Yrityksen todentaminen Googlessa

Jos haluat päivittää yrityksesi nimen ja muita tietoja Googlessa, sinun on ensin todennettava yrityksesi. Todentaessasi yritystäsi voit tarkistaa, että yritystietosi ovat oikein ja että vain sinä voit muokata niitä.

Voit välttää tarpeettomat viiveet todentamisessa varmistamalla, että osoitteesi on ohjeidemme mukainen. Katso osoitetta koskevat ohjeet.

Aloita

Todentamiseen valmistautuminen

1. Ennen todentamista sinun on ilmoittauduttava Yritysprofiilisi omistajaksi Googlessa. Lue lisää profiilin lisäämisestä ja sen omistajaksi ilmoittautumisesta.
  2. Kun lisäät profiilin tai ilmoittaudut sen omistajaksi, voit valita haluamasi todennusvaihtoehdon.
  3. Pidä mielessä, mitä voit odottaa todentamisen jälkeen.
    • Kun yrityksesi on todennettu, saatamme pyytää sinua tarkistamaan tiedot ja tekemään vielä mahdollisesti tarvittavat muutokset.
    • Yritystietosi alkavat näkyä Googlen palveluissa muutaman viikon kuluessa.
    • Kun tietosi on julkaistu, näet ne Yritysprofiilissasi. Löydät profiilin hakemalla yrityksesi nimeä ja kaupunkia Google Hausta tai Mapsista. Hakutulokset voivat vaihdella monista syistä. Voit nähdä eri tulokset kuin joku muu. Lue, mihin Googlen paikalliset tulokset perustuvat.

Yrityksen todentaminen postitse

Kun lisäät Yritysprofiilisi tai ilmoittaudut sen omistajaksi ja valitset postitse todentamisen, lähetämme sinulle postikortin, jossa on yksilöllinen todennuskoodi. Lisäämällä yksilöllisen koodisi voit todistaa, että yrityksesi sijaitsee ilmoitetussa osoitteessa.

Kun odotat todennuspostikortin saapumista:

• Älä muokkaa yrityksesi nimeä, osoitetta tai toimialaa.
  • Älä pyydä uutta koodia.

Jos muokkaat tietoja tai pyydät uutta koodia, perumme postikortissa olevan koodin ja lähetämme uuden postikortin. Tämä auttaa suojaamaan profiilisi eheyttä.

Vaihe 1: Tilaa postikortti
Tärkeää: Postikortit saapuvat perille yleensä 14 päivän kuluessa. COVID-19:n vuoksi postikortti voi viivästyä.
  1. Jos haluat hallinnoida Yritysprofiiliasi, kirjaudu sisään tietokoneella.
  2. Valitse yritys, jonka haluat vahvistaa.
  3. Klikkaa Vahvista nyt.
  4. Varmista, että näkyvissä oleva osoite on oikein.
  5. Pyydä postikorttia.
Vaihe 2: Pidä koodi turvassa
Tärkeää: Google ei pyydä sinulta todennuskoodia puhelimitse.

Älä paljasta vahvistuskoodiasi kenellekään. Tämä koskee myös kolmansia osapuolia, jotka auttavat sinua hallinnoimaan yritystäsi Googlessa – esimerkiksi hakukoneoptimointi- tai markkinointiyrityksiä. Saamasi koodi koskee vain sinun yritystäsi. Se on tarkoitettu vain sinun käyttöösi.

Jos jaat profiilisi hallinnoinnin luotettavan kolmannen osapuolen kanssa:

1. Vahvista profiilisi ja lisää saamasi vahvistuskoodi itse.
  2. Kun vahvistus on tehty, lisää profiiliisi muita omistajia ja ylläpitäjiä. Katso, miten voit lisätä ja poistaa profiilin omistajia ja ylläpitäjiä.
  3. Kun olet valinnut haluamasi omistajat ja ylläpitäjät, siirrä profiilisi ensisijainen omistajuus kolmannelle osapuolelle. Lue lisää profiilin omistajuuden siirtämisestä.
Vaihe 3: Lisää saamasi todennuskoodi

Jokainen saamasi vahvistuskoodi on tarkoitettu vain sinun yrityksellesi ja sijainnille, jolle olet pyytänyt vahvistusta. Jos päivität yrityksesi osoitetietoja, vain nykyiseen osoitteeseen pyydetty koodi toimii. Vahvistuskoodit ovat voimassa 30 päivää.

Kun olet saanut postikortin:

1. Jos haluat hallinnoida Yritysprofiiliasi, kirjaudu sisään tietokoneella.
  2. Valitse yritys, jonka haluat vahvistaa.
  3. Klikkaa valikosta Vahvista yritys. Jos et näe Vahvista yritys ‐kohtaa, klikkaa Vahvista nyt.
  4. Lisää Koodi-kenttään postikortissa oleva viisinumeroinen vahvistuskoodi.
  5. Lähetä koodi.

Vahvista paikallinen palveluyrityksesi

Jotkin yritykset voivat tehdä todennuksen sähköpostitse, puhelimitse tai Search Consolen kautta. Lue lisää tähän soveltuvista palvelu- ja hybridiyrityksistä.
Vaihtoehto 1: Vahvista yrityksesi puhelimitse

Jos yrityksesi voidaan vahvistaa puhelimitse, seuraa näitä ohjeita:

1. Jos haluat hallinnoida Yritysprofiiliasi, kirjaudu sisään tietokoneella.
  2. Valitse yritys, jonka haluat vahvistaa.
  3. Klikkaa Vahvista and then puhelinnumerosi.
  4. Huolehdi siitä, että voit itse vastata yrityksesi puhelimeen tai vastaanottaa tekstiviestejä, jotta varmasti saat vahvistuskoodin.
  5. Lisää automaattisessa viestissä tai tekstiviestissä mainittu koodi.

Jos tämä vaihtoehto ei ole näkyvissä, voit vahvistaa yrityksesi postitse. Lue lisää vahvistuksesta postitse.

Vaihtoehto 2: Vahvista yrityksesi sähköpostitse
Tärkeää: Varmista, että sinulla on pääsy todennusnäytöllä näkyvään sähköpostiosoitteeseen, ennen kuin yrität todentaa yrityksesi sähköpostitse.
Jos yrityksesi voidaan vahvistaa sähköpostitse, seuraa näistä ohjeita:
  1. Jos haluat hallinnoida Yritysprofiiliasi, kirjaudu sisään tietokoneella.
  2. Valitse yritys, jonka haluat vahvistaa.
  3. Valitse Vahvista.
  4. Valitse luettelosta Sähköposti.
  5. Seuraa saamasi vahvistussähköpostin ohjeita.
Jos tämä vaihtoehto ei ole näkyvissä, käytä toista vahvistustapaa.
Vaihtoehto 3: Vahvista yrityksesi kuvaamalla video

Joissakin tapauksissa sinun on mahdollista vahvistaa yrityksesi sitä käsittelevän videon avulla.

Tärkeää: Voit poistaa videosi milloin tahansa ja mistä tahansa syystä. Käytämme näitä videoita vain vahvistukseen ja väärinkäytösten ehkäisemiseen. Jos peruutat videon latauksen, sinulla ja Googlella ei ole pääsyä videoon. Lue lisää ladatun videon poistamisesta.

Vaihe 1: Lisää videosi

Video on kuvattava ja ladattava mobiililaitteella. Siirry tästä mobiililaitteesi tyypin mukaisiin ohjeisiin:

Vaihe 2: Odota tarkistusta

Kun olet ladannut videon, tarkistamme sen. Tarkistus kestää enintään viisi arkipäivää.

• Jos yrityksesi vahvistetaan, saat siitä ilmoituksen.
  • Jos emme pysty vahvistamaan yritystäsi videon avulla, Vahvista nyt ‐painike tulee taas näkyviin. Voit käyttää jotakin toista vahvistustapaa.

Vaihe 3: Poista videosi

1. Jos haluat hallinnoida Yritysprofiiliasi, kirjaudu sisään tietokoneella.
  2. Klikkaa Videovahvistusten lataukset ‐kohdasta Videoiden poistaminen.
Vaihtoehto 4: Todenna yrityksesi heti Search Consolessa

Kaikki toimialat eivät voi käyttää pikavahvistusta.

Jos yrityksesi on soveltuu pikavahvistukseen ja olet jo vahvistanut yrityksesi verkkosivuston Google Search Consolessa, voit vahvistaa Yritysprofiilisi heti. Lue lisää verkkosivustomittauskokonaisuuden lisäämisestä Search Consoleen.

1. Kirjaudu tilille, jolla vahvistit verkkosivustosi Search Consolessa.
  2. Jos haluat hallinnoida Yritysprofiiliasi, kirjaudu sisään tietokoneella.
  3. Seuraa näytön ohjeita.
Vaihtoehto 5: Todenna useita yrityksiä heti

Jos ylläpidät vähintään kymmentä saman yrityksen toimipaikkaa, voit ehkä pyytää niiden joukkovahvistusta.

Lue, miten voit pyytää joukkovahvistusta vähintään kymmenelle toimipaikalle.

Uudelleentodennus tietojen muututtua

Google voi joskus pyytää aiemmin todennettuja yrityksiä todentamaan tietonsa uudelleen. Näin pyritään takaamaan yritystietojen korkea laatu. Uutta todennusta saatetaan pyytää, jos olet tehnyt muutoksia yrityksesi tietoihin.

Voit todentaa yrityksesi uudelleen kirjautumalla Yritysprofiiliisi ja seuraamalla siellä näkyviä ohjeita.

Lisätietoa aiheesta

Vinkki: Jos tarvitset lisää apua todentamiseen, esitä kysymyksesi yhteisön keskusteluryhmässä tai ota yhteyttä tukitiimiimme.