Gør en bog gratis i Google Play

Nogle af de funktioner, der er beskrevet på denne side, er muligvis ikke tilgængelige, da salg af bøger i Google Play er begrænset til udvalgte lande.

Du kan gøre din bog gratis i Google Play ved at følge vores normale procedure for indsendelse. Her er nogle nyttige oplysninger i forbindelse med gratis bøger:

• Din bog skal være tilgængelig for forhåndsvisning i Google Bøger. Forhåndsvisningsprocenten i Google Bøger er dog en separat indstilling, der ikke har noget at gøre med, hvorvidt din bog er gratis i Google Play. Hvis du vil have, at brugerne skal kunne læse hele din bog i Google Bøger, skal du indstille forhåndsvisningstypen til 100 % på fanen "Indstillinger". Du kan også gøre det muligt at downloade din bog direkte i Google Bøger.

• Du skal stadig angive betalingsindstillinger. Hvis du oprettede din konto efter juli 2014, har du muligvis allerede angivet den påkrævede betalingsindstilling ved tilmelding. Hvis ikke du har det, skal du oprette en betalingsprofil med din virksomhedsadresse, tilføje et salgsområde og knytte de to til hinanden – også selvom du ikke regner med at tjene penge på bogen. Du behøver ikke at tilføje dine bankkontooplysninger, hvis du gør alle dine bøger tilgængelige gratis, men i så fald bør du følge denne vejledning for at konfigurere dine betalingsindstillinger.

• Angiv en listepris på 0 for bogen. Du kan gøre dette på fanen Prissætning for bogen. Sørg for at angive både de valutaer og de lande, hvor bogen skal være gratis. Det kan være en god idé at aktivere Valutaomregning for at gøre det nemmere at anvende prisen 0 i andre lande.
    Bemærk! Valutaomregning er aktiveret som standard på konti, der er oprettet efter juli 2014.

• Du kan gøre dine bøger gratis i et begrænset tidsrum. Du kan angive start- og slutdatoer for priser. For at få adgang til denne indstilling skal du klikke på Flere oplysninger/Vis yderligere indstillinger under prisen. Prisen træder i kraft kl. 00.00 på startdatoen og udløber kl. 23.59 på slutdatoen i henhold til køberens tidszone. Hvis din bog skal være tilgængelig for salg efter kampagneperioden, skal du sørge for at angive en pris, der er gældende bagefter.

• Du kan vælge at aktivere DRM (Digital Rights Management) for dine gratis bøger. Digital Content Management kan også konfigureres på fanen "Indstillinger".