Gør en bog tilgængelig uden betaling i Google Play

Google Play-partnere kan sælge e-bøger i udvalgte lande/områder. De funktioner, der er beskrevet her, er ikke tilgængelige overalt. På nuværende tidspunkt er det kun udvalgte partnere, der kan sælge lydbøger i Play. I øjeblikket accepterer Google ikke nye partnere til salg af lydbøger, men dette kan ændre sig. Vend tilbage senere for at tjekke, om der er opdateringer.

Du kan gøre din bog tilgængelig uden betaling i Google Play ved at følge vores almindelige procedure for indsendelse. Her er nogle oplysninger, som måske er nyttige for dig i forbindelse med bøger, der tilbydes uden betaling:

• Din bog skal være tilgængelig for forhåndsvisning i Google Bøger. Procentdelen for forhåndsvisning i Google Bøger er dog en separat indstilling, der ikke har noget at gøre med, om din bog er tilgængelig uden betaling i Google Play eller ej. Hvis du vil have, at brugerne skal kunne læse hele din bog i Google Bøger, skal du indstille forhåndsvisningstypen til 100 % på fanen "Indstillinger". Du kan også gøre det muligt at downloade din bog direkte i Google Bøger.

• Du skal stadig angive betalingsindstillinger. Hvis du oprettede din konto efter juli 2014, har du muligvis allerede angivet den påkrævede betalingsindstilling ved tilmelding. Hvis ikke du har det, skal du oprette en betalingsprofil med din virksomhedsadresse, tilføje et salgsområde, og knytte de to til hinanden – også selvom du ikke forventer at tjene penge på bogen. Du behøver ikke at tilføje dine bankkontooplysninger, hvis du gør alle dine bøger tilgængelige uden betaling. Og ellers bør du følge denne vejledning for at konfigurere dine betalingsindstillinger.

• Angiv en listepris på 0 for bogen. Du kan gøre dette på fanen Prissætning for bogen. Sørg for at angive både de valutaer og de lande, hvor bogen skal være tilgængelig uden betaling. Det kan være en god idé at aktivere Valutaomregning for at gøre det nemmere at anvende prisen 0 i andre lande.
    Bemærk!: Valutaomregning er aktiveret som standard på konti, der er oprettet efter juli 2014.

• Du kan gøre dine bøger tilgængelige uden betaling i en begrænset periode. Du kan angive start-og slutdatoer for priserne. Du kan vælge denne indstilling ved at klikke på Flere oplysninger/Vis yderligere indstillinger under prisen. Prisen træder i kraft kl. 00.00 på startdatoen og udløber kl. 23.59 på slutdatoen i henhold til køberens tidszone. Hvis din bog skal være tilgængelig for salg efter kampagneperioden, skal du sørge for at angive en pris, der er gældende bagefter.

• Du kan vælge at aktivere administration af digitale rettigheder (DRM, Digital Rights Management) for de af dine bøger, der er tilgængelige uden betaling. Administration af digitale rettigheder kan også konfigureres på fanen "Indstillinger".