Afbeeldingen en video's toevoegen aan je blog

Je kunt foto's, video's en andere afbeeldingen toevoegen aan je blogposts. Op blogger.com/mediamanager kun je afbeeldingen beheren en verwijderen die je hebt geüpload naar je blog.

Volgens het auteursrechtbeleid van Blogger mag je het volgende niet toevoegen:

• Door iemand anders gehoste content zonder dat je daarvoor toestemming van die persoon hebt.
  • Auteursrechtelijk beschermd materiaal zonder dat je daarvoor toestemming hebt.
  • Content die in strijd is met het contentbeleid van Blogger.

Een afbeelding aan een blogpost toevoegen

Afbeeldingen die naar Blogger worden geüpload, kunnen worden gecomprimeerd en geoptimaliseerd voor het web. Dit leidt tot minder datagebruik en snellere laadtijden voor lezers. Deze afbeeldingen tellen niet mee voor je Google-opslagquotum. Het is momenteel niet mogelijk grote afbeeldingen in oorspronkelijke kwaliteit op te slaan in Blogger.

Een afbeelding toevoegen aan je blogpost:

1. Log in bij Blogger.
  2. Selecteer linksboven een blog.
  3. Klik op de post die je wilt bewerken of maak een nieuwe post.
  4. Klik bovenaan op Afbeelding invoegen Insert image.
  5. Kies waar vandaan je de afbeelding wilt uploaden.
  6. Selecteer een of meer afbeeldingen en klik op Invoegen.
    • Als je het formaat, het bijschrift of de uitlijning van de afbeelding wilt wijzigen nadat je deze hebt toegevoegd, klik je op de afbeelding.

Je afbeeldingen beheren

Voorkomen dat afbeeldingen in een overlay worden geopend
Belangrijk: Voordat je afbeeldingen op je blog kunt openen, moet je dynamische weergaven uitschakelen.

Met de lightbox kun je afbeeldingen in je blog automatisch openen in een grote overlay. Als je niet wilt dat afbeeldingen worden geopend in de lightbox:

1. Log in bij Blogger.
  2. Selecteer linksboven een blog.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen.
  4. Schakel onder 'Posts' de optie Afbeeldingslightbox uit.
Afbeeldingen verwijderen uit een album
Als je afbeeldingen uit je albums wilt verwijderen, ga je naar het albumarchief. Vanuit het albumarchief kun je op elk moment je albums en afbeeldingen beheren.
Tip: Als je een foto aan je blog toevoegt vanuit een privémap, wordt er een kopie opgeslagen in het blogalbum in het albumarchief. Als je de foto volledig wilt verwijderen, verwijder je deze uit de privémap en het blogalbum.

Een video-opname aan je blogpost toevoegen

1. Log in bij Blogger.
  2. Selecteer linksboven een blog.
  3. Klik op de post waaraan je een video wilt toevoegen.
  4. Klik bovenaan op Video invoegen Een video invoegen.

• Je kunt een video uploaden vanaf je computer of een video kiezen op YouTube.

5. Selecteer een video en klik op Invoegen.

Je video's beheren

• Als je een blogeigenaar bent: Je kunt alle video's bekijken, downloaden en verwijderen die naar je blog zijn geüpload.
  • Als je een blogauteur bent: Je kunt video's bekijken, downloaden en verwijderen die je zelf naar je blog hebt geüpload.

Een video downloaden of verwijderen:

1. Log in bij Blogger.
  2. Selecteer linksboven een blog.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen
  4. Klik onder 'Blog beheren' op Video's van je blog
  5. Selecteer een video in je videobibliotheek.
    • De video verwijderen: Klik op Verwijderen
    • De video downloaden: Klik op Downloaden.

Problemen met afbeeldingen en video's oplossen

Als je problemen ondervindt bij het uploaden van afbeeldingen of video's naar je blog, probeer je het volgende:

• Wis het cachegeheugen en de cookies.
  • Schakel de functie voor pop-upblokkering uit of sta pop-ups van Blogger.com toe via de browserinstellingen.
  • Schakel alle plug-ins uit die je in de browser hebt geïnstalleerd.
  • Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van je browser hebt geïnstalleerd.