Göra en bok tillgänglig utan kostnad på Google Play

Viktigt!

• Google Play-partners kan sälja e-böcker och ljudböcker i vissa länder och regioner. Funktionerna som beskrivs här är inte tillgängliga i alla länder och regioner.
  • Med förbeställning menas att kunder kan beställa boken, men inte läsa den, före utgivningsdatumet. Kunder som har förbeställt en bok debiteras på utgivningsdatumet och får då åtkomst till den.
  • Google kan inte erbjuda förbeställning i Indien på grund av gällande lagstiftning. Din bok blir tillgänglig i Google Play Butik i Indien från och med försäljningsdatumet.
  • Se till att ditt innehåll följer Googles riktlinjer innan du laddar upp filer. Läs vår innehållspolicy för böcker på Google Play om du planerar att sälja böcker på Google Play.
  • Informationen i försäljningsrapporterna per månad överensstämmer inte alltid med dina månatliga utbetalningar från Google. Gå till Intäktsrapporter för Google Play om du vill se en ekonomisk rapport som överensstämmer med din utbetalning.

Du kan göra en bok tillgänglig utan kostnad på Google Play med vår vanliga procedur för att skicka in böcker.

• Boken måste vara tillgänglig för förhandsvisning på Google Böcker. Inställningen för hur stor del av boken som ska vara tillgänglig för förhandsvisning på Google Böcker görs separat och påverkas inte av huruvida boken är kostnadsfri eller inte på Google Play. Om du vill att användarna ska kunna läsa hela boken på Google Böcker anger du 100 % som förhandsgranskningstyp på fliken Inställningar. Du kan också aktivera möjligheten att ladda ned boken direkt från Google Böcker.

• Du måste fortfarande konfigurera betalningsinställningar. Om du skapade kontot efter juli 2014 kanske du angav betalningsuppgifter redan vid registreringen. I annat fall måste du konfigurera en betalningsprofil med din företagsadress och länka den till ett försäljningsområde. Om du gör alla dina böcker tillgängliga utan kostnad behöver du inte lägga till några bankkontouppgifter. I artikeln om att konfigurera betalningsinställningar finns mer information.

• Ange ett listpris på noll för boken. Det kan du göra på fliken Prissättning för boken. Ange både valutan och de länder eller regioner där boken är tillgänglig utan kostnad. Du kan enkelt överföra priset noll till andra länder och regioner genom att aktivera valutaomvandling.

• Du kan göra böcker tillgängliga utan kostnad under en begränsad tid. Det går att ange start- och slutdatum för priserna. Tryck på Visa ytterligare inställningar under priset om du vill ställa in en tidsperiod när priset ska gälla. Priset börjar gälla kl. 00.00 på startdatumet och slutar att gälla 23.59 på slutdatumet utifrån köparens tidszon. Om boken ska vara tillgänglig för försäljning efter kampanjperioden anger du ett pris som ska gälla då.

• Du kan välja att aktivera kopieringsskydd (Digital Rights Management) för böcker som är tillgängliga utan kostnad. På fliken Inställningar kan du även ställa in hantering av digitalt innehåll.

Tips! I konton som har skapats efter juli 2014 är valutaomvandling aktiverad som standard.