Hoe u uw positie in lokale zoekresultaten op Google kunt verbeteren

Uw bedrijf beheren

Als mensen naar een bedrijf of plaats in de buurt van hun locatie zoeken, worden er lokale resultaten weergegeven in producten van Google, zoals Maps en Zoeken. Als u bijvoorbeeld op uw mobiele apparaat zoekt naar 'Italiaans restaurant', krijgt u waarschijnlijk lokale resultaten te zien. We proberen u het soort restaurant in de buurt te laten zien dat u wilt bezoeken.

Als u de positie van uw bedrijf in de lokale zoekresultaten wilt verbeteren, gebruikt u uw Google-bedrijfsprofiel om uw bedrijfsinformatie te claimen en te updaten. Meer informatie over hoe Google bedrijfsinformatie verzamelt voor zoekresultaten

Uw bedrijfsinformatie updaten voor betere zichtbaarheid

Mogelijk wordt uw bedrijf niet weergegeven voor relevante zoekopdrachten in uw gebied. Zorg ervoor dat uw bedrijfsinformatie in Bedrijfsprofiel correct, volledig en interessant is, zodat gebruikers uw bedrijf zo vaak mogelijk zien in de lokale zoekresultaten.

Tip: Als u bedrijfsinformatie voor 10 of meer locaties tegelijk wilt bewerken, kunt u een spreadsheet voor bulkuploads maken.

Volledige gegevens opgeven

Bij lokale resultaten wordt de voorkeur gegeven aan de meest relevante resultaten voor elke zoekopdracht. Bedrijven met volledige en accurate informatie zijn eenvoudiger te koppelen aan de juiste zoekopdrachten.

Belangrijk: Zorg ervoor dat u deze informatie up-to-date houdt bij veranderingen.

Geef al uw bedrijfsinformatie in Bedrijfsprofiel op, zodat gebruikers weten wat u doet, waar u zich bevindt en wanneer ze u kunnen bezoeken. Denk onder andere aan de volgende informatie:

• Fysiek adres
  • Telefoonnummer
  • Categorie
  • Kenmerken

Meer informatie over hoe u uw bedrijfsinformatie kunt bewerken

Uw locaties bevestigen
Doorloop het verificatieproces voor uw bedrijfslocaties, zodat de kans groter is dat ze worden weergegeven in de lokale zoekresultaten in producten van Google, zoals Maps en Zoeken. Meer informatie over verificatie
Uw openingstijden up-to-date houden
Update uw openingstijden regelmatig, bijvoorbeeld als uw reguliere openingstijden veranderen of als u afwijkende openingstijden heeft voor feestdagen en evenementen. Als uw openingstijden up-to-date zijn, weten kopers wanneer u beschikbaar bent en kunnen ze erop vertrouwen dat u geopend bent als ze naar uw bedrijf komen. Meer informatie over hoe u de openingstijden bewerkt
Reviews beheren en erop reageren
Reageer op reviews die gebruikers over uw bedrijf plaatsen. Als u op reviews reageert, laat u zien dat u uw klanten en hun feedback waardeert. Positieve, goed geschreven reviews van klanten kunnen de zichtbaarheid van uw bedrijf verbeteren en de kans vergroten dat een koper uw locatie bezoekt. Meer informatie over hoe u een link voor klantreviews maakt
Foto's toevoegen
Voeg foto's toe aan uw bedrijfsprofiel om uw producten en services uit te lichten en het verhaal van uw bedrijf te vertellen. Met aantrekkelijke, waarheidsgetrouwe foto's kunt u kopers laten zien dat uw bedrijf aanbiedt waar ze naar zoeken. Meer informatie over hoe u foto's of video's toevoegt aan uw bedrijfsprofiel
Producten in de winkel toevoegen

Als u een winkel in de detailhandel heeft in een geschikt land of geschikte regio (Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk en Ierland), kunt u online zoekers omzetten in kopers in de winkel door uw winkelproducten automatisch te tonen in uw bedrijfsprofiel.

Als u uw producten wilt toevoegen aan uw bedrijfsprofiel, koppelt u uw verkooppuntsysteem aan de app voor lokale voorraad of de productlezer. Meer informatie over hoe u producten in de winkel onder de aandacht brengt

Hoe Google de positie in lokale zoekresultaten bepaalt

Lokale resultaten worden voornamelijk gebaseerd op relevantie, afstand en prominentie. Door deze factoren te combineren, kunnen we de beste overeenkomst voor uw zoekopdracht vinden. Onze algoritmen kunnen bijvoorbeeld bepalen dat een bedrijf dat verder bij u uit de buurt ligt, waarschijnlijk eerder heeft wat u zoekt dan een bedrijf vlakbij en daardoor een hogere positie krijgt in de zoekresultaten.

Relevantie
Relevantie geeft aan hoe goed een lokaal bedrijfsprofiel overeenkomt met datgene waarnaar iemand zoekt. Voeg volledige en gedetailleerde bedrijfsinformatie toe zodat Google uw bedrijf beter kan begrijpen en uw profiel kan koppelen aan relevante zoekopdrachten.
Afstand
De afstand houdt rekening met hoe ver elk mogelijk zoekresultaat is verwijderd van de locatieterm die in een zoekopdracht is gebruikt. Als een gebruiker geen locatie opgeeft in de zoekopdracht, berekenen we de afstand op basis van wat we over de locatie van de gebruiker weten.
Prominentie

Prominentie verwijst naar hoe bekend een bedrijf is. Sommige plaatsen zijn prominenter aanwezig in de offline wereld en we proberen daar rekening mee te houden wanneer we de positie in lokale zoekresultaten bepalen. Zo zijn beroemde museums, bekende hotels of gerenommeerde winkelmerken waarschijnlijk ook prominenter aanwezig in lokale zoekresultaten.

Prominentie wordt ook gebaseerd op informatie die Google via internet, bijvoorbeeld via links, artikelen en telefoongidsen, over een bedrijf heeft verzameld. Het aantal Google-reviews en de reviewscore worden meegenomen bij de rangschikking van lokale zoekresultaten. Meer reviews en positieve beoordelingen kunnen de positie van uw bedrijf in de lokale zoekresultaten verbeteren. Uw positie in de webresultaten is ook een factor, dus de best practices voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) zijn van toepassing.

Tip: Het is niet mogelijk een betere positie in de lokale zoekresultaten op Google aan te vragen of te kopen. We doen ons best om de details van het zoekalgoritme vertrouwelijk te houden, zodat het positiesysteem iedereen gelijke kansen biedt.