Een boek kosteloos beschikbaar stellen op Google Play

Belangrijk:

• Google Play-partners kunnen e-boeken en audioboeken verkopen in bepaalde landen/regio's. De functies die hier worden beschreven, zijn niet in elk land of elke regio beschikbaar.
  • Met reserveringen kunnen klanten je boek reserveren vóór de releasedatum, maar dit nog niet lezen. Op de publicatiedatum worden kosten voor de aankoop in rekening gebracht aan klanten die je boek hebben gereserveerd en krijgen deze klanten toegang tot het boek.
  • Vanwege wettelijke vereisten kan Google geen reserveringen aanbieden in India. Je boek is op de eerste verkoopdatum beschikbaar in de Google Play Store in India.
  • Voordat je bestanden uploadt, moet je checken of je content voldoet aan de richtlijnen van Google. Bekijk ons contentbeleid voor uitgevers voor boeken op Google Play als je je boeken wilt verkopen op Google Play.
  • Verkooprapporten per maand bevatten niet noodzakelijkerwijs gegevens die overeenkomen met je maandelijkse betalingen. Ga naar de Google Play-inkomstenrapporten voor een financieel rapport dat overeenkomt met je betaling.

Je kunt je boek kosteloos beschikbaar stellen op Google Play door ons normale indieningsproces te volgen:

• Er moet een voorbeeld van je boek beschikbaar zijn op Google Boeken. Het voorbeeldpercentage voor Google Boeken is een afzonderlijke instelling die niet wordt beïnvloed door het feit of je boek kosteloos beschikbaar is op Google Play. Als je wilt dat gebruikers je hele boek kunnen lezen op Google Boeken, stel je het voorbeeldtype op het tabblad Instellingen in op 100%. Je kunt ook instellen dat gebruikers je boek rechtstreeks mogen downloaden via Google Boeken.

• Je moet ook in dit geval betaalinstellingen opgeven. Als je je account na juli 2014 hebt gemaakt, heb je de vereiste betalingsgegevens misschien al opgegeven tijdens de aanmelding. Anders moet je een betalingsprofiel instellen met je bedrijfsadres dat is gekoppeld aan een verkoopregio. Als je al je boeken kosteloos beschikbaar maakt, hoef je geen bankrekeninggegevens toe te voegen. Zie je betaalinstellingen configureren voor meer informatie.

• Geef voor het boek een catalogusprijs van nul op. Dit kun je doen op het tabblad Prijzen van het boek. Vermeld zowel de valuta als de landen of regio's waar het boek kosteloos beschikbaar is. Als je de prijs van nul makkelijk wilt toepassen op andere landen of regio's, zet je valutaconversie aan.

• Je kunt je boeken tijdelijk kosteloos beschikbaar stellen. Je kunt een begin- en einddatum voor prijzen opgeven. Tik onder de prijs op Aanvullende instellingen tonen om de prijsduur in te stellen. Afhankelijk van de tijdzone van de koper geldt de prijs om 00:00 uur op de startdatum en verloopt deze om 23:59 op de einddatum. Als je boek na de promotieperiode beschikbaar moet zijn voor verkoop, moet je een prijs opgeven die na de promotieperiode ingaat.

• Je kunt ervoor kiezen om Digital Rights Management (DRM) aan te zetten voor je kosteloze boeken. Je kunt digitaal contentmanagement ook instellen op het tabblad Instellingen.

Tip: Voor accounts die na juli 2014 zijn gemaakt, staat valutaconversie standaard aan.