Betalingsprofielen (bankrekeningen)

Sommige functies die worden beschreven op deze pagina, zijn mogelijk niet beschikbaar, omdat het verkopen van boeken op Google Play is beperkt tot bepaalde landen.
Lees het artikel over uw inkomsten voor meer informatie over de vereisten voor uitbetaald krijgen en het betalingsschema.

Met betalingsprofielen kunt u aangeven hoe Google u moet betalen voor inkomsten uit verkopen op Google Play. Wanneer u een betalingsprofiel aan een verkoopgebied toewijst, worden betalingen voor de verkoop in die landen uitgevoerd op basis van de instellingen van dat profiel. U kunt hetzelfde betalingsprofiel gebruiken voor meerdere verkoopgebieden.

U kunt uw betalingsprofielen bekijken door in te loggen op uw account op play.google.com/books/publish/ en naar het Betalingscentrum te gaan.

Alle wijzigingen in uw betalingsprofielen moeten ter bescherming van uw financiële gegevens binnen 15 minuten na het inloggen worden aangebracht. Als u de foutmelding krijgt: 'Uw inloggegevens zijn verlopen. Log uit en log opnieuw in. Klik hier om uit te loggen.', moet u uitloggen en opnieuw inloggen (ook als u wel toegang heeft tot andere onderdelen van uw account).

Een nieuw betalingsprofiel maken

1. Log in bij het Partnercentrum op play.google.com/books/publish/.
  2. Ga naar het Betalingscentrum.
  3. Klik in het gedeelte Betalingsprofielen op de knop Een betalingsprofiel toevoegen.
  4. Geef een profielnaam op. We raden u aan het land en de valuta voor dit betalingsprofiel aan te geven.
  5. Geef uw bedrijfsgegevens op, waaronder uw bedrijfsnaam, contactnaam, adres en telefoonnummer.
  6. Klik op de knop Verzenden. Uw betalingsprofiel wordt nu vermeld.
  7. Volg de volgende instructies om een bankrekening te koppelen aan dit betalingsprofiel.

Een nieuwe bankrekening toevoegen

1. Ga naar het scherm Betalingsprofiel bewerken als dit nog niet wordt weergegeven. Klik hiervoor in het Betalingscentrum in het Partnercentrum op Bewerken naast het betalingsprofiel.
  2. Klik in het vak Hoe u wordt betaald op Betaalmethode toevoegen.
  3. Geef uw bankrekeninggegevens op.
  4. Klik op de knop Opslaan.

Een bankrekening verifiëren

We vragen u het eigendom te verifiëren van elke bankrekening die u toevoegt aan uw account, tenzij de bankrekening is geregistreerd in een land waar Google betalingen via overboeking doet.

1. Nadat u een nieuwe bankrekening heeft toegevoegd, voert Google binnen twee werkdagen een kleine testbetaling uit. (Het kan nog drie extra dagen duren voordat uw bank de transactie heeft geregistreerd.)
  2. Controleer uw online bankafschrift of neem contact op met uw bank om de betaling terug te vinden. De betaling wordt aangeduid als GOOGLE DEPOSIT of iets dergelijks.
  3. Bewerk het betalingsprofiel van de bankrekening die u wilt verifiëren in het Betalingscentrum van uw rekening.
  4. Ga naar het vak Hoe u wordt betaald en verifieer uw bankrekening door het betalingsbedrag op te geven.

Als u de testbetaling heeft gevonden maar problemen ondervindt bij het bevestigen van het bedrag in uw account, neemt u contact met ons op. Bekijk de lijst met potentiële redenen als u de testbetaling niet heeft ontvangen.

Als u boeken verkoopt voordat u uw bankrekening verifieert, blijft het aan u verschuldigde bedrag in uw account staan totdat u betalingen kunt ontvangen.

Bankrekeninggegevens bewerken

U kunt een bankrekeningnummer niet rechtstreeks bewerken. Als u uw bankrekeninggegevens wilt wijzigen, bewerkt u het betalingsprofiel en voegt u een nieuwe bankrekening toe met de geüpdatete gegevens. Zorg ervoor dat u deze instelt als primaire betaalmethode.

U moet de nieuwe bankrekening verifiëren, tenzij deze is geregistreerd in een land waar Google betalingen via overboeking doet.

U kunt desgewenst de gegevens voor de oude bankrekening verwijderen.

Een bankrekening verwijderen

Via de volgende stappen kunt u een bankrekening uit een betalingsprofiel verwijderen:

1. Log in bij het Partnercentrum op play.google.com/books/publish/.
  2. Ga naar het Betalingscentrum.
  3. Klik op Bewerken naast het betalingsprofiel van de bankrekening die u wilt verwijderen.
  4. Ga naar het vak Hoe u wordt betaald en verwijder de bankrekening.

Meerdere bankrekeningen

Als u betalingen wilt laten uitvoeren naar meerdere bankrekeningen, stelt u aanvullende betalingsprofielen in. Er kan slechts één bankrekening actief zijn voor elk betalingsprofiel, maar als u meerdere verkoopgebieden heeft, kunt u aan elk verkoopgebied een ander betalingsprofiel koppelen.

Belastinggegevens verzenden

Als u boeken verkoopt in Amerikaanse dollars, moet u belastinggegevens opgeven voor elk betalingsprofiel met inkomsten uit verkopen in Amerikaanse dollars. Anders worden betalingen voor dat profiel ingehouden door Google. U kunt belastinggegevens indienen door een betalingsprofiel te bewerken en naar 'Profiel begunstigde' te gaan. Meer informatie.