Zorgen voor een uitstekend bedrijfsprofiel

Of u nu al een website heeft of net begonnen bent om uw online aanwezigheid te ontwikkelen, u kunt een bedrijfsprofiel maken die indruk maakt op klanten en waarmee u zich onderscheidt van de concurrentie.

Foto's delen

Uw bedrijfsprofiel is bij uitstek geschikt om foto's te laten zien die een goed beeld van uw bedrijf geven. Bedrijven met foto's ontvangen meer verzoeken om een autoroute naar hun locatie en meer klikken naar hun website dan bedrijven zonder foto's.

Naast uw logo en de foto die u als eerste wilt weergeven in resultaten van Google Maps, kunt u foto's van producten en evenementen posten om klanten op de hoogte te houden en te laten zien waarin u uitblinkt. Als u een website heeft, kunt u de foto's van uw website ook in uw bedrijfsprofiel plaatsen.

U kunt verschillende typen foto's aan uw bedrijfsprofiel toevoegen:

• Logo: Zorg dat klanten uw bedrijf kunnen herkennen op Google. Voor bedrijven die hun basisgegevens hebben toegevoegd, zoals een telefoonnummer of openingstijden, wordt in het bedrijfsprofiel het logo gemarkeerd.
  • Omslagfoto: Geef bovenaan het profiel een omslagfoto weer die goed bij uw bedrijf past. In sommige gevallen staat het niet vast niet dat de omslagfoto wordt weergegeven als de eerste afbeelding voor uw bedrijf.
  • Bedrijfsfoto's: Voeg verschillende foto's toe om bepaalde kenmerken van uw bedrijf te benadrukken en klanten aan te trekken en te informeren.Meer informatie over bedrijfsfoto's

Foto's moeten minimaal 720 pixels breed en 720 pixels hoog zijn en een jpg- of png-indeling hebben. Meer informatie over foto's.

Doe het nu: foto's toevoegen aan uw profiel

U kunt foto's of video's van uw etalage, producten en services toevoegen. Lees meer informatie over hoe u foto's en video's beheert.

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Selecteer Promoten en dan Foto.
    • Tip: Selecteer op uw desktop in Google Zoeken de optie Foto toevoegen en dan Foto.
  3. Kies een foto en voeg die toe.

Producten toevoegen aan uw bedrijfsprofiel met Pointy

Verkopers die in aanmerking komen, kunnen Pointy van Google gebruiken om hun winkelproducten toe te voegen aan hun bedrijfsprofiel. Pointy is beschikbaar voor verkopers in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Lees meer informatie over hoe u producten toevoegt met Pointy.

Tip: U kunt de Product-editor gebruiken om producten handmatig aan uw bedrijfsprofiel toe te voegen. Lees meer informatie over hoe u producten aan uw profiel toevoegt met behulp van de Product-editor.

Reageren op reviews van klanten

Klanten kunnen bij uw bedrijfsprofiel reviews van uw bedrijf plaatsen. Online reviews zijn een goede manier om waardevolle mond-tot-mond-marketing naar internet te verplaatsen. Aan de hand hiervan kunnen nieuwe klanten u online vinden.

Wanneer u reageert op deze reviews, laat u bestaande en potentiële klanten zien dat u hen waardeert.

Houd er rekening mee dat uw reactie openbaar als afkomstig van uw bedrijf wordt geplaatst wanneer u reageert op reviews. Reacties op reviews worden mogelijk niet direct weergegeven in uw bedrijfsprofiel.

Doe het nu: reageren op reviews

Als u op reviews reageert, kunt u het vertrouwen van klanten vergroten. Lees meer informatie over hoe u reviews kunt lezen en erop kunt reageren.

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Selecteer Klanten en dan Reviews.
    • Tip: Selecteer op uw desktop in Google Zoeken, de optie Reviews lezen.
  3. Selecteer Beantwoorden naast de review waarop u wilt reageren.

Inzichten bekijken

Wilt u ontdekken hoe effectief uw profiel is? Met Inzichten kunt u gemakkelijk bijhouden hoe goed uw profiel presteert.

Om te beginnen, opent u Inzichten voor uw profiel:

Doe het nu: inzichten openen

Houd de prestaties van uw bedrijfsprofiel op Google Zoeken bij. Lees meer informatie over hoe u de prestaties kunt checken en inzichten kunt vinden.

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Selecteer Promoten en dan Prestaties.
    • Tip: Selecteer op uw desktop in Google Zoeken de optie Prestaties.
  3. Selecteer bovenaan een periode voor uw rapport.
  4. Klik op Toepassen.

Als u meer gegevens wilt zien of deze wilt filteren, vinkt u het selectievakje aan naast elke optie die u wilt toevoegen aan of verwijderen uit het diagram (bijv. Bellen of Foto's bekijken in het diagram Acties van klanten). Deze optie is niet voor alle kaarten beschikbaar.

Wat wilt u te weten komen nu u Inzichten heeft geopend? Maak een keuze uit de onderstaande voorbeelden.

Hoe vaak hebben mensen mijn bedrijfsinformatie gezien?

In het gedeelte 'Waar klanten uw bedrijf bekijken op Google' wordt bijgehouden hoe vaak mensen uw bedrijfsinformatie hebben gezien op Google Maps en Zoeken.

Hoe vaak hebben mensen een autoroute naar mijn locatie opgevraagd?

Zoek het vak 'Routebeschrijving opvragen' in het gedeelte 'Acties van klanten'. Met deze functie wordt het aantal klikken voor routebeschrijvingen via een lokaal zoekresultaat op Google Maps, Zoeken of Maps voor mobiel bijgehouden.

Hoe vinden klanten mijn profiel?

In het gedeelte 'Hoe klanten zoeken naar uw bedrijf' ziet u hoeveel klanten u hebben gevonden via een 'rechtstreekse' zoekopdracht (door te zoeken naar uw bedrijfsnaam of adres) en hoeveel klanten bij u terecht zijn gekomen via een 'verkennende' zoekopdracht (door te zoeken naar een categorie, product of service die u aanbiedt, waarna uw profiel werd getoond).

Meer informatie over Inzichten

Uw aanwezigheid uitbreiden met online advertenties

Wilt u uw bereik uitbreiden?Slimme campagnes in Google Ads zijn een eenvoudige manier om online advertenties weer te geven en de aandacht te trekken van mensen die mogelijk op zoek zijn naar wat uw bedrijf te bieden heeft, allemaal binnen uw budget. Schrijf ongeveer 3 regels tekst om uw bedrijf te introduceren, dan kunt u binnen 15 minuten contact leggen met nieuwe klanten. Door uw slimme campagnes aan uw bedrijfsprofiel te koppelen, kunt u zelfs advertenties maken met reviews en uw locatie op Google Maps.

Meer informatie over slimme campagnes