Kirjan maksuton jakelu Google Playssa

Google Play ‑kumppanit voivat myydä e-kirjoja tietyissä maissa tai tietyillä alueilla. Täällä kuvatut ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikkialla. Äänikirjojen myynti Playssa on tällä hetkellä rajoitettu valittuihin kumppaneihin. Vaikka Google ei tällä hetkellä hyväksy uusien äänikirjakumppaneiden hakemuksia, tilanne voi muuttua. Tarkista tilanne myöhemmin.

Voit jaella kirjaa maksutta Google Playssa lähettämällä sen tavalliseen tapaan. Tässä on maksuttomien kirjojen kannalta hyödyllisiä vinkkejä:

• Kirjan on oltava esikatseltavissa Google Kirjoissa. Google Kirjojen esikatseluprosentti ei kuitenkaan liity siihen, onko kirjasi maksuton Google Playssa. Jos haluat, että käyttäjät voivat lukea koko kirjan Google Kirjoissa, aseta esikatselutyypiksi 100 % Asetukset-välilehdellä. Voit myös sallia koko kirjan lataamisen Google Kirjoissa.

• Sinun on silti ilmoitettava maksutiedot. Jos olet luonut tilisi kesäkuun 2014 jälkeen, olet mahdollisesti antanut tarvittavat maksuasetukset jo tilisi luomisen yhteydessä. Muussa tapauksessa sinun on luotava maksuprofiili yrityksen osoitteella, lisättävä myyntialue ja linkitettävä ne toisiinsa, vaikka et aikoisi ansaita rahaa. Sinun ei tarvitse lisätä pankkitilisi tietoja, jos asetat kaikki kirjasi saataville maksutta. Muussa tapauksessa määritä maksuasetukset ohjeiden mukaan.

• Ilmoita kirjan ovh-hinnaksi nolla. Tämä onnistuu kirjan Hinnoittelu-välilehdellä. Muista määrittää sekä valuutta että maat, joissa haluat tarjota kirjan maksutta. Jos otat valuuttamuunnokset käyttöön, nollahinnan käyttö useissa maissa helpottuu.
    Huom. Kesäkuun 2014 jälkeen luoduilla tileillä valuuttamuunnos on oletusarvoisesti käytössä.

• Voit myös tarjota kirjaasi maksutta rajoitetun ajan. Hinnat voivat sisältää alkamis- ja lopetuspäivän. Löydät tämän vaihtoehdon valitsemalla hinnan alta Lisätietoja/Näytä lisäasetukset. Uusi hinta tulee voimaan alkamispäivänä klo 00.00 ostajan aikavyöhykkeellä. Voimassaolo päättyy päättymispäivänä klo 23.59. Jos haluat myydä kirjaa tämän jälkeen, muista ilmoittaa hinta, jota käytetään tarjouksen päätyttyä.

• Voit ottaa digitaalisen sisällönhallinnan (DRM) käyttöön maksuttomissa kirjoissa. Digitaalisen sisällönhallinnan voi määrittää myös Asetukset-välilehdellä.