Gjør en bok gratis på Google Play

Enkelte funksjoner som beskrives på denne siden, er kanskje ikke tilgjengelige, siden salg av bøker på Google Play er begrenset til bestemte land.

Du kan gjøre boken din tilgjengelig gratis på Google Play ved å følge den vanlige innleveringsprosessen. Her er noen nyttige opplysninger om gratisbøker:

• Boken din må være tilgjengelig for forhåndsvisning på Google Bøker. Prosentandelen som forhåndsvises i Google Bøker, er imidlertid en separat innstilling som ikke påvirkes av hvorvidt boken er gratis på Google Play eller ikke. Hvis du vil at brukerne skal kunne lese hele boken din på Google Bøker, må du sette forhåndsvisningstypen til 100 % på Innstillinger-fanen. Du kan også gjøre det mulig å laste ned boken direkte fra Google Bøker.

• Du må likevel oppgi betalingsinnstillinger. Hvis du opprettet kontoen din etter juli 2014, oppga du kanskje de nødvendige betalingsinnstillingene da du registrerte deg. Hvis ikke må du konfigurere en betalingsprofil med adressen til bedriften din, legge til et salgsområde og knytte de to sammen, selv om du ikke forventer å tjene noen penger. Du trenger ikke legge til bankkontoinformasjonen din hvis du gjør alle bøkene dine tilgjengelige gratis, men du bør ellers følge disse trinnene for å konfigurere betalingsinnstillingene dine.

• Oppgi en listepris på null for boken. Du kan gjøre dette på Priser-fanen for boken. Husk å oppgi både valutaen og landene der boken skal gjøres tilgjengelig gratis. Det kan være lurt å slå på valutaomregning for å gjøre det enklere å bruke nullprisen for andre land.
    Merk: Kontoer som er opprettet etter juli 2014, har valutaomregning på som standard.

• Du kan gjøre bøkene dine tilgjengelige gratis i en begrenset periode. Du kan legge inn start- og sluttdato for prisene. For å få tilgang til dette alternativet, klikk på Mer informasjon/Vis flere innstillinger under prisen. Prisen trer i kraft kl. 00:00 på startdatoen og utløper kl. 23:59 på sluttdatoen – i kjøperens tidssone. Hvis boken skal være tilgjengelig for salg etter kampanjeperioden, må du huske å oppgi en pris som skal gjelde etterpå.

• Du kan velge å slå på Digital Rights Management (DRM) for gratisbøkene dine. Digital innholdsstyring kan også aktiveres på Innstillinger-fanen.