Göra en kostnadsfri bok tillgänglig på Google Play

Några av funktionerna som beskrivs på den här sidan kanske inte är tillgängliga, eftersom det bara går att sälja böcker på Google Play i vissa länder.

Du kan göra din kostnadsfria bok tillgänglig på Google Play genom att följa vår vanliga procedur för att lägga till böcker. Här hittar du information som kan vara användbar för kostnadsfria böcker:

• Boken måste vara tillgänglig för förhandsvisning på Google Böcker. Tänk dock på att inställningen för hur stor del av boken som ska vara tillgänglig för förhandsvisning på Google Böcker är en separat inställning som inte påverkas av huruvida boken är kostnadsfri eller inte på Google Play. Om du vill att användarna ska få läsa hela boken på Google Böcker anger du 100 % som förhandsgranskningstyp på fliken Inställningar. Du kan också aktivera möjligheten att ladda ned boken direkt från Google Böcker.

• Du måste fortfarande konfigurera betalningsinställningar. Om du skapade kontot efter juli 2014 kanske du redan vid registreringen angav betalningsinställningarna. I annat fall måste du konfigurera en betalningsprofil med din företagsadress, lägga till ett försäljningsområde och koppla ihop dem. Detta gäller även om du inte räknar med att tjäna några pengar. Om du gör alla dina böcker tillgängliga utan kostnad behöver du inte lägga till dina bankkontouppgifter. I annat fall följer du de här stegen för att konfigurera dina betalningsinställningar.

• Ange ett listpris på noll för boken. Det kan du göra på fliken Prissättning för boken. Ange både valuta och de länder där boken ska vara tillgänglig kostnadsfritt. Du kanske vill aktivera valutakonvertering för att göra det enklare att ange priset noll i andra länder.
    Obs! I konton som har skapats efter juli 2014 är valutakonvertering aktiverad som standard.

• Du kan göra böcker tillgängliga kostnadsfritt under en begränsad tid. Det går att ange start- och slutdatum för priserna. Visa alternativet genom att klicka på Mer information/Visa ytterligare inställningar under priset. Priset gäller från kl. 00:00 på startdatumet till kl. 23:59 på slutdatumet i köparens tidszon. Om boken ska vara tillgänglig för försäljning efter kampanjperioden anger du ett pris som ska gälla efter det.

• Du kan välja att aktivera kopieringsskydd (Digital Rights Management) på dina kostnadsfria böcker. På fliken Inställningar kan du även ställa in hantering av digitalt innehåll.