Yritysprofiileita koskevan laskentataulukon luominen

Voit ylläpitää yksittäistä profiilia Haussa ja Mapsissa. Voit ylläpitää useita profiileja käyttämällä Yritysprofiilien ylläpitoa. Jos haluat lisätä toisen profiilin, valitse Google Hausta kolmen pisteen valikko Valikko ja sitten Lisää uusi Yritysprofiili.

Joukkolatauslaskentataulukon avulla voit kerätä tietoa useista Yritysprofiileista ja ladata datan niin, että yrityksen useita toimipaikkoja voidaan vahvistaa kerralla.

Laskentataulukon luominen joukkolähetystä varten

Kirjaudu Yritysprofiilien ylläpitoon tietokoneella.

1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisää profiili.
  2. Valitse avattavasta valikosta Tuo profiilit.
    • Lataa tyhjä laskentataulukko klikkaamalla Lataa malli. Laskentataulukko latautuu yrityksen käyttämällä kielellä.
    • Jos haluat nähdä esimerkin täytetystä laskentataulukosta, klikkaa Lataa esimerkkilaskentataulukko.
    • Jos haluat nähdä, mitä tietoja voit käyttää profiilisi kuvailemiseen, klikkaa Lataa määritteiden tiedot sisältävä laskentataulukko.
  3. Täytä kaikki kentät.
  4. Lisää kaikki ylläpitämäsi yritykset ennen laskentataulukon lataamista.

Vinkkejä

• Jos haluat ladata yrityksiä useista maista tai useilta alueilta, varmista, että käytät oikeaa osoitemuotoa
  • Kaikkia kenttiä ei tarvitse täyttää ennen laskentataulukon lataamista. Jos pakollisia tietoja puuttuu, sinua pyydetään täyttämään kyseiset solut.

Yleisiä latausongelmia

Jos päivität vain joitakin nykyisten yritysten kenttiä laskentataulukossa, voit poistaa sarakkeet, joita et käytä. Yrityskoodi-sarake on pakollinen.

Jos sisällytät laskentataulukkoon sarakkeita, joissa on otsikoita, mutta niiden alla ei ole tietoja, näiden sarakkeiden aiemmat tiedot poistetaan.

Jos lisäät vahingossa uuden yrityksen, saat ilmoituksen puuttuvista pakollisista sarakeotsikoista. Toimenpiteitä vaativat virheet näkyvät korostettuina tililläsi. Lue lisää virheilmoituksista.

Jos haluat vahvistaa latauksesi nopeasti, lue lisää yleisistä ongelmista.

Laskentataulukon kentät

Yrityskoodi

Tärkeää: Yrityskoodi on pakollinen kaikille laskentataulukkoon lisätyille yrityksille.

Yrityskoodit ovat kunkin yrityksen yksilöllisiä tunnuksia, joiden avulla varmistat, että tilillesi tehdyt muutokset ovat oikein. Nämä koodit eivät ole julkisesti saatavilla Googlessa, mutta ne ovat saatavilla toimipisteen profiilin käyttäjille.

Yrityskoodin on täytettävä seuraavat ehdot:

• Sen on yksilöitävä tietty yritys.
  • Siinä saa olla korkeintaan 64 merkkiä.
  • Se ei saa sisältää välilyöntejä alussa tai lopussa.
  • Se ei saa sisältää erikoismerkkejä (kuten < tai >) tai URL-osoitteita.

Muodosta mieleenpainuvia koodeja

Voit välttää sekaannukset laskentataulukoiden välillä lisäämällä brändisi nimen yrityskoodeihin. Voit luoda yrityskoodeja, jotka sisältävät bränditunnuksen ja numeron.

Esimerkkejä:

• G1, G2, G3
  • Goog101, Goog102, Goog103
  • GHamina, GPääkatu, GKeskusta

Vinkkejä

Yrityksen nimi

Tärkeää: Yrityksen nimi on pakollinen kaikille toimipaikoille.

Yrityksesi nimi näkyy Googlessa, ja sen tulee vastata yritystäsi täsmälleen sellaisena kuin se on verkon ulkopuolellakin.

Yrityksen nimen on täytettävä seuraavat ehdot:

• Siinä saa olla korkeintaan 100 merkkiä.
  • Se saa sisältää enintään neljän kirjaimen mittaisen akronyymin.
  • Käytä otsikossa isoja kirjaimia vain sanan alussa
    • Sanoja ei saa kirjoittaa pelkillä isoilla kirjaimilla.

Jos yrityksesi sijaitsee ostoskeskuksessa tai toisen kaupan sisällä, älä mainitse näitä tietoja nimessä. Lisää vain oman yrityksesi nimi.

Osoite
Lisää yrityksesi osoitteet joukkolatauksen osoitemuodon mukaisina.
Leveysaste ja pituuspiiri

Tärkeää: Leveysaste ja pituuspiiri eivät ole pakollisia, mutta voit lisätä ne uuden yrityksen luomisen yhteydessä. Jos emme voi vahvistaa ilmoitettua osoitetta, tarvitsemme leveysasteen ja pituuspiirin.

Voit auttaa meitä sijoittamaan uuden yrityksesi kartalle lisäämällä sen leveysasteen ja pituuspiirin. Leveysastetta ja pituuspiiriä käytetään vain, kun yritys luodaan profiilissasi ja se täyttää muut ehdot. Niitä ei oteta huomioon, jos ne sisällytetään aiemmin luotujen yritysten laskentataulukoiden myöhempiin latauksiin.

Koordinaattien lisääminen uudelle yritykselle

Yrityksesi leveysasteen ja pituuspiirin tulee perustua toimipaikan keskipisteeseen.

Koordinaattien tulee sisältää seuraavat:

• leveysaste väliltä -90 ja 90
  • pituuspiiri väliltä -180 ja 180
  • leveysateen ja pituuspiirin arvot, joissa on vähintään kuusi numeroa desimaalipilkun jälkeen.
    • Esimerkiksi Googleplex voitaisiin sijoittaa tarkasti leveysasteen arvon 37.421998 ja pituuspiirin arvon ‑122.084059 avulla.

Määritä uusille yrityksille leveysaste ja pituuspiiri seuraavasti:

1. Voit lisätä laskentataulukkoon leveysaste ja pituuspiirisarakkeet haluamiisi kohtiin.
  2. Nimeä sarakeotsikot omalla kielelläsi.
    • Jos hallintapaneelisi kieli on englanti, käytä sarakeotsikkoina termejä Latitude ja Longitude.
    • Muut kielet kuin englanti: lataa oman kielesi mukainen laskentataulukkomalli ja käytä sen otsikoita.
      • Vinkki: Voit käyttää englanninkielisiä Latitude- ja Longitude-sarakeotsikoita, olipa hallintapaneelin kieli mikä tahansa.
  3. Lisää kunkin sijainnin leveysaste ja pituuspiiri riville.
Vinkki: Japanissa ainoa sallittu leveysasteen ja pituuspiirin muoto on WGS84.
Ensisijainen puhelinnumero

Tärkeää: Ensisijainen puhelinnumero tai verkkosivusto on pakollinen kaikille yrityksille.

Ensisijainen puhelinnumero on numero, jolla asiakkaat saavat parhaiten yhteyden yritykseesi. Numero voi olla mobiililaitteen tai lankapuhelimen numero.

Ensisijaisen puhelinnumeron tulisi olla mahdollisimman suora yhteys yritykseesi. Esimerkiksi yrityksen oma puhelinnumero on suorempi yhteys kuin puhelinkeskus. Puhelinnumeroiden on oltava voimassa sillä alueella tai siinä maassa, jossa yritys sijaitsee.

Vinkkejä

• Jos lisäät yrityksen verkkosivuston, Ensisijainen puhelinnumero ‐kenttää ei tarvita.
  • Jos sinulla on kirjaimista muodostuva numero, lisää se numeroina.
Muut puhelinnumerot

Tärkeää: Muut puhelinnumerot ovat valinnaisia.

Voit lisätä yrityksellesi enintään kaksi matka- tai lankapuhelinnumeroa ensisijaisen puhelinnumeron lisäksi.

Verkkosivusto

Tärkeää: Verkkosivusto tai ensisijainen puhelinnumero on pakollinen kaikille yrityksille.

Voit kertoa asiakkaille yritykseesi liittyvän verkkosivuston.

Verkkosivuston jakaminen

Ensisijainen toimiala

Tärkeää: Ensisijainen toimiala vaaditaan kaikille yrityksille.

Voit valita toimialan, joka parhaiten kuvastaa yrityksen toimintaa. Valitsemasi toimialan on oltava sama kaikille yrityksillesi. Jos sinulla on useita erityyppisiä yrityksiä tai toimintoja, kuten vähittäiskauppoja, jakelukeskuksia ja toimistoja, tämä sääntö on koskee kaikkia näitä alaryhmiä. Lue lisää toimialoja koskevista ohjeista.

Valitse toimiala seuraavasti:

• Valitse toimiala, joka kuvaa sitä, mikä yrityksesi on, ei sen toimintaa.
  • Kuvaile yritystäsi kokonaisuutena, älä ainoastaan listaa sen tarjoamia palveluita, tuotteita tai mukavuuksia.
    • Jos yrityksesi on esimerkiksi hotelli, jossa on pankkiautomaatti, älä lisää toimialaa "pankkiautomaatti".
  • Jos useampi kuin yksi toimiala kuvastaa yritystäsi, voit lisätä muita toimialoja.

Lisää ensisijainen toimiala seuraavasti:

1. Siirry Yritysprofiilien ylläpidossa Lisää yrityksesi ‐sivulle.
  2. Valitse avattavasta valikosta maa tai alue.
  3. Lisää Toimiala-kohtaan yritystäsi parhaiten kuvaava toimiala. Automaattinen täydennys ehdottaa tuettuja toimialoja.
  4. Kopioi valitsemasi toimiala.
  5. Liitä toimialan nimi laskentataulukon Ensisijainen toimiala ‐sarakkeeseen.
    • Yrityksellesi näkyvä Google Maps -kuvake määräytyy valitsemasi toimialan mukaan.
Vinkki: Jos vaihtoehdoissa ei näy haluamaasi toimialaa, valitse sopivin vaihtoehto. Voit pyytää sellaisen toimialan lisäämistä, jonka uskot puuttuvan. Valitse kolmen pisteen valikko Lisää ja sitten Tuki ja sitten Lähetä palautetta.
Muut toimialat

Tärkeää: Muut toimialat ovat valinnaisia. Voit lisätä niitä, jos haluat kuvailla yritystäsi tarkemmin.

Yritystäsi kuvaavia muita toimialoja voi olla enintään yhdeksän. Kun lisäät toimialoja, valitse sellaisia, jotka kuvaavat yrityksesi toimintaa eivätkä sitä, mitä yritykselläsi on.

Lisää muita toimialoja seuraavasti:

1. Valitse Yritysprofiilien ylläpidosta Lisää yritys.
  2. Lisää sen maan tai alueen nimi, jossa yrityksesi sijaitsevat, ja valitse jokin tuettu maa tai alue.
  3. Lisää Toimiala-kohtaan yritystäsi parhaiten kuvaava toimiala. Automaattinen täydennys ehdottaa tuettuja toimialoja.
  4. Kopioi valitsemasi toimiala.
  5. Liitä tuetun toimialan nimi laskentataulukon Muut toimialat ‐sarakkeeseen. Erota toimialat toisistaan pilkulla.
Aukioloajat

Tärkeää: Aukioloaikojen ilmoittaminen ei ole pakollista, mutta suosittelemme kertomaan asiakkaille, milloin he voivat käydä yrityksessäsi.

Voit lisätä yrityksesi aukioloajat.

Näin voit lisätä aukioloajat:

• Lisää kunkin päivän sarakkeeseen kyseisen päivän aukioloajat.
  • Valitse aukioloaikojen muoto:
    • 24 tunnin muoto: HH.MM–HH.MM
    • AM/PM-muoto: HH.MM AM–HH.MM PM

Esimerkkejä aukioloajoista:

Normaalit aukioloajat

• 9.00 AM–5.00 PM
  • 9.00–17.00

Suljetaan keskiyöllä

• 9.00 AM–12.00 AM
  • 09.00–00.00

Avoinna 24 tuntia

• 12.00 AM–12.00 AM
  • 00.00–00.00 (tai 00.00–24.00)

Suljettu koko päivän

• X
  • Jätä laskentataulukon solu tyhjäksi

Avoinna yli puolenyön. Lisää nämä aukioloajat sen päivän sarakkeeseen, jolloin aukioloaika alkaa.

• 6.00 PM–2.00 AM
  • 18.00–2.00

Avoinna kahteen otteeseen yhden päivän aikana

• 11.30 AM–2.00 PM, 5.00 PM–10.00 PM
  • 11.30–14.00, 17.00–22.00

Vinkkejä

• Jos aukioloajat muuttuvat hetkellisesti, voit lisätä poikkeavat aukioloajat.
  • 00.00 ja 24.00 ovat sama aika. Molemmat ovat kelvollisia merkintöjä aukiolon päättymisajan ilmaisemisessa.
Liiketoimnnan kuvaus

Tärkeää: Liiketoiminnan kuvaus on valinnainen.

Voit lisätä lyhyen kuvauksen liiketoiminnastasi. Kerro, mitä yrityksesi tarjoaa, mikä erottaa sen muista ja millainen on yrityksen historia. Kerro myös muita asioita, joista voi olla hyötyä asiakkaille.

Liiketoiminnan kuvaus

• Kerro tietoja yrityksestäsi.
  • Älä kerro tarjouksista, hinnoista tai alennusmyynneistä.
  • Älä liitä mukaan URL-osoitteita tai HTML-koodia.
  • Kuvauskentässä saa olla enintään 750 merkkiä.
Jos haluat lisätietoa siitä, miten voit esitellä yritystäsi verkossa, tutustu liiketoiminnan kuvausta koskeviin ohjeisiin.
Avajaispäivä

Tärkeää: Avajaispäivä on valinnainen.

Voit lisätä päivän, jona yrityksesi perustettiin tai avataan nykyisessä sijainnissaan. Jos yrityksellä on useita toimipaikkoja, kullakin voi olla oma avajaispäivänsä.

Voit lisätä päivän, joka on korkeintaan vuoden päästä, mutta se näytetään Googlessa vasta 90 päivää ennen avajaispäivää. Vain avajaispäivän vuosi ja kuukausi ovat pakollisia tietoja.

Käytä jompaakumpaa seuraavista muodoista:

• VVVV-KK-PP
  • VVVV-KK
Kuvat

Tärkeää: Kuvat ovat valinnaisia. Mapsissa ja Haussa näkyvässä profiilissasi voi olla kuvia yrityksestäsi, vaikket olisi lisännyt niitä itse.

Voit lisätä kuvia, joissa yrityksesi näkyy. Googlessa näkyvät yrityskuvasi ovat peräisin sinulta ja muista lähteistä.Lue, miten Google hankkii tietoja Yritysprofiilista. Kaikkien lisäämiesi kuvien tulee olla ohjeidemme mukaisia.

Näin voit lisätä kuvia vahvistetun toimipaikan tietoihin:

1. Valitse kuva Logo-, Kansikuva- tai Muut kuvat ‐luokkaan.
  2. Lisää kuvasi URL-osoite kyseisen luokan sarakkeeseen laskentataulukossa.
  3. Jos lisäät Muut kuvat ‐sarakkeeseen useita kuvia, erota URL-osoitteet toisistaan pilkuilla.
Vinkki: Jos olet aiemmin lisännyt kuvia vahvistamattomalle tilille, kuvien URL-osoitteet eivät näy laskentataulukossa, jos lataat sen Yritysprofiilistasi. Jos haluat lisätä kyseisiä kuvia, pyydä joukkotodennusta ja seuraa sitten edellä olevia ohjeita.
Tunnisteet

Voit järjestää yrityksesi ryhmiin tunnisteiden avulla. Hallintapaneelissa voit hakea yrityksiä tunnisteen perusteella. Voit suodattaa sijaintielementtejä Google Adsissa tunnisteiden avulla. Lue lisää sijaintielementeistä.

Kun haet tunnistetta hakukentässä, tulokset sisältävät

• kaikki kyseisen tunnisteen sisältävät yritykset
  • yritykset, joiden hakuteksti on eri kentässä.
    • Esimerkki: Jos yhden yrityksen tunniste on "Länsirannikko" ja toisen yrityksen tunniste "Itärannikko" ja osoiterivi "Länsitie 123", hakutermi "länsi" näyttää molemmat sijainnit tuloksina.

Tunnisteiden käyttäminen

• Määritä kullekin sijainnille enintään 10 yksilöllistä tunnistetta.
  • Tunnisteet voivat olla korkeintaan 50 merkin pituisia, eivätkä ne saa sisältää kiellettyjä merkkejä (< tai >).
    • Vinkki: Voit lisätä tunnisteen nimeen pilkkuja käyttämällä laskentataulukossa merkkijonoa %2c. Esimerkki: Voit luoda tunnisteen "1,2 tuhatta vierailijaa päivittäin" käyttämällä merkkijonoa "1%2c2 tuhatta vierailijaa päivittäin".

Tärkeää: Google Ads ‐puhelinnumero on valinnainen. Google Ads ei salli numeroita, joista käyttäjän on maksettava lisämaksuja, kuten 1-900-numerot Yhdysvalloissa ja 871-numerot Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Voit lisätä sijaintielementtimainoksissa käytettävän puhelinnumeron Google Adsin kautta. Sijaintielementtimainoksissa voi näkyä eri puhelinnumeroita kuin Google Mapsissa, esimerkiksi maksuton puhelinnumero tai puhelukeskuksen numero.

Jos et lisää Google Ads ‐puhelinnumeroa, Google Ads käyttää ensisijaista puhelinnumeroasi. Ensisijainen numerosi näkyy paikallisissa hakutuloksissa. Yhtä numeroa voidaan käyttää useille yrityksille.

Lisäämäsi numeron on oltava vaatimusten mukainen. Lue lisää soittomainoksia koskevista vaatimuksista.

Määritteet

Tärkeää:

• Määritteiden käyttö on valinnaista mutta suositeltavaa. Niistä asiakkaat tietävät, mitä mukavuuksia yrityksesi tarjoaa. Hotellin määritteitä ei voi päivittää lataamalla laskentataulukkoa.
  • Jos haluat päivittää hotellin määritteitä, käytä ohjelmointirajapintaa (APIa) ja hallintapaneelia. Lue lisää Business Profile APIsta.

Yrityksesi määritteitä ovat esimerkiksi Wi-Fi tai istumapaikat ulkona. Voit muokata tiettyjä faktatietoihin perustuvia määritteitä, mutta subjektiiviset määritteet (esim. yrityksen suosio paikallisten keskuudessa) perustuvat yrityksessäsi käyneiden Google‐käyttäjien mielipiteisiin.

Lisää yritykselle määritteiden seuraavasti:

• Ladatussa laskentataulukossa on yksi sarake kullekin määrittelee, joka koskee vähintään yhtä toimipistettä.
  • Jotkin määritteet eivät sovellu yrityksellesi sen luokan tai maan perusteella. Jos määritteellä on sarake, mutta se ei koske toimipistettä, solussa näkyy "[EI SOVELLU]". Tätä arvoa ei tarvitse poistaa ennen laskentataulukon lataamista uudelleen.

Jos laskentataulukossa ei ole määritesarakkeita, lataa profiilisi tililtäsi. Uusi laskentataulukko sisältää attribuuttisarakkeita.

Attribuuttityypit

Yritysmääritteitä on kolmenlaisia: Kyllä/Ei, URL-osoite ja valinta.

• Kyllä/Ei-määritteet
    • Joidenkin määritteiden kohdalla laskentataulukossa on oltava joko "Kyllä" tai "Ei".
    • Jos haluat muuttaa jonkin sijainnin Kyllä/Ei-määritettä, kirjoita määritesarakkeeseen joko "Kyllä" tai "Ei".
    • Jos lisäät joillekin sijaintimääritteille "Ei", Google näyttää mahdollisimman tarkat tiedot yrityksestäsi.
  • URL-määritteet
    • URL-määritteet edellyttävät URL-osoitetta laskentataulukossa. Esimerkiksi yrityksesi ruokalistan verkko-osoite on URL-määrite. Katso, miten saat yrityksesi ruokalistan näkyviin Googlessa.
    • Jos haluat muokata jonkin toimipaikan URL-osoitetta, lisää URL-osoite kyseisen toimipaikan määritesarakkeeseen.
  • Valintamääritteet
    • Jotkin määritteet, kuten "Istumapaikkoja ulkona", edellyttävät jonkin ennalta määritetyn vaihtoehdon valitsemista. Košer-ruoka on esimerkiksi valintamäärite, jolle on annettu vaihtoehdot Ei košer‑ruokaa, Myös košer-ruokaa ja Vain košer-ruokaa.
    • Löydät jokaisen valintamääritteen kaikki mahdolliset vaihtoehdot lataamalla määritteiden tiedot sisältävän laskentataulukon.

Voit nähdä luettelon kaikista mahdollisista määritteistä ja niiden tyypeistä seuraavasti:

1. Kirjaudu Yritysprofiilien ylläpitoon.
  2. Valitse vasemmalla olevasta valikosta Toimipaikkojen hallinta.
  3. Valitse Lisää profiili ja sitten Tuo profiili ja sitten Lataa määritteiden tiedot sisältävä laskentataulukko.
Käytöstä poistetut kentät

Poista vanhentuneiden kenttien sarakkeet, ennen kuin tuot laskentataulukon Yritysprofiiliin.

Kentät, joita joukkolataustyökalu ei enää tue:

• Mainoskuvakkeen URL
  • Mainoksen laskeutumissivun URL-osoite
  • Vaihtoehtoinen puhelinnumero. Vaihtoehtoinen puhelinnumero on nyt Muut puhelinnumerot.
  • Toimialat. Tämä kenttä on korvattu kentillä Ensisijainen toimiala ja Muut toimialat.
  • Kaupunki. Kaupunki on nyt Paikkakunta.
  • Kuvaus. Kohdassa Tietoja yrityksestä voit kuvailla yritystäsi asiakkaillesi.
  • Alue. Alue on nyt Kaupunginosa.
  • Sähköposti.
  • Faksi.
  • Aukioloajat. Jokaisella viikonpäivällä on nyt oma aukioloaikasarakkeensa.
  • Pääpuhelinnumero. Pääpuhelinnumero on nyt Ensisijainen puhelinnumero.
  • Matkapuhelinnumero. Jos matkapuhelinnumero toimii yrityksellesi parhaiten, lisää se Ensisijaiseksi puhelinnumeroksi. Lisää se muussa tapauksessa uuteen Muut puhelinnumerot ‑kenttään. Aiemmin matkapuhelinnumeroiksi lisätyt numerot eritellään nyt automaattisesti Muut puhelinnumerot ‑kentässä.
  • Maksutavat. Maksutavat-kenttä on nyt Maksut.
  • Ensisijainen valokuva.
  • Profiilikuva.
  • Osavaltio. Osavaltio on nyt Hallintoalue.