Verifiera ditt företag på Google

För att kunna uppdatera ditt företagsnamn och annan information på Google måste du först verifiera företaget. När du verifierar ditt företag kan du kontrollera att företagsinformationen är korrekt och att du är den enda som kan redigera den.

Undvik förseningar genom att se till att företagsadressen uppfyller våra riktlinjer. Läs mer om riktlinjer för adressuppgifter.

Bli verifierad

Verifiera ditt företag för första gången

1. Lägg till eller gör anspråk på din företagsprofil på Google. Läs om hur du gör anspråk på din profil.
  2. När du lägger till eller gör anspråk på din profil kan du verifiera den via telefon, sms, e-post eller video.
    • Du kan behöva verifiera dig med fler än en metod.
    • Vilka metoder som är tillgängliga beror på företagets kategori, offentlig information, region, öppettider för support och volymer.
  3. Välj en verifieringstyp. Verifieringsmetoderna bestäms automatiskt och går inte att ändra. Läs om hur du verifierar dig med den valda metoden.
  4. Ofta måste vi granska verifieringar. Granskningarna bidrar till att bibehålla profilernas integritet. De kan ta upp till fem arbetsdagar.
    • Du får en avisering när verifieringen är klar.
    • Om vi inte kan verifiera ditt företag med den första metoden visas knappen Bli verifierad. Om knappen visas igen testar du med en annan verifieringsmetod.
  5. Efter verifieringen:

Hitta din profil

• Sök efter mitt företag på Google Sök.
  • Sök efter företagets namn och ort på Google Sök eller Maps.
  • Tryck på din profilbild eller initial högst upp till höger i Google Maps-appen och sedan Din företagsprofil.
Tips! Det finns flera orsaker till att sökresultaten kan variera. Dina resultat kan skilja sig från andras. Läs om hur Google rankar lokala resultat.

Verifiera dig på nytt efter att informationen har ändrats

För att säkerställa att kvaliteten på företagsinformationen kan Google begära att verifierade företag verifierar sig på nytt. Om du ändrar vissa uppgifter om ditt företag kan du behöva verifiera det igen. Vi kan även be dig uppdatera företagsinformation eller uppge mer information om ditt företag.

Verifiera dig på nytt genom att gå till din verifierade företagsprofil och följa anvisningarna.

Standardverifieringsmetoder

Telefon eller sms

Viktigt! Se till att du kan svara på företagets telefonnummer eller ta emot sms så att du kan ta emot verifieringskoden. Koden kan inte tas emot via interaktiva talsvarssystem.

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Klicka på Bli verifierad och sedan Telefon eller Sms.
  3. Besvara samtalet eller öppna sms:et med koden.
  4. Ange koden i din profil.
E-post

Viktigt! Se till att du kan använda e-postadressen på verifieringsskärmen.

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Klicka på Bli verifierad och sedan E-post.
  3. Följ stegen i meddelandet.
Videoinspelning

Du kan verifiera ditt företag genom att spela in en video som visar information om det.

Läs om hur du verifierar ditt företag med en videoinspelning.

Livevideosamtal

Steg 1: Förbered dig inför samtalet

• Kontrollera att din mobila enhet kan ansluta till ett livevideosamtal. Vår supportrepresentant hjälper dig att gå med i samtalet.
  • Bekräfta att du befinner dig på ditt företag. Se till att du kan visa upp din plats och bevis på din behörighet under videosamtalet. Exempel:
    • Din nuvarande plats: Visa skyltar utomhus, till exempel gatans namn, företag i närheten eller området runt ditt företag.
    • Företag eller utrustning: Visa upp företagets verksamhet. Det kan till exempel handla om varor till salu, utrustning med varumärken, marknadsföringsmaterial och verktyg som du använder för att betjäna kunder.
    • Intyg av behörighet: Visa att du har tillträde till artiklar eller områden som bara är tillgängliga för anställda. Det kan till exempel handla om kassa, kök, lager och företagsdokument som inte är känsliga. Du kan även visa att du använder dina nycklar för att öppna lokalen

Tips! Om du placeras i kö kan du välja att kontakta vårt hjälpcenter. Vi svarar vanligtvis inom 24 timmar och kan komma att begära mer information.

Steg 2: Starta en textchatt med support på valfri enhet

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Klicka på Bli verifierad och sedan Videosamtal och sedan Nästa.
  3. Välj språk.
  4. Starta en textchatt med nästa tillgängliga supportrepresentant genom att klicka på Starta samtal.

Steg 3: Visa ditt företag via videosamtal och en mobil enhet

1. När du är redo hjälper representanten dig att gå med i ett videosamtal.
  2. Använd enhetens kamera för att visa företagets adress och ägarskap.
E-post

Om det finns verifiering via post i produkten och du väljer denna metod skickar vi en verifieringskod. Bekräfta att ditt företag finns på den angivna adressen genom att ange din unika kod.

Medan du väntar på koden:

• Redigera inte företagets namn, adress eller kategori.
  • Begär inte en ny kod.

Om du redigerar dina uppgifter eller begär en ny kod annullerar vi koden vi redan skickat och skickar en ny. Detta skyddar din profils integritet.

Varje verifieringskod är unik för ditt företag och platsen som du anger. Om du ändrar din företagsadress fungerar bara koden du har begärt för din nuvarande adress. Verifieringskoder upphör att gälla efter 30 dagar.

Steg 1: Begär koden

De flesta koder kommer fram inom 14 dagar.

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Klicka på Bli verifierad och sedan Vykort.
  3. Kontrollera att adressen är korrekt.
  4. Begär koden.

Steg 2: Ange din verifieringskod

Viktigt!

• Skydda din kod.
  • Google ringer inte upp dig för att be om en verifieringskod.
  • Dela inte din verifieringskod med någon, inte ens med tredje part som hjälper dig att hantera företaget på Google.
  • Din kod är unik för ditt företag. Du bör vara den enda som använder den.

När du har fått koden:

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Ange den femsiffriga koden i fältet Kod.
  3. Klicka på Skicka.

Om du delar hanteringen av din profil med en betrodd tredje part kan du lägga till dem efter att du personligen har angett din kod.

Metoder för snabbverifiering

I sällsynta fall kan vi bekräfta direkt att ett visst Google-konto äger en viss företagsprofil.

Exempel:

• Om du verifierar din webbplats via Google Search Console kan din profil verifieras direkt. Läs mer om hur du lägger till en webbplatsegendom i Search Console.
    • Befintlig Search Console-användare: Om du verifierar din matchande webbplats innan du lägger till eller gör anspråk på din profil visas meddelandet Bli verifierad. Du kan redigera profilen direkt och kommunicera med kunder.
    • Ny Search Console-användare: Klicka på Verifiera om du verifierar den matchande webbplatsen efter att ha lagt till eller gjort anspråk på din profil. Sedan kan du redigera profilen direkt och kommunicera med kunder.
  • Om ett kvalificerat företag hanterar tio eller fler profiler för platser för samma företag kan det gå att använda massverifiering. Läs om hur du massverifierar tio eller flera platser samtidigt.
Tips! Om du vill ha mer hjälp med verifiering kan du ställa en fråga i vårt forum eller kontakta vårt supportteam.

Verifieringsmetoder bestäms automatiskt och går inte att ändra. Om du väljer att kontakta vårt supportteam försöker vi verifiera företaget utifrån den angivna informationen. Vi kan föreslå ett livevideosamtal för att bekräfta arbetsplats, verktyg och intygande av behörighet.