Afbeeldingen en video's aan je blog toevoegen

Je kunt foto's, andere afbeeldingen en video's toevoegen aan blogposts die je maakt.

Een afbeelding aan een blogpost toevoegen

Afbeeldingen op je blog worden opgeslagen in een Google-albumarchief en worden weergegeven in Blogger wanneer je ze invoegt op pagina's of in blogposts.

Opmerking: In de volgende gevallen tellen geüploade foto's of video's mee voor je opslaglimiet:

• Als de hoogte of breedte van je foto groter is dan 2048 pixels.
  • Als de video langer is dan vijftien minuten.

Een afbeelding invoegen in een blogpost
  1. Log in bij Blogger.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  4. Maak een nieuwe blogpost of bewerk een blogpost om afbeeldingen toe te voegen.
  5. Klik in de posteditor op Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen.
  6. Kies vanaf welke plaats je de afbeelding wilt uploaden.
  7. Selecteer een of meer afbeeldingen om te uploaden.
  8. Klik op Selectie toevoegen.
  9. Zodra de afbeelding in je blogpost staat, kun je erop klikken om de grootte, het bijschrift of de uitlijning op de pagina te wijzigen.
Afbeeldingen naar een blogpost slepen

Je kunt een afbeelding snel aan een blogpost toevoegen door de afbeelding te slepen:

1. Maak een nieuwe blogpost of bewerk een blogpost om afbeeldingen toe te voegen.
  2. Sleep een afbeelding vanuit een map of vanaf het bureaublad naar de blogpagina waar je de afbeelding wilt toevoegen.

Voorkomen dat afbeeldingen in een overlay worden geopend

Standaard worden afbeeldingen op je blog in een grote overlay geopend. Dit wordt een lightbox genoemd. Je kunt voorkomen dat afbeeldingen in de lightbox worden geopend:

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  4. Selecteer Instellingen en dan Posts, reacties en delen in het menu aan de linkerkant.
  5. Ga onder 'Posts' naar 'Afbeeldingen laten zien met de lightbox' en selecteer Nee.

Opmerking: Als je Dynamische weergaven hebt ingeschakeld, kunnen afbeeldingen op je blog alleen worden geopend door deze functie uit te schakelen.

Afbeeldingen verwijderen uit een album

Je kunt op elk gewenst moment afbeeldingen verwijderen uit je albumarchief. Als je een afbeelding uit je blogalbum in het albumarchief verwijdert, wordt de afbeelding ook verwijderd van je blog.

Opmerking: Als je een foto uit een privémap op je blog hebt geplaatst, kan een kopie worden weergegeven in die map en in het albumarchief. Als je zo'n foto volledig uit het albumarchief wilt verwijderen, moet je de foto op beide locaties verwijderen: de privémap en het blogalbum in het albumarchief.

Problemen met uploaden oplossen

Als je problemen ondervindt met het uploaden van afbeeldingen, wis je het cachegeheugen en de cookies en probeer je de volgende stappen:

• Schakel pop-upblokkering uit of voeg Blogger.com toe aan je instellingen voor pop-upblokkering.
  • Schakel alle plug-ins uit die je in je browser hebt geïnstalleerd.
  • Gebruik de nieuwste versie van Google Chrome, Mozilla Firefox of Internet Explorer.

Een video toevoegen aan je blog

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  4. Maak een nieuwe post of bewerk een post om een video toe te voegen.
  5. Klik in de posteditor op Een video invoegen Een video invoegen.
  6. Kies de video die je wilt gebruiken.

Opmerking:

• Zorg ervoor dat je niet zonder toestemming content toevoegt die door een ander wordt gehost.
  • Zorg ervoor dat je niet zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal gebruikt. Meer informatie over het auteursrechtbeleid van Blogger.
  • Voeg geen inhoud toe die in strijd is met ons contentbeleid. Dit omvat expliciet beeldmateriaal dat wordt geplaatst zonder toestemming van de afgebeelde persoon en haatzaaiende, gewelddadige en grove content.

Je video's beheren

Je kunt alle video's bekijken, downloaden of verwijderen die zijn geüpload naar je blog.

Voor blogeigenaren

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op de blog waarvoor je video's wilt beheren.
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen en dan Overig.
  5. Zoek onder 'Importeren en back-up maken' naar 'Video's van je blog' en klik op Je video's beheren. De videobibliotheek wordt geopend in een nieuw venster.
  6. Klik op Verwijderen om een video te verwijderen. Klik op Downloaden om een video te downloaden.

Voor blogauteurs

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op de blog waarvoor je video's wilt beheren.
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen en dan Basis.
  5. Zoek onder 'Videobeheer' naar 'Video's van je blog' en klik op Je video's beheren. De videobibliotheek wordt geopend in een nieuw venster.
  6. Klik op Verwijderen om een video te verwijderen. Klik op Downloaden om een video te downloaden.

Opmerking: Blogeigenaren kunnen alle video's bekijken, downloaden en verwijderen die zijn geüpload naar hun blog. Blogauteurs kunnen alleen die video's bekijken, downloaden en verwijderen die ze persoonlijk hebben geüpload naar de blog.