoitetta tai toimialaa äläkä pyydä uutta koodia odottaessasi vahvistuskorttia, sillä se voi viivyttää vahvistamista.

Ennen kuin pyydät tietojen vahvistusta postitse, varmista, että yrityksesi osoite on osoitteen lisäämistä koskevien ohjeiden mukainen.

Postikortin tilaaminen

Tärkeää: COVID-19-tilanteen vuoksi postikortti voi viivästyä.

Tietokoneella

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Valitse vahvistettava yritys.
  3. Klikkaa Vahvista nyt.
  4. Varmista postikorttipyyntöruudulla, että postikortissa näkyvä osoite on oikein. Postikortin toimittamisen helpottamiseksi voit lisätä myös vaihtoehtoisen yhteyshenkilön nimen.
  5. Valitse Lähetä postikortti.
  6. Odota, että korttisi saapuu postissa. Postikortit saapuvat perille yleensä 14 päivän kuluessa.

Mobiililaitteella

1. Avaa Google My Business ‑sovellus .
  2. Napauta Lähetä postikortti.
  3. Valitse vahvistettava yritys.
  4. Napauta Minulla ei ole koodia.
  5. Odota, että korttisi saapuu postissa. Postikortit saapuvat perille yleensä 14 päivän kuluessa.

Kirjoita vahvistuskoodi.

Tietokoneella

1. Kun olet saanut postikortin, kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Jos sinulla on useita sijainteja, valitse niistä haluamasi.
  3. Valitse valikosta Vahvista sijainti tai klikkaa Vahvista nyt ‑painiketta.
  4. Lisää Koodi-kenttään postikortissa oleva viisinumeroinen vahvistuskoodi.
  5. Valitse Lähetä.

Mobiililaitteella

1. Kun olet saanut postikortin, avaa Google My Business ‑sovellus .
  2. Valitse vahvistettava yritys.
  3. Napauta Lisää koodi.
    • Jos et saanut postikorttia, napauta Minulla ei ole koodia.
Yrityksen vahvistaminen puhelimitse

Jos yrityksesi voidaan vahvistaa puhelimitse, näet vahvistusta pyytäessäsi vaihtoehdon Vahvista puhelimitse. Jos et näe tätä vaihtoehtoa, vahvista yrityksesi postitse.

Tietokoneella

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Valitse vahvistettava yritys.
  3. Klikkaa Vahvista nyt ja sitten Vahvista puhelimitse.
  4. Varmista, että voit vastata itse yrityksesi puhelinnumeroon ja vastaanottaa vahvistuskoodin.
  5. Kirjoita automaattisessa viestissä saamasi koodi.

Mobiililaitteella

1. Avaa Google My Business ‑sovellus .
  2. Napauta Soita minulle nyt.
  3. Kirjoita automaattisessa viestissä saamasi koodi.
  4. Valitse Lähetä Send Arrow.
Yrityksen vahvistaminen sähköpostitse

Kaikki yritykset eivät voi vahvistaa profiiliaan sähköpostitse. Jos et näe tätä vaihtoehtoa, käytä toista vahvistustapaa.

Varmista, että sinulla on pääsy vahvistusnäytöllä näkyvään sähköpostiosoitteeseen, ennen kuin pyydät vahvistusta sähköpostitse.

Tietokoneella

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2.  Valitse vahvistettava yritys.
  3. Klikkaa Vahvista nyt.
  4. Valitse vahvistusvaihtoehtojen luettelosta Sähköposti.
  5. Klikkaa vahvistussähköpostin Vahvista-painiketta.
    • Voit myös lisätä sähköpostista löytyvän koodin Google My Business ‑hallintapaneeliin.

Mobiililaitteella

1. Avaa Google My Business -sovellus tai siirry Google My Businessiin.
  2. Valitse vahvistettava yritys.
  3. Napauta Lähetä sähköposti.
  4. Katso koodi sähköpostista.
  5. Napauta Lisää koodi
  6. Lisää viestissä oleva koodi.
  7. Valitse Lähetä.
Yrityksen pikavahvistus

Jos olet jo vahvistanut yrityksesi verkkosivuston Google Search Consolessa, voit tehdä pikavahvistuksen.

Pikavahvistusta varten sinun on oltava kirjautuneena sille Google My Business ‑tilille, jonka kautta vahvistit sivustosi Search Consolessa. Pikavahvistus ei välttämättä ole käytettävissä kaikilla toimialoilla.

Joukkovahvistus

Jos ylläpidät vähintään kymmentä saman yrityksen toimipaikkaa, voit ehkä pyytää niiden joukkovahvistusta. Lue, miten voit pyytää joukkovahvistusta vähintään kymmenelle toimipaikalle.

Kun yrityksesi on vahvistettu, saatamme pyytää sinua tarkistamaan tiedot ja tekemään vielä joitakin muutoksia. Kun olet varma, että tiedot ovat ajan tasalla, klikkaa Muokkaus valmis.

Vinkki: Et voi päivittää yrityksesi nimeä, ennen kuin vahvistusprosessi on suoritettu loppuun.

Eikö vahvistaminen onnistu?