Maak jou boek kosteloos op Google Play beskikbaar

Belangrik:

• Google Play-vennote kan e-boeke en oudioboeke in sekere lande/streke verkoop. Die kenmerke wat hier beskryf word, is nie in alle lande/streke beskikbaar nie.
  • Met voorafbestellings kan klante jou boek voor die vrystellingdatum bestel, maar dit nie lees nie. Op die uitreikingdatum word kliënte wat jou boek voorafbestel het, vir die aankoop gehef en kry hulle toegang tot die boek.
  • Weens regulatiewe vereistes kan Google nie voorafbestellings in Indië aanbied nie. Jou boek sal op die verkoopdatum in die Google Play Winkel in Indië beskikbaar wees.
  • Maak seker dat jou inhoud aan Google se riglyne voldoen voordat jy enige lêers oplaai. Lees ons uitgewerinhoudbeleide vir boeke op Google Play as jy beplan om jou boeke op Google Play te verkoop.
  • Maandelikse verkoopverslae sal nie noodwendig besonderhede verskaf wat met jou maandelikse betalings ooreenstem nie. Gaan na Google Play-verdiensteverslae om ’n finansiële verslag te kry wat met jou betaling ooreenstem.

Jy kan jou boek kosteloos op Google Play beskikbaar maak met ons gewone indieningproses:

• Jou boek moet vir voorskou op Google Boeke beskikbaar wees. Die Google Boeke-voorskoupersentasie is ’n afsonderlike instelling wat nie geraak word deur of jou boek kosteloos op Google Play beskikbaar is of nie. As jy wil hê dat gebruikers jou hele boek op Google Boeke moet lees, moet jy die voorskoutipe op die "Instellings"-oortjie op 100% stel. Jy kan ook die aflaai van jou boek direk uit Google Boeke moontlik maak.

• Jy moet steeds betalinginstellings verskaf. As jy jou rekening ná Julie 2014 geskep het, het jy dalk by aansluiting reeds die vereiste betaalinligting verskaf. Andersins moet jy ’n betalingsprofiel opstel met jou besigheidsadres aan ’n verkoopsgebied gekoppel. As jy al jou boeke kosteloos beskikbaar maak, hoef jy nie jou bankrekeningbesonderhede by te voeg nie. Gaan vir meer inligting na stel jou betalinginstellings op.

• Verskaf ’n handelsprys van nul vir die boek. Jy kan dit op die boek se Pryse-oortjie doen. Maak seker dat jy sowel die geldeenheid spesifiseer as die lande of streke waar die boek kosteloos beskikbaar is. Aktiveer geldeenheidomskakeling om die nulprys maklik op ander lande of streke toe te pas.

• Jy kan jou boeke vir ’n beperkte tydperk kosteloos beskikbaar maak. Jy kan die begin- en einddatum vir pryse invoer. Tik op "Wys bykomende instellings" onder die prys om die tydsduur van die prys te stel. Die prys word toegepas om 00:00 op die begindatum en verval om 23:59 op die einddatum, afhangend van die koper se tydsone. As jou boek ná die promosietydperk te koop moet wees, moet jy sorg dat jy ’n prys verskaf wat daarna van toepassing sal wees.

• Jy kan kies of jy digitale regtebestuur (DRM) wil aktiveer vir jou boeke wat kosteloos beskikbaar is. Digitale inhoudbestuur kan ook op die "Instellings"-oortjie gestel word.

Wenk: Geldeenheidomskakeling is by verstek geaktiveer vir rekeninge wat ná Julie 2014 geskep is.