Com es pot millorar una classificació local a Google

Gestiona l'empresa

Si algú cerca una empresa o un lloc a prop de la seva ubicació, trobarà resultats locals a Google, com ara a Maps i a la Cerca. Per exemple, és probable que trobis resultats locals si cerques "restaurant italià" al dispositiu mòbil, ja que provarem de mostrar restaurants propers del tipus que cerquis.

A fi de millorar la classificació local de la teva empresa, utilitza Perfil d'empresa a Google per reclamar i actualitzar la informació d'empresa. Obtén més informació sobre com obté Google la informació d'empresa que mostra als resultats de cerca.

Actualitzar la informació d'empresa per millorar-ne la visibilitat

És possible que la teva empresa no es mostri en cerques rellevants a la teva àrea. Per augmentar la freqüència amb què els usuaris troben la teva empresa als resultats de la cerca local, assegura't que la informació d'empresa a Perfil d'empresa sigui precisa, completa i atractiva.

Consell: per editar la informació d'empresa per a 10 ubicacions o més alhora, pots crear un full de càlcul de pujada massiva.

Introduir totes les dades

Als resultats locals es dona preferència als resultats més rellevants per a cada cerca. És més fàcil fer coincidir les empreses que han proporcionat informació completa i precisa amb les cerques adequades.

Important: assegura't de mantenir la informació actualitzada si hi ha canvis en l'empresa.

Introdueix tota la informació d'empresa al Perfil d'empresa perquè els usuaris sàpiguen què fas, on ets i quan tens obert. Indica dades com ara les següents:

• adreça física
  • número de telèfon
  • categoria
  • atributs

Obtén informació sobre com pots editar la informació d'empresa.

Verificar les ubicacions
Verifica les ubicacions de l'empresa perquè es mostrin més sovint als resultats de cerca local als diferents productes de Google, com ara Maps i la Cerca. Obtén més informació sobre la verificació.
Mantenir l'horari actualitzat
Actualitza l'horari d'obertura periòdicament i indica quan obres i quan tanques, així com l'horari especial per a festius i esdeveniments. Si proporciones informació precisa sobre els horaris, els compradors sabran quan estàs disponible i tindran la seguretat que la teva empresa estarà oberta quan s'hi desplacin. Obtén informació sobre com es pot editar l'horari.
Gestionar les ressenyes i respondre-hi
Respon a les ressenyes que fan els usuaris sobre la teva empresa. Si hi respons, demostres que valores els clients i els seus comentaris. Les ressenyes positives de qualitat milloren la visibilitat de l'empresa i poden augmentar les probabilitats que un comprador hi vagi. Obtén informació sobre com pots crear un enllaç per a les ressenyes dels clients.
Afegir fotos
Afegeix fotos al perfil d'empresa per mostrar els teus productes i serveis, i explicar la història de la teva empresa. Los fotos encertades i atractives també poden mostrar als compradors que la teva empresa ofereix el que estan cercant. Obtén informació sobre com pots afegir fotos o vídeos al teu perfil d'empresa.
Afegeix els productes d'una botiga

Si tens una empresa de comerç al detall en un país o regió aptes (Canadà, Estats Units, Irlanda i Regne Unit), pots convertir els usuaris que fan cerques en línia en compradors a la botiga mostrant automàticament els productes de la botiga al teu perfil de l'empresa.

Per afegir els productes al teu perfil d'empresa, connecta el sistema de punt de venda amb l'aplicació d'inventari local o amb el lector de productes. Obtén informació sobre com pots mostrar els productes de la botiga.

Com determina Google la classificació local

Els resultats locals es basen en tres factors: la rellevància, la distància i la notorietat. Una combinació d'aquests factors ens ajuda a trobar el resultat més adient per a la cerca. Per exemple, els nostres algoritmes poden decidir que una empresa que és més lluny de la teva ubicació té més probabilitats de proporcionar-te allò que cerques que una empresa que es troba més a prop i, per tant, Google la classifica més amunt als resultats locals.

Rellevància
La rellevància es refereix al grau de coincidència d'un perfil d'empresa local amb allò que cerca l'usuari. Afegeix informació completa i detallada sobre l'empresa per ajudar Google a entendre millor què s'hi fa i perquè pugui mostrar el teu perfil en cerques rellevants.
Distància
La distància correspon a l'interval d'espai que hi ha entre cada possible resultat de cerca i el terme relatiu a la ubicació utilitzat en una cerca. Si l'usuari no hi especifica cap ubicació, calculem la distància basant-nos en les dades que tenim de la seva ubicació.
Notorietat

La notorietat es refereix a com és de coneguda una empresa. Alguns llocs són més famosos que altres al món real i els resultats de cerca miren de reflectir-ho a la classificació local. Per exemple, és possible que els museus famosos, els hotels prestigiosos o les marques conegudes de botigues també tinguin un lloc destacat als resultats de cerca local.

La notorietat també es basa en la informació sobre una empresa que Google recull de tot el web (com ara enllaços, articles i directoris). La quantitat de ressenyes i la seva puntuació a Google es tenen en compte per a la classificació a la cerca local. Com més ressenyes i puntuacions positives tingui la teva empresa, millor en serà la classificació local. També es té en compte la posició als resultats web, de manera que també cal aplicar les pràctiques recomanades d'optimització en cercadors (SEO).

Consell: no hi ha cap manera de sol·licitar que l'empresa tingui una posició millor a la classificació local de Google ni es pot pagar per aconseguir-ho. Ens esforcem per mantenir la confidencialitat dels detalls de l'algoritme de cerca perquè el sistema de classificació sigui el més just possible per a tothom.