Je reacties beheren

Je kunt bepalen wie mogen reageren en wat voor soort reacties lezers kunnen achterlaten op je blogposts in Blogger. Je kunt ook reageren op andere blogs. Er geldt geen limiet voor het aantal reacties op een blogpost.

De reacties op je blog beheren

Je instellingen voor Blogger-reacties opgeven:
  1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  4. Selecteer Instellingen en dan Posts, reacties en delen in het menu aan de linkerkant.
  5. Geef de plaats voor reacties op, wie op je posts mogen reageren en eventuele andere instellingen:
    • Selecteer Ingesloten om jezelf of lezers toe te staan te reageren op andere reacties op de post.
    • Selecteer Gebruiker met Google-account bij 'Wie kan reacties achterlaten' om anoniem reageren te beperken.
    • Kies hoe vaak je reacties wilt goedkeuren via 'Reacties controleren'.
  6. Klik op Instellingen opslaan.

Je kunt instellingen voor reacties ook per post inschakelen in de posteditor.

Reacties controleren

Schakel 'Reacties controleren' in om reacties te beoordelen voordat je ze publiceert.

Alleen beheerders kunnen reacties controleren.

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen en dan Posts, reacties en delen.
  5. Selecteer naast 'Reacties controleren' hoe vaak je reacties wilt controleren voordat ze worden gepubliceerd.
  6. Klik in de rechterbovenhoek op Instellingen opslaan.

Een reactie goedkeuren of verwijderen

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op Reactiesen dan Wacht om te worden gecontroleerd.
  5. Lees de reactie en selecteer vervolgens Publiceren, Verwijderen of Spam.

Reacties publiceren of afwijzen vanuit je e-mail

Als je een e-mailadres opgeeft om reacties te beheren, ontvang je voor elke nieuwe reactie een e-mail.

Klik in de e-mail op Publiceren, Verwijderen of Afwijzen.

Als je een reactie afwijst, wordt deze verwijderd.
Spamreacties verwijderen of markeren

Ook als een reactie al is gepubliceerd, kun je deze verwijderen of als spam markeren:

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op Reacties en dan Gepubliceerd.
  5. Klik onder de reactie op Verwijderen of Spam om deze naar je map met spam te verplaatsen.

Klik op Reacties en dan Spam om je reacties in de map met spam te beheren:

• Reacties die automatisch worden gemarkeerd als spam, worden naar deze map gestuurd.
  • Als je wilt dat een reactie op je blog wordt weergegeven, klik je op Geen spam.
Ongewenste reacties voorkomen

Als je wilt voorkomen dat geautomatiseerde software spam op je blog plaatst, kun je bezoekers vragen om een korte code in te voeren voordat ze een reactie kunnen plaatsen:

1. Log in bij Blogger.
  2. Klik linksboven op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Selecteer de blog die je wilt updaten.
  4. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen en dan Posts, reacties en delen.
  5. Selecteer Ja bij 'Woordverificatie weergeven'.

Opmerking: Ook als deze instelling is uitgeschakeld, kan aan sommige bezoekers gevraagd worden een code in te voeren voordat ze een reactie kunnen posten.

Reacties beheren die zijn achtergelaten op andere blogs

Een reactie op een blog posten

1. Log in bij Blogger.
  2. Typ je reactie onder de blogpost waarop je wilt reageren.
  3. Optioneel: Als je e-mails wilt ontvangen wanneer iemand reageert op je reactie, klik je op Melding sturen.
  4. Klik op Publiceren.

Opmerking: Reageer met je Google-account als je je reactie wilt verwijderen. Als je anoniem reageert, kun je je reacties niet beheren.

Een reactie verwijderen die je op een blog hebt gepost

1. Log in bij Blogger.
  2. Zoek de blogpost met de reactie die je wilt verwijderen en klik op Meer lezen.
  3. Klik op Verwijderen onder de reactie die je wilt verwijderen.
  4. Optioneel: Als je de post definitief wilt verwijderen, klik je op Definitief verwijderen.
  5. Klik op Reactie verwijderen

Opmerking: Je kunt een reactie die je anoniem hebt gepost, niet verwijderen.