Yrityksen todentaminen Googlessa

Jos haluat päivittää yrityksesi nimen ja muita tietoja Googlessa, sinun on ensin todennettava yrityksesi. Todentaessasi yritystäsi voit tarkistaa, että yrityksen tiedot ovat oikein ja että vain sinä voit muokata niitä.

Vältät viiveet varmistamalla, että osoitteesi on ohjeidemme mukainen. Katso osoitetta koskevat ohjeet.

Hanki vahvistus

Tietojen vahvistaminen ensimmäistä kertaa

1. Lisää Yritysprofiili Googleen tai ilmoittaudu profiilin omistajaksi. Lue lisää omistajaksi ilmoittautumisesta.
  2. Kun lisäät profiilin tai ilmoittaudut sen omistajaksi, voit todentaa sen puhelimitse, tekstiviestillä, sähköpostitse tai videon kautta.
    • Voit joutua tekemään todennuksen usealla tavalla.
    • Käytettävissä olevat todennustavat riippuvat yrityksen toimialasta, julkisista tiedoista, alueesta, tukipalveluajoista ja määristä.
  3. Valitse todennustapa. Todennusmenetelmät määritetään automaattisesti, eikä niitä voi muuttaa. Katso ohjeet valitsemasi tavan käyttöön.
  4. Todennettavat tiedot täytyy usein tarkastaa. Näin voidaan varmistaa, että profiilien tiedot pitävät paikkansa. Tarkastukseen menee enintään seitsemän arkipäivää.
    • Kun tiedot on vahvistettu, saat siitä ilmoituksen.
    • Jos emme voi todentaa yritystäsi ensimmäisellä tavalla, Aloita todennus ‐painike tulee uudelleen näkyviin. Jos näin käy, kokeile toista todennustapaa.
  5. Todennuksen jälkeen

Profiilin etsiminen

• Kirjoita Google Hakuun yritykseni.
  • Hae Google Hausta tai Mapsista yrityksesi nimeä ja kaupunkia.
  • Napauta Google Maps ‐sovelluksen oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi tai nimesi alkukirjainta ja sitten Oma Yritysprofiili.
Vinkki: Hakutulokset voivat vaihdella monesta syystä, ja saamasi tulokset voivat poiketa jonkun muun tuloksista. Lue, mihin Googlen paikalliset tulokset perustuvat.

Uudelleenvahvistus tietojen muututtua

Google voi pyytää todennettua yritystä tekemään todennuksen uudelleen laadun ylläpitämiseksi. Jos muutat joitain yrityksesi tietoja, sinun on ehkä todennettava yritys uudelleen. Sinua voidaan myös pyytää päivittämään yritystietosi tai antamaan yrityksestä lisätietoja.

Tee todennus uudelleen siirtymällä todennettuun Yritysprofiiliisi ja seuraamalla ohjeita.

Tavalliset vahvistustavat

Puhelu tai tekstiviesti

Tärkeää: Varmista, että voit vastata itse yrityksesi puhelimeen tai vastaanottaa tekstiviestejä, jotta saat vahvistuskoodin. Interaktiiviset äänivastausjärjestelmät (IVR) eivät voi vastaanottaa koodia.

1. Mene Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilin.
  2. Klikkaa Aloita todennus ja sitten Puhelu tai Tekstiviesti.
  3. Vastaa puheluun tai avaa koodin sisältävä tekstiviesti.
  4. Lisää koodi profiiliisi.
Sähköposti

Tärkeää: Varmista, että voit käyttää vahvistusnäytöllä näkyvää sähköpostiosoitetta.

1. Mene Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilin.
  2. Klikkaa Aloita todennus ja sitten Sähköposti.
  3. Seuraa sähköpostissa annettuja ohjeita.
Videotallenne

Voit todentaa Yritysprofiilisi kuvaamalla videon, jossa näkyvät yrityksesi tiedot.

Näin voit todentaa yrityksesi videotallenteen avulla.

Videopuhelu

Vaihe 1: Valmistaudu puheluun

• Varmista, että mobiililaitteesi voi liittyä livevideopuheluun. Asiakastukihenkilö auttaa sinua liittymään puheluun.
  • Vahvista, että olet yrityksessäsi. Voit osoittaa sijaintisi ja omistajuutesi videopuhelussa. Esimerkkejä:
    • Nykyinen sijaintisi: Näytä ulkokylttejä, kuten kadun nimi, lähellä olevat yritykset tai yritystäsi ympäröivä alue.
    • Yritykset ja laitteet: Kuvaa yrityksesi toimintaa. Esimerkkejä: myynnissä olevat tuotteet, brändätyt laitteet, markkinointimateriaalit tai työkalut, joiden avulla yrityksesi palvelee asiakkaita.
    • Todiste omistajuudesta: Osoita, että sinulla on pääsy vain työntekijöille tarkoitettuihin kohteisiin tai alueisiin. Esimerkkejä: kassa, keittiö, varastotila tai ei-arkaluontoiset yritysasiakirjat. Voit myös käyttää avaimiasi toimipaikan avaamiseen.

Vinkki: Jos palvelussa on jonoa, voit ottaa meihin yhteyttä ohjekeskuksen kautta. Vastaamme yleensä 24 tunnin kuluessa ja saatamme pyytää sinulta lisätietoja.

Vaihe 2: Aloita tekstichat tuen kanssa millä tahansa laitteella

1. Mene Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilin.
  2. Klikkaa Aloita vahvistus ja sitten Videopuhelu ja sitten Seuraava.
  3. Valitse kieli.
  4. Aloita tekstichat seuraavan vapaan asiakastukihenkilön kanssa klikkaamalla Aloita puhelu.

Vaihe 3: Esittele yrityksesi videopuhelun kautta

1. Kun olet valmis, asiakastukihenkilö auttaa sinua liittymään videopuheluun.
  2. Näytä yrityksen sijainti ja omistajuus laitteesi kameran avulla.
Sähköposti

Jos tuotteessa on saatavilla vahvistus postitse ja valitset tämän menetelmän, lähetämme sinulle vahvistuskoodin. Sen avulla voit todistaa, että yrityksesi sijaitsee ilmoitetussa osoitteessa.

Kun odotat koodin saapumista:

• älä muokkaa yrityksen nimeä, osoitetta tai toimialaa
  • älä pyydä uutta koodia.

Jos muokkaat tietoja tai pyydät uutta koodia, postikoodi perutaan ja sinulle lähetetään uusi. Tämä suojaa profiilisi tietoja.

Jokainen saamasi vahvistuskoodi on tarkoitettu vain yrityksesi ja sen toimipaikan käyttöön. Jos päivität yrityksesi osoitetiedot, vain uuteen osoitteeseen pyydetty koodi toimii. Vahvistuskoodit vanhenevat 30 päivän kuluttua.

Vaihe 1: Pyydä koodia

Useimmat koodit saapuvat 14 päivän kuluessa.

1. Mene Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilin.
  2. Klikkaa Aloita todennus ja sitten Postikortti.
  3. Varmista, että osoite on oikea.
  4. Pyydä koodi.

Vaihe 2: Lisää vahvistuskoodi

Tärkeää:

• Pidä koodi omana tietonasi.
  • Google ei pyydä sinulta vahvistuskoodia puhelimitse.
  • Älä paljasta vahvistuskoodiasi kenellekään, edes kolmansille osapuolille, jotka auttavat ylläpitämään yritystäsi Googlessa.
  • Saamasi koodi on yrityskohtainen ja tarkoitettu vain sinun käyttöösi.

Kun olet saanut koodin, tee näin:

1. Mene Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilin.
  2. Lisää Koodi-kenttään viisinumeroinen vahvistuskoodi.
  3. Valitse Lähetä.

Jos haluat siirtää profiilisi ylläpidon luotetulle kolmannelle osapuolelle, voit lisätä sen tiedot profiiliisi sen jälkeen, kun olet lisännyt vahvistuskoodin henkilökohtaisesti.

Pikavahvistustavat

Joskus voimme varmistaa saman tien, että tietty Google-tili omistaa tietyn Yritysprofiilin.

Esimerkkejä:

• Jos todennat verkkosivustosi Google Search Consolessa, profiilisi saatetaan vahvistaa heti. Katso, miten lisäät sivustomittauskokonaisuuden Search Consoleen.
    • Jos käytät jo Search Consolea: Jos todennat profiiliin liittyvän sivustosi ennen profiilin lisäämistä tai sen omistajaksi ilmoittautumista, et näe Aloita todennus ‑painiketta. Voit muokata profiiliasi ja alkaa tavoittaa asiakkaita saman tien.
    • Jos olet uusi Search Consolen käyttäjä: Jos todennat profiiliin liittyvän sivustosi sen jälkeen, kun olet lisännyt profiilin tai ilmoittautunut sen omistajaksi, klikkaa Aloita todennus. Sitten voit muokata profiiliasi ja alkaa tavoittaa asiakkaita saman tien.
  • Jos ehdot täyttävä yritys ylläpitää vähintään kymmentä profiilia, jotka kuuluvat saman yrityksen toimipaikoille, yritys saattaa voida käyttää joukkotodennusta. Lue, miten pyydät joukkotodennusta vähintään kymmenelle toimipaikalle.
Vinkki: Jos tarvitset lisää apua todentamiseen, esitä kysymyksesi yhteisön keskusteluryhmässä tai ota yhteyttä tukitiimiimme.

Todennusmenetelmät määritetään automaattisesti, eikä niitä voi muuttaa. Jos otat yhteyttä tukitiimiimme, yritämme todentaa yrityksesi annettujen tietojen perusteella. Saatamme ehdottaa videopuhelua, jotta voimme vahvistaa työpaikkasi ja käyttämäsi työkalut sekä saada todisteen omistajuudestasi.

Muita lähteitä