Gjør bøker tilgjengelig kostnadsfritt på Google Play

Viktig:

• Google Play-partnere kan selge e-bøker og lydbøker i bestemte land/regioner. Funksjonene som er beskrevet her, er ikke tilgjengelige i alle land/regioner.
  • Med forhåndsbestilling kan kunder bestille, men ikke lese, boken før utgivelsesdatoen. På utgivelsesdatoen belastes kundene som har forhåndsbestilt boken din, og dermed får de også tilgang til boken.
  • På grunn av forskriftsmessige krav kan ikke Google tilby forhåndsbestillinger i India. I India gjøres bøker tilgjengelige i Google Play-butikken på salgsdatoen.
  • Før du laster opp filer, må du sørge for at innholdet overholder Googles retningslinjer. Hvis du har tenkt å selge bøkene dine på Google Play, må du lese gjennom retningslinjene for innhold for utgivere av bøker på Google Play.
  • Månedsbaserte salgsrapporter har ikke nødvendigvis detaljer som samsvarer med de månedlige betalingene dine. Gå til Google Play-inntektsrapportene for å finne rapporter som samsvarer med betalingene.

Du kan gjøre boken din tilgjengelig kostnadsfritt på Google Play ved å følge den vanlige innsendingsprosessen.

• Boken din må være tilgjengelig for forhåndsvisning på Google Bøker. Prosentandelen som forhåndsvises i Google Bøker, er en separat innstilling som ikke påvirkes av hvorvidt boken er kostnadsfri på Google Play eller ikke. Hvis du vil at brukere skal kunne lese hele boken på Google Bøker, må du sette forhåndsvisningstypen til 100 % på Innstillinger-fanen. Du kan også gjøre det mulig å laste ned boken direkte fra Google Bøker.

• Du må likevel oppgi betalingsinnstillinger. Hvis du opprettet kontoen din etter juli 2014, oppga du kanskje de nødvendige betalingsopplysningene da du registrerte deg. Hvis ikke må du konfigurere en betalingsprofil med adressen til bedriften din og knytte den til et salgsområde. Hvis du gjør alle bøkene dine tilgjengelige kostnadsfritt, trenger du ikke å legge til bankkontoopplysningene dine. Du kan gå til Konfigurer betalingsinnstillinger for å få mer informasjon.

• Oppgi en listepris på null for boken. Du kan gjøre dette på Priser-fanen for boken. Husk å oppgi både valutaen og landene eller regionene der boken er tilgjengelig kostnadsfritt. Du kan enkelt bruke nullprisen for andre land eller regioner ved å slå på valutakonvertering.

• Du kan gjøre bøkene dine tilgjengelige kostnadsfritt i en begrenset periode. Du kan legge inn start- og sluttdatoen for priser. For å angi prisvarigheten, trykk på «Vis flere innstillinger» under en pris. Avhengig av kjøperens tidssone gjelder prisen fra kl. 00.00 på startdatoen til kl. 23.59 på sluttdatoen. Hvis boken skal være tilgjengelig for salg etter kampanjeperioden, må du huske å oppgi en pris som skal gjelde etterpå.

• Du kan velge å slå på digital rettighetsadministrasjon (DRM) for de kostnadsfrie bøkene dine. Digital innholdsstyring kan også aktiveres på Innstillinger-fanen.

Tips: For kontoer som er opprettet etter juli 2014, er valutakonvertering slått på som standard.